Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΚΕΥΝΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΟΥΒΕΡ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, Η ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΧ ΤΟΥ 1929
Του Καθηγητή Ανδρέα ΑθηναίουΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

It was a symptom, not a cause, of the ills that followed - then, as now, the result of the greed, arrogance and folly with which every generation is cursed.

ΤΟ ΚΡΑΧ ΤΟΥ 1929 ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣΤΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗΣ,  ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΓΕΝΝΙΑ.


Ο Πρόεδρος  Xουβερ και ο τότε Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Mellon, άλλα και  Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, έκαναν τότε το ίδιο που με το ίδιο πείσμα και αμετακίνητες θέσεις, υποστηρίζει το –τρέχον- κατεστημένο της Ε.Ε.


Τα πρόσωπα είχαν τους ίδιους «αποκρουστικούς» μορφασμούς που έχουν και τα «νεκρόφιλα» (προς τη ζωή και τον έρωτα- Δημιουργία) πρόσωπα και βλέμματα των –τρεχόντων- «ηγετών»(?) της Ε.Ε.

Η Ιδεοληψία ήταν το ίδιο λανθασμένη όπως σήμερα, πιστεύοντας –πάντα λανθασμένα- ότι το Κράτος, δηλ. ο Μηχανισμός που υπηρετεί το Συλλογικό και Ατομικό Αγαθό στους τομείς η/και  σε αξίες που Δεν θα ενδιέφεραν την «αγορά», βρίσκει τα χρήματα που χρειάζονται,  από φόρους.

Αυτό το Τραγικό Επιστημονικό Λάθος ως προς την θεώρηση του «Τι είναι το Χρήμα» , Ουσιαστικά μια Δογματική Ιδεοληψία, που βασίζονταν περισσότερο στην «απληστία» και στην δια της ιδιοκτησίας και του έλεγχου του Χρήματος, άσκηση εξουσίας και «κατοχής» των λίγων πάνω στους πολλούς, οδήγησε τον «ομοϊδεάτη» Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο Χουβερ στο να αυξάνει συνεχώς την φορολογία. Η αγορά στέγνωσε από δολάρια, και δημιουργήθηκε το ΚΡΑΧ του 1929. Η παραγωγική Μηχανή σταμάτησε, και οι Άνθρωποι βγήκαν στους Δρόμους πεινασμένοι σε συσσίτια, εξαθλίωση και θάνατο.

Αποτέλεσμα της αντίληψης, που δεν είναι επιστημονική θεωρία, αλλά «Πλύση Εγκεφάλου», ότι το χρήμα πρέπει να έχει αντίκρισμα, ότι αν τυπώσεις θα έρθει πληθωρισμός και άλλες προπαγανδιστικές γενικευμένες απλοποιήσεις, που υπηρετούν μόνο μια Πολιτική Σκοπιμότητα, την διατήρηση της Ολιγαρχίας, και την μέσα από «Κρίσεις» αναδιανομή του Πλούτου από τους πολλούς στους λίγους, όταν αυτοί το αποφασίσουν.

Υστέρα από την Αποτυχία του Χουβερ 1929-1933, έρχεται η Αμερικανική άνοιξη 1933-1945 με Πρόεδρο τον Ρούσβελτ (FDR).

Εκεί –με Δημοκρατική Κυβέρνηση- ψιθυρίζει ο Κέυνς στο αυτί του Ρούσβελτ, ότι είναι πανεύκολο να βγάλει την Αμερική από την Ύφεση. Φθανει να βάλει την Κεντρική Τράπεζα να ΤΥΠΩΣΕΙ ΔΟΛΛΑΡΙΑ. «Πρόεδρε, έχουμε τις υποδομές, έχουμε τον εξοπλισμό, έχουμε το εργατικό δυναμικό», δεν έχουμε παρά να βάλουμε μπρος την Μηχανή της Οικονομίας. Και θα γίνει αυτό παρέχοντας σε αφθονία το ΜΕΣΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ (και συνεννόησης) που είναι το Χρήμα.

Μάλιστα Ο Κέυνς είπε στον Ρούσβελτ: Ρίξε χρήμα μέσα από Δημόσιες  Επενδύσεις και Δημόσια Έργα. Μα έχουμε και δρόμους και γέφυρες είπε ο Ρούσβελτ. Τότε θα βάλουμε σε μια εθνική οδό ένα συνεργείο να σκάβει μπροστά, και άλλο συνεργείο να ανακατασκευάζει τον ίδιο δρόμο από πίσω, απάντησε ο Κέυνς.

Αντίκρισμα στο Χρήμα για να μην υπάρξει πληθωρισμός είναι η παραγωγή, ούτε κάποιος χρυσός, ούτε κάποιο συνάλλαγμα. Αυτά είναι ιδεοληψίες που «φτιάχνουν» όσοι θέλουν να χρησιμοποιούν το χρήμα, για την αναπαραγωγή της ολιγαρχικής εξουσίας.

Το ίδιο και η ιδεοληψία περί ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, χωρίς ελλείμματα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηθελημένη η αφελής πλάνη από την θέση ότι το Κράτος βρίσκει τα Έσοδα του από φόρους, και κάθε δαπάνη πάνω από αυτούς καλύπτεται από δανεισμό. Αυτά είναι ιδεοληψίες που «φτιάχνουν» όσοι θέλουν να χρησιμοποιούν το χρήμα, για την αναπαραγωγή της ολιγαρχικής εξουσίας.

Το Κράτος Δημιουργεί χρήμα, και καλύπτει τον προϋπολογισμό του τυπώνοντας χρήμα.  Ένα Κράτος που έχει το Κυρίαρχο Δικαίωμα να Δημιουργεί Χρήμα δεν έχει «ελλείμματα». Τα Ελλείμματα δεν είναι πραγματικό ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ. Η Φορολογία είναι εργαλείο αποκατάστασης Κοινωνικής Δικαιοσύνης.Ακόμα και ο Friedman, απέδωσε το Κραχ του 1929, στο ότι την κρίσιμη στιγμή η FED δεν Τύπωσε Δολάρια, εξασφαλίζοντας έτσι «αρκετά μέσα συναλλαγής», ώστε να λειτουργήσει η Οικονομία.Το «Τι είναι το Χρήμα» δεν έχει κάποιο απόλυτο Επιστημονικό Προσδιορισμό. Ο  οντολογικός προσδιορισμός του Χρήματος είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.

Η Δημοκρατική θεώρηση του Χρήματος, προσδιορίζει το Χρήμα, ως ΜΕΣΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ. Το ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ. Το Χρήμα παράγεται από την Κεντρική Τράπεζα Δωρεάν για τις ανάγκες του ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Κράτους, και παράλληλα για το Τραπεζικό σύστημα που δημιουργεί και αυτό Χρήμα, μέσα από την χορήγηση δάνειων προς την ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της «Αγοράς». Έτσι εξασφαλίζονται οι αρχές που έθεσε ο Δυτικός (ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ) Κόσμος, μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο : Κοινωνική Δικαιοσύνη, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, Πολιτική Σταθερότητα.Ακριβώς σε αυτή την (Κευνσιανη) αντίληψη στηρίχτηκε και η ανασυγκρότηση της Ευρώπης και αυτής ταύτης της Γερμανίας, από τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ που διαδέχτηκε τον Ρούσβελτ, από τον ΤΡΟΥΜΑΝ.  Το «Δόγμα Τρούμαν», δεν ήταν όπως μερικοί είτε εκ σκοπιμότητας είτε από εξοργιστική άγνοια θέλουν να παρουσιάσουν: Η απλοϊκή παρουσίαση ότι κάποιος δυνατός και πλούσιος χαρίζει η Δανείζει χρήματα στον φτωχό, για να τον σώσει, είναι ότι πιο ΨΕΥΔΕΣ, ΑΝΑΛΗΘΕΣ και Αντιεπιστημονικό. Μάλιστα κάνοντας μια αναφορά στην Νομική επιστήμη που προσδιορίζει την παράθεση ψευδών γεγονότων ως Αληθών, ως ΑΠΑΤΗ, Η θεώρηση ότι κάποιος πλούσιος και δυνατός Χαρίζει  η δανείζει Χρήμα στο Φτωχό, είναι απάτη, με σκοπό να δημιουργήσει ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ εξάρτηση.

Στην Ουσία ο Τρούμαν «δημιούργησε Χρήμα» -τύπωσε δολάρια- η έδωσε πιστώσεις, με σκοπό την ανασυγκρότηση της Ευρώπης, ώστε αυτή να γίνει μια καλή Αγορά για την Αμερικανική Παραγωγή, αλλά και Πολιτικός δεσμός για την PAX AMERICANA και την Αμερικανική Ηγεμονία μετά τον πόλεμο.

Ο Τρούμαν χρησιμοποίησε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΥΝΣΙΑΝΙΣΜΟ για να βάλει μπροστά την κατεστραμμένη μηχανή της Ευρώπης.

Δεν θα υπήρχε έξοδος της Αμερικής από το Κραχ του 1929, και δεν θα υπήρχε ποτέ η Μεταπολεμική Ανασυγκρότηση της Γερμανίας, εάν δεν υπήρχε η ΚΕΥΝΣΙΑΝΗ Δημοκρατική Θεώρηση του Χρήματος, της ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ως μέσου συναλλαγής.Ακριβώς αυτή την Δημοκρατική Θεώρηση του Χρήματος, χρησιμοποίησε από την πρώτη ημέρα ο Πρόεδρος ΟΜΠΑΜΑ. Τύπωσε και Τυπώνει, Δημιουργεί Χρήμα, σε Τρισεκατομμύρια ΔΟΛΛΑΡΙΑ. Δεν υπάρχει πληθωρισμός, διέσωσε την Αμερική από ένα Νέο Κραχ, και την κρατά στην Ανάπτυξη.ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ – ΜΕΣΟ ΣΥΝΝΑΛΛΑΓΗΣ που διασφαλίζει και Εθνικά και Παγκόσμια: Κοινωνική Δικαιοσύνη, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, Πολιτική Σταθερότητα.Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ

Σε ένα Νέο Κραχ οδηγούσε την Αμερική, η Νέα Τάξη πραγμάτων του Μπαμπά ΜΠΟΥΣ, που με την θέση της συντήρησης, δηλαδή της  αναπαραγωγής της Εξουσίας και της Ολιγαρχίας, όρισε το Χρήμα ως ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΝΑΛΛΑΓΗΣ.

Ουτως η άλλως είτε ως ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ-Μέσο Συναλλαγής, είτε ως αντικείμενο Συναλλαγής, το Χρήμα δεν έχει ποτέ αντίκρισμα σε Χρυσό.

Ως Δημόσιο Αγαθό – Μέσο Συναλλαγής το χρήμα έχει «αντίκρισμα» την Παραγωγή, το ΑΕΠ.

Ως Ιδιωτικό Αντικείμενο Συναλλαγής, το Χρήμα δεν έχει «αντίκρισμα» την παραγωγή, δεν έχει κανένα αντίκρισμα, και είναι στη φύση του αυτή να δημιουργεί Καταστροφή.

Επιπροσθέτως, το Χρήμα ως Αντικείμενο Συναλλαγής, μεταφέρει την  Κυριαρχία του Κράτους, στις «αγορές», δημιουργώντας αγορές χρήματος από τις οποίες δανείζεται το Κράτος, αντί να Δημιουργεί το Χρήμα μόνο του, χωρίς να το χρεωστάει σε κανένα.

Από αυτή την καταστροφή διεσώθη η Αμερική, όταν ο Ομπαμα μετέτρεψε το Χρήμα και Πάλι σε Δημόσιο Αγαθό-Μέσο Συναλλαγής, εφάρμοσε και εφαρμόζει Κευνσιανη Πολιτική Τυπώνει Τρισεκατομμύρια και επιτυγχάνει ισχυρή Αμερική.Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ

Η σύγκρουση των δυο κόσμων μέσα στον καπιταλισμό είναι ως εκ τούτου παλιά.

Η Δημοκρατική Θεώρηση του Χρήματος προσδιορίζει το Χρήμα ως Μέσο Συναλλαγής, θεωρεί το Χρήμα ως Δημόσιο Αγαθό (ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ) , και ως «αίμα» στις Φλέβες της Οικονομίας.Η Ολιγαρχία θέλει να είναι ο ιδιοκτήτης του χρήματος, να το τυπώνει πάνω σε ένα χαρτί και να το «δανείζει» στην ονομαστική του αξία που έβαλε πάνω ο Τυπογράφος, Δημιουργώντας Χρέος. Μέσα από το χρέος, και την παράλληλη μείωση της ρευστότητας που ονομάζει «σταθερότητα» Δημιουργεί Ύφεση. Η τεχνητά δημιουργημένη Ύφεση και το τεχνητά αυξανόμενο Χρέος, δημιουργούν την επιχειρηματολογία μιας Νομιμοφανούς Λεηλασίας του Εθνικού και Ιδιωτικού Πλούτου.

Αυτό εμποδίστηκε στην Αμερική από τον Ομπαμα.Η Ευρώπη είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από την Αμερική, αλλά ταυτόχρονα η Ευρώπη είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από την Ευρωζώνη.

Η Αμερική είναι μια Ομοσπονδία. Και το Δολλαριο είναι ένα Ομοσπονδιακό Νόμισμα. Όταν η Αμερική Δημιουργεί χρήμα, το «χρεωστάει» στον εαυτό της. Άρα δεν δημιουργεί Χρέος.Η Ευρώπη δεν είναι ομοσπονδία. Είναι ένα μόρφωμα συνθηκών, που αρχικά  βασίσθηκε στην παραχώρηση κυριαρχικών Δικαιωμάτων «χάριν της ειρήνης». Αποφασίστηκε λοιπόν, κάποιες χώρες να παραχωρήσουν τις διεκδικήσεις τους για να μην γίνονται πόλεμοι.

Η Ευρωζώνη είναι κάτι αρκετά χειρότερο. Το Ευρώ δεν είναι Ομοσπονδιακό Νόμισμα και η (δήθεν) ΕΚΤ δεν είναι Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Είναι μια Ιδιωτική Τράπεζα, δηλ. Είναι ένας «τυπογράφος» που τυπώνει ένα Ιδιωτικό Νόμισμα και το Δανείζει στην αξία που τυπώνει απανω στο χαρτί, στα Κράτη Μέλη.

Έτσι για τα Κράτη Μέλη, Δημιουργείται ένα συνεχώς αυξανόμενο «χρέος» προϊόν απάτης, που δημιουργεί εν συνεχεία το επιχείρημα της λεηλασίας του Εθνικού και Ιδιωτικού Πλούτου υπέρ των «δήθεν» δανειστών.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΜΟΝΟ 40 ΔΙΣ. Τα υπόλοιπα είναι αυτά που θα τυπώναμε στον Χολαργό Δωρεάν (ως Δραχμές) χωρίς να τα χρωστάμε σε κανένα, που τώρα τυπώνει ο ιδιώτης τυπογράφος δημιουργός ιδιωτικού νομίσματος, Και μας τα δίνει ορίζοντας τα ως «δανεικά» και ως χρέος.Ο Συντηρητικός Χουβερ διέλυσε την Αμερική με το Κραχ του 1929, μέσα από την ιδεοληψία ότι το Κράτος έχει ως μοναδικό έσοδο τους φόρους, ότι το Κράτος Δεν Δημιουργεί Χρήμα, και ότι η παραγωγή ρευστότητας θα δημιουργούσε πληθωρισμό, ενώ ο Υπουργός του στα Οικονομικά Μellon υποστήριζε ότι η Ύφεση κάνει καλό στην Οικονομία. Τις ίδιες περίπου ιδεοληψίες με την Μερκελ, το Σοιμπλε κλπ.Ο Συντηρητικός Μπους έφερε την Αμερική στα πρόθυρα μιας νέας διάλυσης προσδιορίζοντας στην Νέα Τάξη Πραγμάτων το χρήμα ως Αντικείμενο Συναλλαγής, αφαιρώντας το κίνητρο για αληθινή παραγωγή, και αντίκρισμα στο χρήμα την Παραγωγή.Εάν δεν ερχόταν ο Ομπαμα, η Αμερική θα είχε «ξαναδιαλυθει», αφού στις ιδεοληψίες του Χουβερ και του Μellon, αδιαφορώντας (επίτηδες) για τον Κέυνς, στις ήδη αυτοδιαλυτικες δομές της οικονομίας  του Χουβερ, προσετέθησαν και εκείνες της Νέας τάξης Πραγμάτων του Μπους.ΕΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΡΑΧ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΥ 1929 ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ.

Και τούτο γιατί η δομημένη ΑΠΑΤΗ ενός Ιδιωτικού Νομίσματος, δημιουργεί ΠΛΑΣΤΟ ΧΡΕΟΣ, λεηλασία του Εθνικού Πλούτου και των Ιδιωτικών Περιουσιών, Ύφεση αντί ανάπτυξη, αδικία και εξαθλίωση αντί Κοινωνική Δικαιοσύνη, και πολιτική αστάθεια αντί πολιτική σταθερότητα.

Η Ευρώπη εάν δεν αλλάξει , θα διαλυθεί. Το κακό έχει πάντα ενσωματωμένα τα στοιχεία της αυτοκαταστροφής του.ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΤΗ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ:

Είναι Φυσικό, η Μερκελ, Ο Σουλτς, Ο Σόιμπλε, Ο Νταισενμπλουμ και οι συνάδοντες με αυτούς «υπουργοί» να εξοργίζονται και να κάνουν αυτούς τους αλλοιωμένους μορφασμούς, όταν η Ελλάδα τους προτείνει όχι κάτι που την συμφέρει, αλλά κάτι που συμφέρει τους Λαούς της Ευρώπης, και όχι το Σκόπιμα Στημένο Ευρώ που έχει ως απώτερο Σκοπό την λεηλασία του Εθνικού Πλούτου και των ιδιωτικών περιουσιών των πολιτών όλων των Εθνών και επονομαζομένων Κρατών-Μελλών.

Θα ήταν κανείς αφελής να περιμένει όταν αυτός που αμφισβητεί την συνολική δομή της μηχανής που έχει στήσει ένα συγκεκριμένο κατεστημένο, για να λεηλατήσει έθνη και λαούς, να τον αντιμετωπίσουν με …αγάπη, και να συμφωνήσουν  μαζί του ότι ..έχει δίκιο.

Είναι φυσικό, το «κατεστημένο» να χρησιμοποιήσει αμέσως τα ίδια επιχειρήματα, που χρησιμοποίησε για να πείσει ότι η δομή είναι μονόδρομος.  Επιστράτευσε και την αυστηρή η απαξιωτικη έκφραση των εκπροσώπων του, απέναντι στην Ελλάδα. «Α η ..Ελλάδα» είπε η Μερκελ στον Ομπαμα, θέλοντας να δείξει ότι είμαστε μια αμελητέα οντότητα.» Έτσι καθόταν και ο Γολιάθ μπροστά στον Δαυίδ και….

Ας θυμόμαστε ότι ο Χουβερ και ο Μελλον, κάποτε έφυγαν και αυτά που πρόβαλαν ως αναντίρρητες και αδιαμφισβήτητες αξίες κατάρρευσαν μαζί –δυστυχώς- και με την Αμερική.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEW DEAL ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ, ΤΟΥ ΚΕΥΝΣ, ΤΟΥ ΤΡΟΥΜΑΝ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ, ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ, ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΠΑΡΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΑΝΤΛΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΗΘΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ, ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.

ΑΦΜΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΛΟΓΟΥ ΓΝΩΣΕΩΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗΣ, ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΗ.

--Το Ευρωπαϊκό Κατεστημένο έχει ως όπλα του, την δύναμη, την απαξίωση μας, και τα κίβδηλα επιχειρήματα του.

--Το κατεστημένο προβάλει τις Ελληνικές Θέσεις σαν ζητιανιά να μας χαρίσει ο πλούσιος –με ζημία του- αυτά που του Χρωστάμε και να ζημιωθούν οι άλλοι λαοί, και τα άλλα Κράτη.

--Το Κατεστημένο, προβάλει ότι ήδη μας έχει «ευεργετήσει» με ένα κούρεμα χρέους και δεν μπορεί να «ζημιωθεί» και άλλο.

…..Κατ αρχήν όταν έγινε το πρώτο «Κούρεμα» ενώ όντως παρουσιάστηκε από την προπαγάνδα ότι κάποιοι… καλοί και πονόψυχοι… εν τη μεγαθυμία τους μας χάρισαν το 75% αυτού που τους χρωστούσαμε, στην πραγματικότητα Υποτιμήθηκε η αξία των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας και των ασφαλιστικών ταμείων κατά 75%. Μοιραία όταν τα περιουσιακά στοιχεία ενός φορέα υποτιμηθούν κατά 75%, αν πχ αυτός ο φορέας δίνει συντάξεις η μερίσματα, αυτά θα μειωθούν κατά 75%. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΤΕΧΝΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΣ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑ 75%.Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEW DEAL:

Ουσιαστικά προτείνει:

1) Το Χρήμα (ΕΥΡΩ) να γίνει ΜΕΣΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ

2) Η ΕΚΤ να λειτουργήσει ως «Ομοσπονδιακή» Ευρωπαϊκή Τράπεζα

3) Η «Ομοσπονδιακή» Ευρωπαϊκή Τράπεζα να δημιουργήσει Χρήμα (να τυπώσει) και να το δώσει σε όλη την Ευρωπαϊκή Οικονομία

4) Με την Δημιουργία Χρήματος, θα πληρωθούν εκείνοι που σκόπιμα τους έχει «περαστεί» το πλαστά δημιουργηθεν Ελληνικό Χρέος και δεν θα ζημιωθούν,  ενώ

5) Το «Χρέος» που δημιουργήθηκε (πλαστά) καταργώντας το Εθνικό Νόμισμα Όλων των χωρών που θα το τύπωναν χωρίς να το χρωστάνε, και «δανείζοντας» τους το ιδιωτικό Νόμισμα ΕΥΡΩ που τυπώνει ένας τυπογράφος που λέγεται ΕΚΤ, ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ.ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ, ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΛΑ ΞΑΝΑΘΥΜΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΗ ΟΔΕΟΛΟΓΙΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΧΟΥΒΕΡ ΚΑΙ ΜELLON ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΚΑΙ ΚΕΥΝΣ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΚΑΙ ΕΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ  ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΧΟΥΒΕΡ ΚΑΙ Ο ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ «ΘΕΜΕΛΙΩΣΕ» Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣ.ΕΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ….ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΜΕ.Το άρθρο αυτό γράφτηκε με την ευχή να δώσει στον αναγνώστη, στον μη ειδικό, τα νοητικά όπλα εκείνα, που θα του δώσουν την ελεύθερη πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει δίκιο, και όλα όσα μας κατηγορούν είναι απλοί νοητικοί εκβιασμοί.Καθηγητής Ανδρέας Αθηναίος

University Of Pennsylvania

Case Western Reserve University

Lindback Award for Teaching Excellence (1987)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου