Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΠΤΕ)

JAMIE DIMON ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ JP MORGAN: MIA TEΡΑΣTIA ΠΑΓΚΟΣMIA ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΠΙΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΟΥ 2008 ΑΙΤΙΑ (ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.)


Μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση βρίσκεται προ των "πυλών" όπως αποκαλύπτει ένα μη τυχαίο πρόσωπο, αλλά ο ίδιος ο  διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan (της παλαιάς Chase Manhatan Bank ιδιοκτησίας της πανίσχυρης οικογένειας Ροκφέλερ), δίνοντας έτσι το "στίγμα" του γιατί η ΕΕ παρά τους "κομπασμούς" της δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να πτωχεύσει.

Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει ότι αυτή τη φορά η "σκανδάλη" θα είναι διαφορετική (το 2008 ήταν οι Lehman Broters) εννοώντας, ότι η ελληνική κρίση μπορεί να είναι η νέα αιτία για το "σκάσιμο" της "φούσκας"

«Θα υπάρξει κι άλλη κρίση και οι επιπτώσεις της θα γίνουν αισθητές από τις χρηματοπιστωτικές αγορές», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Μια άλλη οικονομική κρίση, όπως η Μεγάλη Ύφεση είναι αναπόφευκτη» σύμφωνα με τον CEO της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, ο οποίος είναι επικεφαλής της τράπεζας που επέβαλε πρόσφατα ελέγχο στην κίνηση κεφαλαίων και όρια στις αναλήψεις μετρητών.

«Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ – θα υπάρξει μια άλλη κρίση και οι επιπτώσεις της θα γίνουν αισθητές από τις χρηματοπιστωτικές αγορές», έγραψε στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους. «Η σκανδάλη που θα πατηθεί για την επόμενη κρίση δεν θα είναι η ίδια με την προηγούμενη, αλλά θα υπάρξει μια άλλη κρίση».

Ο Dimon έχει προχωρήσει στην αποδοχή ότι η JPMorgan Chase, η μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ, έχει ήδη θεσπίσει 50.000 δολάρια μηνιαίο όριο στις αναλήψεις μετρητών και έχει επίσης απαγορεύσει στους Αμερικανούς πελάτες της να αποστέλλουν χρήματα εκτός Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής!

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνολικό χρέος βρίσκεται τώρα στο ποσό ρεκόρ των 199 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 57.000 δισεκατομμυρίων από τη Μεγάλη Ύφεση. Και οι μεγαλύτερες τράπεζες στις ΗΠΑ έχουν περισσότερα από 40 τρισεκατομμύρια δολάρια εκτεθειμένα σε επικίνδυνη παράγωγα.

Πρέπει να εξηγηθούν κάποια πράγματα. Τα περισσότερα λεφτά που τριγυρνούν στον πλανήτη έχουν δημιουργηθεί από τον "αέρα" των στοιχημάτων, των παραγώγων, των ομόλογων και του δανεισμού του ίδιου χρήματος πολλές φορές από την ίδια τράπεζα. Κοινώς έχουμε "μόχλευση". 

Με απλό παράδειγμα είναι σαν να δίνεται το ίδιο πουκάμισο σε 10 άτομα. Όσο αυτά δεν το χρησιμοποιούν ταυτόχρονα, δεν έχουμε κρίση. Μόλις όμως βρεθούν δύο άτομα που το θέλουν την ίδια στιγμή τότε έχουμε κρίση.

Η σύγχρονη οικονομία (ψευτο-οικονομία στην πραγματικότητα) δεν "κόβεται" αλλά "σκάει". "Σκάει" σαν φούσκα μόλις δεν πληρωθεί κάποιο ομόλογο, από το οποίο εξαρτώνται άμεσα οι πληρωμές άλλων ομολόγων. Η οικονομία καταρρέει σαν "μαύρη τρύπα" εις τα εσώτερα και παρασύρει ακόμα και φαινομενικά "άσχετους" αποδέκτες. Αυτός είναι και ο λόγος που η χρεοκοπία ιας χώρας, η μιας τράπεζας προκαλεί τέτοιο πανικό. Τα χρήματα αυτα τα χρησιμοποιούν πολύ περισσότεροι από αυτούς που τους οφείλονται.

Είναι μια απόδειξη ότι ποτέ οι χώρες δεν έπρεπε να εγκαταλείψουν τον κανόνα του Χρυσού. Μόλις έγινε ο πλανήτης έφυγε από την πραγματική οικονομία και πέρασε στον λεγόμενο "τουρμποκαπιταλισμό", όπου ο ιδρώτας του βιοπαλαιστή εξανεμίζεται από κάποιον που δημιουργεί δισεκατομμύρια εκ του μηδενός.

Μια ελληνική χρεοκοπία μπορεί να "ακουστεί" μέχρι την Ουάσιγκτον, και αυτό στην JP Morgan το ξέρουν, και το αναμένουν. Το ξέρουν και στις Βρυξέλλες, και ας κάνουν τους "χαζούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου