Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΠAME ΓIA XIΛIAΡMENO; ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ!

 
 
ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΝΕΡΓΑ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ! ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΕΛΕΝΕΙ Η ΚΙΝΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
 
 
Ναυτική συγκέντρωση δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο πέρα από κάθε πρόβλεψη και εκτίμηση σημειώνεται το χρονικό διάστημα που διανύουμε.

Έτσι εκτός της αμερικανικής αρμάδας η οποία απαριθμεί τουλάχιστον 5 αντιτορπιλικά Arleigh Burke, δύο πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων και ένα αεροπλανοφόρο το USS Nimitz το οποίο πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά και του ρωσικού Στόλου με τουλάχιστον τέσσερα αποβατικά, ένα αντιτορπιλικό και μια φρεγάτα τώρα έρχεται να προστεθεί και η παρουσία κινεζικών σκαφών και μάλιστα κοντά στη Συρία.


Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κινεζικά ΜΜΕ τα οποία ειδικεύονται σε θέματα άμυνας και επικαλούμεθα ανεπίσημες πηγές των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων PLA κινεζικά πολεμικά σκάφη βρίσκονται ήδη στη Μεσόγειο πλέοντας κοντά στις ακτές της Συρίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το κινεζικό blog τα κινεζικά σκάφη δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναμιχθούν στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία όταν αυτές ξεκινήσουν, αντίθετα είναι εκεί για να επιτηρούν τις κινήσεις των πολεμικών σκαφών του ΝΑΤΟ όπως λέει χαρακτηριστικά.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα τουλάχιστον κινεζικό σκάφος πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα με κατεύθυνση στη διώρυγα του Σουέζ.

Όπως αναφέρει η ρωσική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte ένα τουλάχιστον κινεζικό σκάφος κατευθύνεται προς τη διώρυγα του Σουέζ.

Βάσει του αριθμού σειράς του σκάφους «999» προκύπτει το γεγονός ότι πρόκειται για το μεγάλο σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων LPD 999 Jinggangshan.

Το LPD 999 ανήκει στην κλάση Type 071 έχει εκτόπισμα 28.000 τόνων μήκος 210 μέτρα και πλάτος 28. Έχει πλήρωμα 120 ατόμων και μπορεί να μεταφέρει 500 έως 800 πεζοναύτες παράλληλα με 15 έως 20 οχήματα. Ο κύριος οπλισμός τους αποτελείται 1 πυροβόλο AK-176 των 76 χλστ. 4 ΑΚ-630 των 30 χλστ., 4 18πλούς εκτοξευτήρες αναλωσίμων ενώ μπορεί να μεταφέρει 4 ελικόπτερα Ζ-8 Super Frelon.

 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου