Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΤΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΙ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΠΤΕ)


ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Η πολύ καλή μας φίλη Βενετία, απαντά στον πάντα θορυβώδη και πολυπλόκο αντεξουσιαστή της εξουσίας Χρήστο Γιανναρά.
Και του θέτει μερικά υπερμέτρως ευγενικά ερωτήματα, για την δική του στάση και την δική του θέση, ως γερμανοτραφούς απέναντι στην απάτη που ονομάζεται Γερμανία Α.Ε.

Μα αλήθεια αγαπητή μας Βενετία περιμένεις να σου απαντήσει;
Μόνη σου διαπιστώνεις ότι η κατακλείδα του άρθρου του (και ο λόγος για τον οποίο το έγραψε) είναι το συμπέρασμα ότι
"είμαστε χαμένοι από χέρι" δηλαδή μήν το παλεύετε, η εξουσία είναι πανίσχυρη...


Ο Γιαναράς του δόγματος Νταβούτογλου περι νεο-οθωμανισμού, της κατάργησης του εθνικού ύμνου, της περιφρόνησης του αγίου φωτός, ο φιλοσοφίζων θεολογίσκος της νέας τάξης περιμένεις να πάρει πατριωτική θέση;

Ματαιοπονείς, πλην όμως επειδή η δική σου πορεία είναι και πατριωτική και γενναία, δημοσιεύουμε την επιστολή απάντησή σου, προς τον Γιανναρά με την ελπίδα της αφυπνίσεως του κοιμωμένου κοινού του στην στήλη της Καθημερινής...
  


ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράφει η Βενετία Κάντζια

Αξιότιμε Κύριε Καθηγητά!

Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή το ενδιαφέρον άρθρο σας ''Αντί για κρυφά σχολειά, φανερά συσσίτια''.
Ο λόγος σας μεστός, τα θέματα σας μας αγγίζουν όλους και όλες βαθειά, μέχρι το μεδούλι. Καθαρή αποτύπωση της δραματικής πραγματικότητας που όλοι βιώνουμε. Γλώσσα Ελληνική, που την τιμάτε όπως πάντα, ιδιαίτερα.

Διάχυτη όμως, η μελαγχολία, η απογοήτευση, η παραίτηση, σαν και σε εσάς τον ίδιο, να έχει ''αποσβεσθεί η συνείδηση του κοινωνικού λειτουργήματος, η χαρά της προσφοράς '', που διαπιστώνετε να έχει συμβεί στον ΄΄δικαστή και τον δάσκαλο'' και που όταν αυτές απουσιάζουν ''ελπίδα κοινωνικής ανάκαμψης δεν υπάρχει''.
Όμως αυτή η ελπίδα, δεν είναι που θα έπρεπε όλοι και όλες μαζί να δημιουργήσουμε, για να μπορέσουμε συντεταγμένα να βγούμε από την ΄΄εκρηκτική απόγνωση΄΄ που έχουμε περιπέσει, με όσον είναι δυνατόν λιγότερες απώλειες;


Προς χάριν της πολύπαθης Πατρίδας μας και των παιδιών μας , τη ΄΄φαρμακωμένη μας ζωή΄΄ δεν θα έπρεπε να μπορούμε, να την μετατρέψουμε σε ΕΛΠΙΔΑ [με κεφαλαία!] ;; Από εμάς όλους και όλες μαζί, δεν εξαρτάται αυτό;;
Με άλλα λόγια, θα περίμενα εδώ, να σας νιώσω κοντά μας, ως Δάσκαλο: με τη σοφία, τη γνώση και την εμπειρία ζωής που διαθέτετε, μπροστάρη σε ενωτικό αγώνα σποράς ΕΛΠΙΔΑΣ , δασκάλων και δικαστών και τραπεζιτών και εμπόρων και όλων μας ενωμένων, που όπως πολύ σωστά λέτε, αυτό θα ήταν ΄΄ ικανό νατινάξει την ταφόπετρα της τυραννίας΄΄. Γιατί, εάν το θελήσουμε, με βεβαιότητα και θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε…από εμάς όλους και όλες, το περιμένουν τα παιδιά μας, η ιστορία….


Στο τέλος του άρθρου σας, αφού διαπιστώνετε ότι ΄΄είμαστε χαμένοι από χέρι΄΄ , πετάτε το μπαλάκι της ελπίδας για μια ακόμη φορά , σε ΄΄κάποιους δικαστές, κάποιους δασκάλους, κάποιες ενορίες΄΄ που καλείτε να ΄΄αρνηθούν το στημένο παιχνίδι των υπάνθρωπων τυράννων μας΄΄. Με τον τρόπο αυτό, νιώθω ότι αποβάλλετε από πάνω σας το μερίδιο και της δικής σας ευθύνης για πιο ουσιαστική δράση, μεταθέτοντας τη σε άλλους και που βέβαια , δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνον στην άρνηση ΄΄ του στημένου παιχνιδιού των υπάνθρωπων τυράννων μας΄΄, από ΄΄κάποιους δικαστές, κάποιους δασκάλους, κάποιες ενορίες΄΄….
Και εδώ, θα ήθελα να σας θέσω το ερώτημα, εάν δεν θα μπορούσατε και εσείς, να ενταχθείτε σε πιο μαχητικό αγώνα, ανατίναξης αυτής της ταφόπετρας που εξαφανίζει την ελπίδα μας για Ελευθερία, για έξοδο από την απόγνωση, την εφιαλτική απελπισία, τη γενοκτονία και τον ολοκληρωτικό αφανισμό που μας επιβάλλουν κάποιοι; Σας αγγίζει και εσάς…


Το καλοστημένο παιχνίδι των εγκληματιών τυράννων μας, βασίζεται σε μαφιόζικα ψέματα – και είναι πάρα πολλά και πολλών ειδών αυτά ! - που όμως όταν έρχονται στο φως, χάνουν την δύναμή τους και καταρρέουν, σαν χάρτινοι πύργοι….


Πόσο μάλλον όταν αυτό το φως που θα πέσει πάνω τους , είναι το Ελληνικό….


Μπορείτε εάν το θελήσετε να βοηθήσετε πιο δυναμικά ώστε να γκρεμιστούν π.χ. και τα τραγικά ψέματα που κουκουλώνουν εδώ και δεκαετίες, δύο πολύ βασικά θέματα, ατέλειωτη πηγή κακού και προβλημάτων, όχι μόνον για εμάς τους Έλληνες και την Πατρίδα μας και που είναι ο φάκελος ΄΄Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας΄΄ και ο φάκελος Ευρωπαϊκή Ένωση΄΄.


Πραγματικά, δεν θα μπορούσαμε να βρούμε πιο κατάλληλη στιγμή από την παρούσα, με την σαπουνόπερα προεδρίας που αναλάβαμε, [ τρομάρα μας…] για να φανερώσουμε τους τρομακτικούς σκελετούς που κρύβονται στις ντουλάπες τους….. του τι στην ουσία σημαίνει Ε.Ε., αλλά και ο ΄΄μπροστάρης΄΄ της, η ΄΄πραγματική΄΄ Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, που μας ταλαιπωρούν ιδιαίτερα και έχουν απόλυτο στόχο να συνεχίσουν έτσι, μέχρι της τελικής εξόντωσης και πτώσης μας…αν εξακολουθήσουμε φυσικά εμείς, να τους το επιτρέπουμε…
Αν καταφέρναμε επιτέλους να εισχωρήσει βαθειά μέσα σε αυτούς τους δύο απερίγραπτους φακέλους ο Ελληνικός Ήλιος, είμαι βέβαιη ότι τότε θα μπορούσε να απελευθερωθεί η αληθινή ΕΛΠΙΔΑ και ο δρόμος προς την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, θα ήταν πλέον ορατός.
Δεν είναι κάτι που κάποιοι περιμένουν από εμάς τους Έλληνες να κάνουμε ;; και κάτι που κάποιοι τρέμουν, μήπως και εμείς οι Έλληνες το κάνουμε;;


Σας παραθέτω απαραίτητο υλικό και για τα δύο αυτά σοβαρά προβλήματα, ελπίζοντας στην μακρόχρονη κοινωνική σας προσφορά και ευαισθησία ως Δασκάλου, που θα μπορούσε να κινητοποιήσει τους ανάλογους μηχανισμούς πρακτικής και ουσιαστικής σας δραστηριοποίησης, στις προσπάθειες δημιουργίας της ΕΛΠΙΔΑΣ για την Πατρίδα μας.


Σας ευχαριστώ θερμά, για την πολύτιμη ευκαιρία που μου έδωσε το εξαιρετικό σας άρθρο να συνομιλήσω μαζί σας και εύχομαι ολόψυχα και σε εσάς και σε όλον τον Ελληνισμό και τον εντός και τον εκτός των τειχών,
Καλή Χρονιά, Αισιοδοξία και Εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να ρίξουμε το άπλετο Ελληνικό φως, σε όλα τα ψέματα που μας έχουν τόσο εθίσει , παίρνοντας στο οριστικό κατόπι… ολόκληρο το συρφετό των απατεώνων και εγκληματιών τυράννων μας.


Αξίζουμε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας και ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να την αποκτήσουμε!


Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!


Βενετία Κάντζια
Αθήνα, 8.1.2014


3 σχόλια:

  1. Πολύ θα ήθελα ο κ. Γιανναράς, ο μεγάλος αυτός σύγχρονος διανοητής να μου δώσει μια απάντηση σε ένα ερώτημα που χρόνια με προβληματίζει για την στάση του. Γιατί κύριε Γιανναρά ΠΟΤΕ δεν μιλήσατε είτε θετικά είτε αρνητικά για τον αγώνα ευαγγελισμού του "Χριστιανικού Κοινωνισμού",που από το 1953 είχε ξεκινήσει και συνεχίζει μέχρι σήμερα η "Χριστιανική Δημοκρατία" του Νίκου Ψαρουδάκη και των συντρόφων του? Δεν απέδειξε ο Νίκος Ψαρουδάκης με την στάση του ιδίως την περίοδο της Δικτατορίας ότι αγωνίζονταν για την υλοποίηση του εκχριστιανισμού της πολιτικής ? Δεν μίλησε ποτέ για το τι δέον γενέσθαι αρκείται μόνο στην κριτική του παρόντος και του παρελθόντος. Ετσι όμως δεν είναι ούτε "το άλας της γης" , ούτε "το φως του κόσμου" δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ θα ήθελα ο κ. Γιανναράς, ο μεγάλος αυτός σύγχρονος διανοητής να μου δώσει μια απάντηση σε ένα ερώτημα που χρόνια με προβληματίζει για την στάση του. Γιατί κύριε Γιανναρά ΠΟΤΕ δεν μιλήσατε είτε θετικά είτε αρνητικά για τον αγώνα ευαγγελισμού του "Χριστιανικού Κοινωνισμού",που από το 1953 είχε ξεκινήσει και συνεχίζει μέχρι σήμερα η "Χριστιανική Δημοκρατία" του Νίκου Ψαρουδάκη και των συντρόφων του? Δεν απέδειξε ο Νίκος Ψαρουδάκης με την στάση του ιδίως την περίοδο της Δικτατορίας ότι αγωνίζονταν για την υλοποίηση του εκχριστιανισμού της πολιτικής ? Ο κύριος Γιανναράς δεν μίλησε ποτέ για το τι δέον γενέσθαι αρκείται μόνο στην κριτική του παρόντος και του παρελθόντος. Ετσι όμως δεν είναι ούτε "το άλας της γης" , ούτε "το φως του κόσμου" δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αφορμή την ανάρτηση σας, σας παραθέτουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση σε άλλο άρθρο του κ. Γιανναρά ( Πώς γεννιέται αντίδοτο στην κακουργία , 3-11-2013) την οποία βρήκαμε εδώ : http://kavvathas.com/2013/11/05/koin%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd/#comment-23124 που ενισχύει και συμπληρώνει την τοποθέτηση σας :

    Ο κος Γιανναράς μοιάζει να μας εμπαίζει.
    Η ρητορεία του είναι παραπλανητική. Η πολιτική του ανάλυση εκμηδενισμένη, ανιστόρητη, απολίτικη.
    Αναμασάει υβριστικά για τους Έλληνες ψεύτικα επιφανειακά επιχειρήματα δήθεν αυτοκριτικής μας, εμφανιζόμενος σαν στοργικός πατέρας που μιλάει αυστηρά μεν αλλά με αγάπη στα παιδιά του.
    Για να καταλήξει στην δική του πρόταση: στο γελοίο ευχολόγιο με τα επιτελεία των εξειδικευμένων!
    «…επιτελικές ομάδες σοβαρής σπουδής των θεσμικών δυνατοτήτων εξόδου στη χαρά της ζωής, μπορούν να υπάρξουν; Eξειδικευμένα επιτελεία οικονομολόγων, πολιτικών επιστημόνων…»

    Η Ελλάδα δεν έφτασε εδώ από την έλλειψη εξειδικευμένων επιτελείων επιστημόνων, ούτε από τον δήθεν καταναλωτισμό της, ούτε από την δήθεν αναξιότητα των Ελλήνων, παραπειστικέ αρθρογράφε.

    Αποκρύπτεις (ή αγνοείς, στην πράξη είναι το ίδιο) τον πραγματικό ρόλο και την πραγματική δράση των οικονομικών μηχανισμών της παγκόσμιας τραπεζικής νομισματικής μαφίας που έχει ως χρηματοδοτούμενους υπηρέτες τούς πολιτικούς τοποτηρητές της και τους «πνευματικούς» συσκοτιστές επί το έργον.
    Ρόλο που κλιμακώνεται διεθνώς, δεν το πρόσεξες ποτέ, εσύ που έχεις λόγο μωρής παρθένας, άβγαλτης στο διεθνές οικονομικό και εξουσιαστικό σύστημα, βαρύγδουπε κενόλογε, σπορέα ενοχών;
    Γιατί δεν γράφεις μία περισπούδαστη ανάλυση για τον τρόπο λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, από αυτές που με τόση ευκολία γράφεις για τους Έλληνες;
    Γνωρίζεις κάτι επ’ αυτού ή μήπως δήθεν ψάχνουμε να φορτώσουμε τις αμαρτίες μας αλλού; Όπως σίγουρα θα ψάχνουν να κάνουν και όλα τα τεχνολογικά ανεπτυγμένα δυτικά κράτη …τεμπέληδων, που είναι πνιγμένα στα χρέη που μόνο αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο, πόσο μάλλον αν συνυπολογίσουμε και τα ιδιωτικά χρέη των πολιτών τους.
    Δεν ρωτάς τα «εξειδικευμένα επιτελεία οικονομολόγων», όταν με το καλό διαμορφωθούν, το χιμαιρικό έτος που τα περιμένεις;

    Η πνευματικότητα χαρακτηρίζεται από την ικανότητα αντίληψης της πραγματικότητας και την ευθύτητα της πλήρους αποτύπωσής της.
    Γι’ αυτό και εσύ ανήκεις στους «πνευματικούς ανθρώπους», όπως ακριβώς τους γράφεις στο κείμενό σου.

    Ενημερωτικά:

    -ΧΡΗΜΑ - ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - Ο Χρυσοχόος Fabian
    http://www.youtube.com/watch?v=ELfCPrJHT6g

    -Το χρήμα ως χρέος - Money As Dept - [Greek Subtitles]
    http://www.youtube.com/watch?v=tZZ24Mzc588

    -Η Εξήγηση του Δημοσίου Χρέους (σε λίγα λεπτά)
    http://www.youtube.com/watch?v=M7zkTjs91LE

    -Οι Άρχοντες του χρήματος – Money Masters
    http://www.youtube.com/watch?v=IWmH48rQutw

    ΑπάντησηΔιαγραφή