Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΙ Η ΔΙΨΗΦΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΣΟΣΤΩΝ!


Τα οικονομικά μέτρα που θα ισχύσουν από τις αρχές του 2014, όπως το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία και η κατάργηση κάθε είδους φοροαπαλλαγών, έρχονται να προστεθούν στις πλάτες του Ελληνικού λαού ο οποίος, απλά, δεν αντέχει άλλο. Η οργή των πολιτών για τα μέτρα που επιβάλλουν τρόικα και κυβέρνηση και εξαιτίας αυτής καθημερινά πεθαίνει κόσμος αναμένεται να εκδηλωθεί στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Το 2013 έκλεισε με τις δημοσκοπήσεις να φέρουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και τη Ν.Δ. να έπεται. Το 2014 κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται πώς «θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά».

Στελέχη εταιρειών δημοσκοπήσεων που καταγράφουν τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την πολιτική εικόνα δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο η διαφορά στις Ευρωεκλογές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. να είναι διψήφιος αριθμός.

Ακόμη και η εταιρεία RASS που διενεργεί «φιλικές» προς την κυβέρνηση δημοσκοπήσεις εμφάνισε το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της Ν.Δ. Παράγοντες «ουδέτεροι» σχολιάζοντας το προβάδισμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόθεση ψήφου ανέφεραν χαρακτηριστικά «που είστε ακόμη».

Αναλύοντας την εκτίμηση του για συντριβή της κυβέρνησης και των κομμάτων που την απαρτίζουν αναφέρθηκε όχι στις… ικανότητες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην ανικανότητα της κυβέρνησης.

Κρίσιμο ρόλο θα παίξουν το ποσοστό της ύφεσης για το 2013, αλλά και πώς θα βγει ο χειμώνας, που προμηνύεται για τη συνέχεια του ιδιαίτερα βαρύς λόγω των οικονομικών και άλλων μέτρων. Η ανάπτυξη και η ανάκαμψη που υπόσχεται ο κ. Σαμαράς δεν είναι ορατή από πουθενά. 

Η διαφθορά καλπάζει, η οικονομία καταρρέει, η ανεργία έχει καταγράψει απίστευτα ρεκόρ και η κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα, όπως την εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός, αλλά αντιθέτως αυτά συνεχώς επιδεινώνονται.

Και έχεις και τον κ. Στουρνάρα, αλλά και άλλους υπουργούς να εμπαίζουν και να προκαλούν το κοινό αίσθημα με δηλώσεις του στιλ «οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται».

Το κλίμα λοιπόν έχει αναστραφεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ όπως τουλάχιστον καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις και καταδεικνύει κατάρρευση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Κυρίως αν «χάσουν» κάποιον ή κάποιους από τους μεγάλους Δήμους της χώρας, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αλλά και κρίσιμες Περιφέρειες τότε θα μιλάμε για απόλυτη συντριβή.

Τέτοιου μεγέθους που θα θυμίζει διαφορά εκλογικών ποσοστών ανάλογων αυτών τα οποία καταγράφηκαν σε αναμετρήσεις μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ όπως το ’81, το ’90 αλλά και πιο πρόσφατα το 2009.

Η Ν.Δ. έχει σοβαρό πρόβλημα με διαρροή ψηφοφόρων προς τη Χρυσή Αυγή, ενώ η συσπείρωση της είναι σε ιστορικά χαμηλά. Αυτό σημαίνει πώς είτε οι ψηφοφόροι της θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή σε ένα μεγάλο ποσοστό είτε θα απέχουν από τις εκλογές πριμοδοτώντας σε αυτή την περίπτωση το πρώτο κόμμα.


Στο Μέγαρο Μαξίμου το γνωρίζουν αυτό και είναι βέβαιο πώς θα κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να «κόψουν» το δρόμο της Χρυσής Αυγής προς τη συμμετοχή της στις Ευρωεκλογές. Κάτι τέτοιο μπορεί όμως να της γυρίσει μπούμερανγκ. 

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ θα είναι «θαύμα» για το κόμμα να εκλέξει Ευρωβουλευτή αφού τα ποσοστά του καταγράφονται μεταξύ 4,5% και του οριακού 5%. Οι Ευρωεκλογές πιθανόν να είναι και η «ταφόπλακα» για το ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Βενιζέλο να μελετά από τώρα την «απόδραση» του προς του «58».

Οι δημοσκοπήσεις έως τώρα δεν έχουν καταγράψει ανάδειξη νέου κόμματος.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, με την οικονομική κρίση να βαθαίνει αντί της ανάπτυξης που υπόσχεται ο κ. Σαμαράς, η κυβέρνηση πάει για… φούντο. Το πόσο μεγάλος θα είναι ο κρότος θα φανεί από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, τα οποία και θα κρίνουν πότε θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές. Τα περί εξάντλησης της τετραετίας πάντως δεν τα πιστεύει ούτε ο κ. Σαμαράς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου