Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


 Η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΣΤΙΣ 5 ΜΑΙΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 

Ένα παράτολμο νομικό σχέδιο, για διαγραφή του ελληνικού χρέους με βάση τις δυνατότητες που δίνει η Συνθήκη της Λισσαβώνας να παράγεται ευρωπαϊκό δίκαιο με κινηματικό αίτημα, δηλαδή τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών  βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου  της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


Την όλη διαδικασία ξεκίνησε εδώ και δυο χρόνια η Κίνηση με την επωνυμία «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο, «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ», η οποία όπως ενημερώνει ο νομικός εκπροςώπός της Αλέξης Αναγνωστάκης, "απαιτεί, την διαγραφή του απεχθούς χρέους, επικαλούμενη την «κατάσταση ανάγκης.» Η «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ» μάλιςτα ήδη έχει συγκεντρώσει 85.654 υπογραφές (www.1millionsignatures.eu), δια των οποίων ζητείται, η δια Νόμου, καθιέρωση, της «κατάστασης ανάγκης» (μεταξύ αυτών ο Cesar Leonardo Chantraine, Αναλυτής της CIT Blaton )

Τι ζητα ουσιαστικά αυτή η κίνηση , που κρίνεται στις 5 Μαίου στο Ευρωδικαστήριο; Επικαλέιται το άρθρο 8 της Συνθήκης της Λισσαβώνας, που τέθηκε σε ισχύ, από 1/4/2012 σύμφωνα με την οποια όταν υποβληθούν ένα (1) εκατομμύριο υπογραφές Ευρωπαίων πολιτών, υποβάλλεται ΑΙΤΗΜΑ, για ψήφιση Νόμων. Οι υπογραφές "που θεωρείται δεδομένο ότι θα βρεθούν" θα ζητούν την ψήφιση της «κατάστασης ανάγκης», βάσει της οποίας "όταν το χρέος καταστεί απεχθές, τότε παραμερίζετε και προηγούνται οι ανάγκες του λαού". Το αίτημα είχε αρχικά υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία στις 6/9/2012, το απέρριψε, διότι, " ευρίσκεται καταφανώς, εκτός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων της».

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Το Γενικό Δικαστήριο, σύμφωνα με τα έγγραφα που διαθέτουμε, θα συνεδριάσει την 5-5-2015 σε θέμα καίριας σημασίας, για το Ελληνικό πρόβλημα. Η Δίκη, θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Γενικού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο, KIRCHBERG. (ώρα 9.30 π.μ). Όπως ενημερώνουν οι νομικοί εκπρόσωποι:

Διάδικοι είναι:

1. Ο Δικηγόρος Αθηνών ΑΛΕΞΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, (Προσφεύγων), ως εκπρόσωπος Πρωτοβουλίας Ευρωπαίων Πολιτών από την Κίνηση «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ», που εδρεύει στην Αθήνα. Και

2. Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, κατά της οποίας στρέφεται η Προσφυγή.

Ο Προσφεύγων, θα παρασταθεί στο δικαστήριο μετά του Νομικού Εκπροσώπου της Κίνησης, ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρασταθεί δια του δικηγόρου της η Η.KRAMER.

Η υπόθεση, έχει λάβει αριθμό Τ-450/12 στα οικεία βιβλία.

Γλώσσα της Διαδικασίας, έχει οριστεί η ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Τα θέματα της συζήτησης, περιέχονται αναλυτικά στην συναποστελλόμενη υπ’ αριθ’ 665597-55 ΈΚΘΕΣΗ Ακροατηρίου, του Εισηγητή Δικαστή E. BUTTIGIEG.

Γίνεται αναφορά στην Έκθεση αυτή, προς αποφυγή επαναλήψεων.

Ως κύριο αίτημα, ο προσφεύγων έχει, την ακύρωση της άρνησης της Eυρωπαϊκής Επιτροπής, να καταχωρήσει την Πρόταση της Πρωτοβουλίας Πολιτών, που περιέχεται στην παραπάνω Έκθεση του Ακροατηρίου.

Ως απώτερο αίτημα περιέχεται, η καθιέρωση στην Νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης της «Αρχής του Διεθνούς Δικαίου, περί κατάστασης ανάγκης».

Κατ’ αυτήν, (ως έχει διατυπωθεί στην Έκθεση Ακροατηρίου), «όσες φορές η εξυπηρέτηση «επαχθούς» χρέους, απειλεί, την οικονομική και πολιτική υπόσταση ενός κράτους-μέλους, η άρνηση καταβολής του, είναι αναγκαία και δικαιολογημένη».

Τέτοια καθιέρωση, κατά τον Προσφεύγοντα, ΑΚΥΡΩΝΕΙ, το «επαχθές» ελληνικό χρέος.

Αποκαθηλώνει τους Έλληνες από τον «Σταυρό», του οικονομικού κανιβαλισμού, τον οποίο φόρτωσαν στις πλάτες του, χωρίς να φταίει σε τίποτα.

Καθιερώνει στην Ευρώπη, την ρήτρα της Κοινοτικής Αλληλεγγύης, που προβλέπει το άρθρο 222 της ΣΛ.ΕΕ.

Κατ’ αυτήν, τα κράτη - μέλη, συνδράμονται μεταξύ τους, σε περιπτώσεις ανθρωπογενών καταστροφών. Και δεν δανείζονται π.χ. μεταξύ τους με καταστροφικούς, για τα αδύναμα κράτη, όρους.

Η άνω καθιέρωση, ακυρώνει την κυριαρχία, επί της Ευρώπης, των Τραπεζιτών, Λομπιτών και των κερδοσκόπων.

Και παραχωρεί την κυριαρχία στους Ευρωπαίους πολίτες, που, εκτός των άλλων, με ένα εκατομμύριο υπογραφές, επιβάλλουν νομοθετικές ρυθμίσεις, που κανοναρχούν το παρόν και το μέλλον τους.

Στην Δίκη του Λουξεμβούργου της 5/5/2015, μπορεί να παρέμβει υπέρ μας, η Ελληνική Δημοκρατία, με βάση το άρθρο 53 του Οργανισμού του Γενικού Δικαστηρίου.

ΖΗΤΟΥΜΕ, την παρέμβασή της.

Όπως ζητούμε και την στήριξη των Ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για να ενημερωθούν οι πολίτες και να φτάσουμε στο Ακροατήριο, με υπογραφές στήριξης άνω του ενός (1) Εκατομμύριου.

Μέχρις σήμερα, τα μέλη μας είναι 87.000. Απ’ όλη την Ευρώπη!

Κάθε δυνάμενος και βουλόμενος, καλείται στο ρόλο της προσφοράς.

Η «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ», πρέπει να φτάσει στην κορυφή του υψηλού προορισμού της.

Να μην παραχωρείται ενέχυρο, το σώμα και η ζωή του Ευρωπαίου, όταν αδυνατεί, ν’ αποδώσει πανωτόκια και άλλα ειδεχθή, από δανεικά, που του φορτώνουν ερήμην του, οι κερδοσκόποι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου