Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ" ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ, ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ) ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


O OΜΙΛΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓIA TON ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (OΠEK) ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ CIA ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  


Οι εκσυγχρονιστές ή μεταρρυθμιστές σοσιαλδημοκράτες:     Στελέχη όπως ο Κώστας Σημίτης. Ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και διανοούμενοι που ανήκαν στα μεσαία και ανώτερα στρώματα πίστευαν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και σε μία γενικά μετριοπαθή και σοσιαλδημοκρατική πολιτική."

Ο εκσυγχρονισμός -αυτή καθ' αυτή η έννοια- ηχεί θετικά ....κυρίως μετά την "επικοινωνιακή επιβολή" της -από τα ΜΜΕ- ως βασικού πολιτικού μοχλού ανάπτυξης ....των κλεπτοκρατικών κυβερνήσεων Σημίτη.

Όμως στο ΠΑΣΟΚ (κ.α κόμματα) ....ανάλογα με την πολιτική συγκυρία και τα συμφέροντα, ο όρος "Εκσυγχρονισμός"
 χρησιμοποιήθηκε παραπλανητικά  ....γιατί όχι μόνο δεν πέτυχε τα εξ' ορισμού αυτονόητα, αλλά "στήριξε" -στο όνομα της ανάπτυξης- την διαφθορά, την διαπλοκή, το πλιάτσικο και εν τέλει την οικονομική καταστροφή της χώρας και την φτωχοποίηση εκατομμυρίων Ελλήνων.

Τα παραπάνω -λίγο πολύ- είναι γνωστά ....ίσως αυτό που δεν γνωρίζουμε ....είναι ότι ο "Εκσυγχρονισμός" -ως ΠΑΣΟΚικός όρος και περιεχόμενο- "εμφανίστηκε" στην εποχή του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ" ....με οργανωμένη μορφή το 1991!  ....και κορύφωση στην εποχή Σημίτη.

Τότε ιδρύθηκε ο ΟΠΕΚ όχι του πετρελαίου αλλά της απάτης και της προδοσίας της χώρας!

Από σχετική ανάρτηση του 2011 διαβάζουμε:

"Ο κ. Γ. Στουρνάρας με τους κ.κ,  Κ. Σημίτη, Γ. Βερνίκο, Ε. Βενιζέλο, Μ. Χρυσοχοϊδη, Τ. Γιαννίτση, Σ. Κοσμίδη, Β. Ράπανο, Ν. Χριστοδουλάκη, Ρ. Σωμερίτη, κ.α, στον «ΟΠΕΚ» !…

Κάποιοι φαίνεται μυρίστηκαν   «μαύρο χρυσό» στην κρίση, ….με μαλ...ες -κατ’ αυτούς- εργαζόμενους, ανήμπορους συνταξιούχους, γονατισμένους μικροεπιτηδευματίες και χρεωμένους μικροϊδιοκτήτες στην Ελλάδα και κάνουν πολιτικοκοινωνική «ε(σ)ώριξη» ύποπτων ιδεολογημάτων και φόβου….για λογαριασμό του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου και «ο ….νοών, νοήτω».
Φαίνεται ότι είναι ακόμα «ζωντανός» -ο οργανισμός-  αφού:   Η «Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η  (Σε Γενική Συνέλευση Ο.Π.Ε.Κ. – Κατάθεση υποψηφιοτήτων)» –είχε γίνει για-  «Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 και ώρα 19.00, ….με ημερήσια διάταξη….
Ο Πρόεδρος Β. Θ. Ράπανος,  Ο Γραμματέας Π. Κ. Ιωακειμίδης."

Στο όνομα του "Εκσυγχρονισμού" με αρχιερέα τον αρχιπροδότη Σημίτη, έγινε το μεγαλύτερο Πλιάτσικο (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΌ, ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ) στην ιστορία της Χώρας.

ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΕ Ο ΓΑΠ Ο ΠΑΠΑΔΗΜ(Ι)ΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝ



Ο ΓΑΠ στον ΟΠΕΚ (Λείπει ο Μάρτης;...)


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΧΙΚΑ Ο ΡΑΠΑΝΟΣ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΟΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  
ΠΑΠΑΔΗΜ(Ι)ΟΣ, ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ...

ΤΥΧΑΙΟ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου