Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ο ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...


K. ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ"


Προφανώς δεν θα ψηφίσω ό,τι κι αν έρθει στη Βουλή...

«Προφανώς δεν θα ψηφίσω ότι και αν έρθει στη Βουλή και κανένας μας στην κοινοβουλευτική ομάδα δεν θα ψηφίσει ότι έρθει στη Βουλή. Όλοι θέλουμε να δούμε ακριβώς τι θα΄ ρθει, να το διαβάσουμε και να δούμε κατά πόσο συνάδει στο πρόγραμμά μας», είπε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Αθήνα 984).

Ο Κ. Λαπαβίτσας, ήταν εξίσου επιφυλακτικός για τις ιδιωτικοποιήσεις (ΟΛΠ, περιφερειακά αεροδρόμια, ΟΔΙΕ) που προβλέπονται στη λίστα Βαρουφάκη.

«Ιδιωτικοποιήσεις είναι και για μένα και για πολλούς άλλους κόκκινη γραμμή και γι΄ αυτό θέλω να δω τι ακριβώς προτείνεται και πως. Βγήκαμε και είπαμε ξεκάθαρα ότι είμαστε εναντίον του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας» είπε με νόημα.

Παρά ταύτα υποστήριξε πως «όσοι ποντάρουν σε διασπάσεις, παρενθέσεις και σχηματισμό άλλων κυβερνήσεων θα απογοητευθούν διότι υπάρχει πολύ έντονος συνδετικός ιστός μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ παρά τις διαφωνίες και τις συζητήσεις μας. Είμαστε ενωμένοι και θα παραμείνουμε ενωμένοι».

Ο Κ. Λαπαβίτσας, είπε ακόμη πως δεν περιμένει πολλά πράγματα σήμερα, από την τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group. «αν υπάρξει έστω και την τελευταία στιγμή κάποια αντιμετώπιση λογική προς την κυβέρνηση από την πλευρά της Ευρώπης θα πρέπει να χαλαρώσουν ορισμένοι όροι ρευστότητας» σημείωσε.
Πρόσθεσε δε πως «η τεχνική διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ σημαντική και θα πάρει χρόνο». Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι «τις επόμενες δύο εβδομάδες ή κάπου τόσο θα υπάρξει κάποια διευθέτηση στη βάση των προτάσεων που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση πρόσφατα».

Οπως είπε, τέλος, «δεν θα υπάρξει πρόβλημα στάσης πληρωμών ή άλλα ευφάνταστα σενάρια και θα πάμε τον Ιούνιο όπως έχουμε υπολογίσει και εκεί θα τεθεί και θέμα χρέους και γενικότερα θέμα κατεύθυνσης της χώρας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου