Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΠΤΕ)

 
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 


Ο ΣΥΡΙΖΑ μας προετοίμαζε από το Καλοκαίρι για ένα θερμό Φθινόπωρο. Για απεργιακό τσουνάμι που θα έριχνε την μνημονιακή κυβέρνηση και θα άνοιγε ο δρόμος για έφοδο στα θερινά ανάκτορα.
Όπως όμως έγινε και με την ΕΡΤ, το ίδιο συνέβη και με τους καθηγητές, την ΑΔΕΔΥ κ.λ.π. Παντού κερδίζει το μνημόνιο και κάθε απεργιακή κίνηση μετατρέπεται σε έναν ακόμα κρίκο στις αλυσίδες της απογοήτευσης που δένουν την κοινωνία.
 
Που κάνει όμως το λάθος ο κ. Τσίπρας; Απλά δεν έχει αντιληφθεί ότι ο λαός τον έχει ήδη ξεπεράσει. Ο κ. Τσίπρας παραμένει εν έτει 2013 (μέσα σε έναν νέο κόσμο του διαδραστικού διαδικτύου, που ουδόλως ασχολείται μαζί του), δέσμιος ιδεοληψιών του 18ου αιώνα και θεωρώντας προφανώς ότι είμαστε πάλι στο 1981, προσπαθεί να στήσει ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Χρησιμοποιεί μάλιστα συνδικαλιστές και λοιπά στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ, που έχουν εισρεύσει κατά κύματα στις τάξεις του, προσβλέποντες σε μια νέα νομή της εξουσίας. Με τέτοια πολιτική σκέψη και πρακτικές δεν μπορεί να πείσει έναν πονεμένο, εξαθλιωμένο και τρομοκρατημένο λαό, που έχει ανάγκη και το τελευταίο μεροκάματο.


Δεν έχει αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας ή προφανώς δεν τον έχουν πληροφορήσει, ότι κάτω στη βάση της κοινωνίας υπάρχει ένας γενικότερος αναβρασμός και πόθος για συμμετοχή των ίδιων των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τη ζωή τους. Οι πολίτες δεν θέλουν πια να είναι πρόβατα σε κομματικά μαντριά και φυσικά ούτε στο κομματικό μαντρί του ΣΥΡΙΖΑ. Κατάλαβαν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτό το πολιτικό σύστημα.


Λέμε λοιπόν στον κ. Τσίπρα να σταματήσει να εξωραΐζει το δικό του πολιτικό μαντρί, καλώντας τα «πρόβατα» να έρθουν και να απευθύνει ένα πραγματικό προσκλητήριο στον ελληνικό λαό για συμμετοχή του ίδιου του λαού στην άσκηση της εξουσίας. Μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Να καλέσει επομένως το λαό σε μια παλλαϊκή συμμετοχή για την αλλαγή από τον ίδιο το λαό του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Για την αλλαγή του ολιγαρχικού πολιτεύματος. Για εγκαθίδρυση επιτέλους πραγματικής δημοκρατίας στην Ελλάδα.


Όσο ο κ. Τσίπρας καλεί το λαό απλά να επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει την καλύτερη (κρυμμένη) λύση, την καλύτερη διαπραγμάτευση, τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο, την νεφελώδη μεγαλύτερη φορολογία για να στηθεί προφανώς ένα νέο Συριζαίϊκο κράτος, δεν πείθει.


Θέλει άραγε ο κ. Τσίπρας να παραχωρήσει την αυριανή πρωθυπουργοκεντρική εξουσία του στο λαό ή θέλει απλά να μπει ο ίδιος στη θέση του Σαμαρά, ως ο νέος εκτελεστής των εντολών της Μέρκελ;

Πέτρος Χασάπης
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου