Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ...

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ  ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο  Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Β.ΠΟΥΤΙΝ!Ετοιμη για την μεγαλύτερη γεωστρατηγική στροφή της χώρας μετά το 1940 όταν η Ελλάδα επέλεξε να ταχθεί στο πλευρό των δυτικών συμμάχων και να απορρίψει τον ιταλο-γερμανικό άξονα ετοιμάζεται η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου: Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, μετά την απορριπτική στάση των δανειστών της ευρωζώνης στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και την σκληρή στάση του Βερολίνου αποφασίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  στις 8 Απριλίου στην συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν να υποβάλλει αίτημα ένταξης της χώρας στην Ευρασιατική Ενωση!

Ενα αίτημα το οποίο δεν προϋποθέτει την έξοδο της Ελλάδας, ούτε από την ευρωζώνη, ούτε φυσικά από την ΕΕ (δεν απαγορεύεται απο την Συνθήκη της Ρώμης η συμμετοχή των κρατών-μελών της ΕΕ σε άλλες οικονομικές ενώσεις), αλλά θα επιτρέψει την ένταξη της Ελλάδας σε έναν πανίσχυρο οικονομικό οργανισμό (συμμετέχουν η Ρωσική Ομοσπονδία, το πάμπλουτο Καζακστάν, η Λευκορωσία και η Αρμενία, ενώ επίκειται και η ένταξη του Κιργιστάν), με άφθονα κεφάλαια και πάνω απ'όλα με χώρες που διψούν για τεχνογνωσία σε βιομηχανικές δραστηριότητες, όπως η παραγωγή τροφίμων, ενδυμάτων κλπ.

Για να το περιγράψουμε απλά, όπως αναφέρει η άκρως απόρρητη έκθεση που έχει συνταχθεί για το Μαξίμου από ομάδα οικονομικών "σοφών" που εργάστηκε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας από την εποχή ακόμα που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση "Η Ελλάδα για την ΕΕ είναι μία μικρή χώρα με περιορισμένη τεχνογνωσία και παραγωγικό δυναμικό. Για την Ευρασιατική Ενωση θα αποτελούσε μία πηγή τεχνογνωσίας και πλατφόρμας ανάπτυξης τεχνολoγiών σε μία σειρά βιομηχανικών δραστηριότητων όπου για μεν την ΕΕ είναι συνήθεις, αλλά για τις χώρες της Ευρασιατικής Ενωσης και κατόπιν του πλάνου απόκτησης διατροφικής "αυτοδυναμίας" επάρκειας που ξεκίνησε η Ρωσία μετά τις κυρώσεις και το ρωσικό εμπάργκο, κρίσιμη παράμετρο".

Και στην έκθεση τονίζεται ακόμα ότι "Ταυτοχρόνως η Ελλάδα θα είχε να οφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τα τεράστιας ενεργειακά αποθέματα, το φθηνό πετρέλαιο και το φθηνό φυσικό αέριο που θα εξασφάλισε από τις χώρες της Ευρασιατικής Ενωσης, αντίθετα με την ΕΕ, από την οποία ναι μεν έχουμε αποκομίσει σημαντικά οφέλη κατά το παρελθόν αλλά έχει "στραγγίξει" πλέον από κεφάλαια και όλοι εργάζονται απλώς για λογαριασμό της Γερμανίας"!

Η νέα οικονομική συμμαχία (στην οποία θα προστεθεί αυτό το μήνα και το Κιργιστάν, συνασπίζει οικονομικά χώρες με συνολικό αριθμό 171 εκατομμυρίων ανθρώπων, που συγκεντρώνουν το 20% των παγκόσμιων κοιτασμάτων αερίου και το 15% των παγκόσμιων κοιτασμάτων πετρελαίου!

Ο όγκος των μεταξύ τους εμπορικών συναλλαγών φθάνει τα 66 δισ. δολάρια – έχοντας αυξηθεί κατά 50% την προηγούμενη τριετία, οπότε λειτούργησε το πρόδρομο σχήμα της Τελωνειακής Ένωσης – ενώ το ΑΕΠ τους υπολογίζεται ότι θα φθάσει αθροιστικά το 2015 τα 3 τρισ. δολάρια, με την πρόβλεψη να φτάσει το 2020 τα 6,5 τρισ. δολ.!

Κατά την τελετή υπογραφής της ίδρυσης της Ευρασιατικής Ένωσης ο μεν πρόεδρος του Καζαχστάν Nursultan Nazarbayev έκανε λόγο για την ανάδυση μιας νέας γεωπολιτικής πραγματικότητας τον 21ο αιώνα, ο δε πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko για τη “θεμελίωση μιας μελλοντικής πολιτικής, στρατιωτικής και ανθρωπιστικής ενότητας”, ενώ ο Vladimir Putin χαρακτήρισε τη συμφωνία “ιστορική”, υποστηρίζοντας ότι η γεωγραφική θέση της Ευρασιατικής Ένωσης της επιτρέπει να ανοίξει οδούς υποδομών με πλανητική και όχι μόνο περιφερειακή σημασία.

Υποψήφια για την Ευρασιατική Ενωση είναι και η Τουρκία, η οποία έχει διαβλέψει τις τεράστιες προοπτικές για την οικονομία της, αλλά το ερώτημα είναι αν η Ρωσία θα την δεχθεί.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει το "διαμάντι" της Ενωσης με την χώρα να μεταμορφώνεται σε τουριστικό παράδεισο από τα εκατομμύρια των πολιτών της εν λόγω Ενωσης να πλημμυρίζουν την χώρα

Οσο για τις αντιδράσεις της ΕΕ, μικρή σημασία έχουν (αξεχαστη θα μείνει η φράση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Β.Νούλαντ στην έναρξη της ουκρανικής κρίσης "Ποιος την γα...εί την ΕΕ;" θέλοντας να περιγράψει την πλήρη γεωστρατηγικής αδυναμία, ενώ με τις ΗΠΑ η κυβέρνηση του Α.Τσίπρα δεν έχει κανένα λόγο και δεν θέλει να διαταράξει τις σχέσεις της. Αλλωστε όπως είπε ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας στην συνέντευξή του στο Itar Tass προετοιμάζοντας τις εξελίξεις: "Η Ελλάδα θα γίνει η γέφυρα μεταξύ της Δύσης και της Ανατολής".

Οι εξελίξεις θα είναι σίγουρα ραγδαίες...

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου