Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ
Γράφει ο Καθηγητής Ανδρέας Αθηναίος


B΄ ΕΚΤΑΚΤΟ...ΠΑΡΑΤΗΜΑ

ΙΣΠΑΝΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΥΡΙΕ ΡΑΧΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΖΗΜΙΩΣΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΜΙΩΣΕΙ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΟΥ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ MNHMONIAKH ΜΑΝΙΟΚΑΤΑΘΛΗΨΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

1) Είναι Σημειολογικό, ότι η Νέα Κυβέρνηση, στις διατυπώσεις της, χρησιμοποιεί τον όρο «Κυβέρνηση». Η Ελλάδα είχε πολλά χρόνια να ακούσει το όρο «Κυβέρνηση», καθ ότι από της Πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, είχε καθιερωθεί ο όρος «διακυβέρνηση». Η διαφορά είναι μεγάλη. «Διακυβέρνηση» είναι ένας τοπικός διαχειριστής που κινείται σε πλαίσια που ορίζονται άνωθεν.

Μια «διακυβέρνηση» έχει λιγότερη «κυριαρχία – πρωτοβουλία» από αυτήν που είχαν οι Νομάρχες της δεκαετίας του 70 η του 80.

2) Ο Πρώην Πρωθυπουργός και νυν Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς, διατύπωσε ως ένα από τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης ότι μετέτρεψε το «Χρέος» από ιδιωτικό σε κρατικό. Δεν «χρωστάμε» σε ιδιώτες, «χρωστάμε σε Κράτη», είπε ο κ. Σαμαράς.

Αυτή η μετάλλαξη έχει δυο παραδοχές:

Η Πρωτη «παραδοχή» είναι ότι εάν «χρωστάς» (κατά την αντίληψη όσων προπαγανδίζουν την ύπαρξη χρέους) σε Κράτη, τότε τους δίνεις το Επιχείρημα που προβάλουν (κίβδηλα φυσικά) αυτές τις μέρες: (α) Ότι μια οποιαδήποτε διαφορετική από τον (προπαγανδιζόμενο) μονόδρομο περί Χρέους πορεία, θα σήμαινε επιβάρυνση των φορολογουμένων τους και υλοποίηση του προγράμματος της Νέας Κυβέρνησης εις βάρος άλλων (καλούνται οι άλλοι να πληρώσουν τον Λογαριασμό κ.λ.π.) και (β) (εξειδικευμένα) παρουσιάζουν την Ελλάδα σαν ένα κακομαθημένο που ζητά να του χαρίσουν (κούρεμα) αυτά που «χρεωστάει» εις βάρος των φορολογουμένων των άλλων Λαών.

Η Δεύτερη και πιο σημαντική παραδοχή είναι το γεγονός της μετάλλαξης του «Χρέους» από προς ιδιώτες , προς Κράτη. Αλήθεια πως έγινε αυτό; Με Χρήματα που είχαν στο σεντούκι κάποια πλούσια Κράτη και δάνεισαν τους τεμπέληδες και απατεώνες Έλληνες; Και αν ίσχυε κάτι τέτοιο, πως θα γινόταν και θα έβγαινε σήμερα η (με την ίδια άπατη του Ευρώ) υπερχρεωμένη Ισπανία, και Ιταλία να είναι «Κράτος-δανειστής» μας; Η μήπως η μετάλλαξη του «χρέους» προς Κράτη έγινε με ΚΕΥΝΣΙΑΝΑ εργαλεία; (Δημιουργία Χρήματος).


Η επιτυχία της «προπαγάνδας» του κ Σόιμπλε και των άλλων ομότακτών του, μεταξύ των οποίων και ο Ιταλός, ισπανός και Πορτογάλος ομόλογος ομοϊδεάτης των προηγούμενων Υπουργών Οικονομικών που είχε η Ελλάδα, βασίζεται στην μη ύπαρξη (φυσικό άλλωστε) εξειδικευμένης γνώσης των Πολιτών, οι οποίοι….Μοιραίο είναι να πείθονται ότι όλα είναι ένα ταμείο με έσοδα έξοδα και τίποτα άλλο. Εάν αυτό ίσχυε η Οικονομία δεν θα ήταν επιστήμη, αλλά ένα απλό μαγαζί το οποίο τακτοποιείται με γνώσεις πρόσθεσης και αφαίρεσης. Όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα και η απλή λογική της πρόσθεσης και αφαίρεσης με την οποία οι Μερκελιστες, Σοιμπλιστες κλπ «πείθουν» ότι «χρωστάμε» κλπ είναι απλώς μια προπαγάνδα, πειστική σε μη ειδικούς.


Φυσικά και η μετάλλαξη του (δήθεν) «Χρέους», από χρέος προς Ιδιώτες σε χρέος προς Κράτη, έγινε με Κευνσιανά Εργαλεία.

Ήδη ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, (στην ομιλία του κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση), διατύπωσε ότι «τα ρεπος είναι Χρηματοδοτικά εργαλεία» και ότι …«ό,τι το Κράτος Χρωστάει στον εαυτό του..δεν Το Χρωστάει». Συμφωνεί ακόμα και ο ίδιος ο Κέυνς με αυτή την διατύπωση.


Το Σημαντικό εδώ είναι ότι δια της «Δημιουργίας Χρήματος» όχι προς όφελος της Ελλάδος, αλλά των (δήθεν) «δανειστών» Κρατών, παραχωρήθηκε Εθνική Κυριαρχία, με αποτέλεσμα να μας λένε, Τι να κάνουμε με e-mail….


Η δεύτερη παραδοχή, δηλ η παραδοχή της Χρήσης Κευνσιανων Εργαλείων μας φέρνει στην

ΤΡΙΤΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ. : Με τα Κευνσιανα Εργαλεία, η «Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης» θα Δημιουργήσει Χρήμα και θα πληρώσει όλα τα Χρέη Προς Κράτη.

Αυτή είναι και η ιδέα μιας Ομοσπονδίας της Ευρώπης με Ομοσπονδιακή Τράπεζα και Ομοσπονδιακό Νόμισμα.
Φαντάζεσθε ποτέ στην Αμερικανική Ομοσπονδία (ΗΠΑ) να έλεγε στην Καλιφόρνια η Πενσυλβανία (Μου Χρωστάς); 

 Φαντάζεσθε η FED να έλεγε στη Φλόριντα δεν σου δίνω χρήμα;

Η σημερινή Ευρώπη μη Ομοσπονδία φαντάζει τόσο ΠΡΟΣΤΥΧΗ γελοία και Κακοπροαίρετη στα όσα υποστηρίζει, που είναι προφανές ότι το τελικό ζητούμενο δεν είναι καμία Μαισ-τρίχα «σταθερότητα» αλλά η κατάλυση της Εθνικής Κυριαρχίας των Κρατών «Μελλών(;)»..

Με την Δημιουργία Χρήματος, ομοσπονδιακού χρήματος Ευρώ, θα «εξοφληθούν» όλα τα χρέη, για όλα τα κράτη της Ευρώπης, και κανείς φορολογούμενος δεν θα κληθεί να πληρώσει ΤΙΠΟΤΑ.


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ, και δεν ισχύει φυσικά το απατηλό «επιχείρημα» ότι ζητάμε να μας χαρίσουν κάτι και να το πληρώσουν άλλοι.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΩΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΩΝ


Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος

B.A. B.Sc. M.A., M.C.P., Ph.d., Post Doc.
Case Western Reserve University
University Of Pennsylvania
Lindback Award Teaching Excellence (U.S.A. 1987)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου