Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 26 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


26 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ FT ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ «ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΟΤΙ Ο 
ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!
   


Ήρθε η στιγμή να επικρατήσει η «οικονομική λογική» στο ελληνικό ζήτημα, υποστηρίζουν με επιστολή τους στους Financial Times 26 "επιφανείς"  οικονομολόγοι, παπαγάλοι του ευρωσυστήματος όχι για να υποστηρίξουν την Ελλάδα αλλά γιατί τρέμουν καθώς βλέπουν να διακυβεύεται το μέλλον της ΕΕ".

Οι 26 υπογράφοντες, οι οποίοι είχαν αποστείλει επιστολή στην ίδια βρετανική εφημερίδα τον περασμένο Ιανουάριο καλώντας την «ΕΕ να επωφεληθεί» από την αλλαγή πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, κάνοντας μια «καινούρια αρχή», τονίζουν ότι «το μέλλον της ΕΕ διακυβεύεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών εκ μέρους των δανειστών, οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται κοντά στο αποκορύφωμά τους».

«Προκειμένου να αποφύγουμε την αποτυχία, είναι ανάγκη για υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές» τονίζουν οι υπογράφοντες μεταξύ των οποίων ο βραβευμένος με νόμπελ παπαγάλος οικονομολόγος, Γιόσεφ Στίγκλιτς, ο Γάλλος και παπαγάλος οικονομολόγος και συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Το Κεφάλαιο τον 21ο αιώνα» Τομά Πικετί και ο πρώην δωσίλογος Ιταλός πρωθυπουργούς, Μάσιμο Ντ΄Αλέμα.

Τώρα όταν ο Βαρουφάκης έχει πει "ότι έχουμε διανύσει τα 3/4 της απόστασης που μας χωρίζει με τους δανειστές" δηλαδή έχουν αποδεχτεί  το 75% του μνημονίου και οι 26 παπαγαλικές αυθεντίες καλούν να μοιραστεί η υπόλοιπη απόσταση στα δύο μιλάμε για άλλο ένα 12-13% υποχώρηση δηλαδή αποδοχή του 88% του μνημονίου. Αυτό ονομάζεται επιστολή υπέρ της Ελλάδος!!!

Αν δεχτούμε κατά 88% το μνημόνιο θα είναι δηλαδή μεγάλη νίκη της κυβέρνησης γιατί θα έχουν υποχωρήσει οι δανειστές κατά 12%; Στο οποίο θα υπαναχωρήσουν τον Σεπτέμβρη; 

Όσο για το ποιες θα πρέπει να είναι αυτές οι υποχωρήσεις, οι 26 παπαγάλοι αναφέρουν με θράσος ότι «από την πλευρά της ΕΕ, η υπομονή (!!!) και η χρηματοδότηση για να προωθηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η οικονομική ανάπτυξη και για να διατηρηθεί η ακεραιότητα της Ευρωζώνης» και «από την Ελλάδα, αξιόπιστη δέσμευση στο να δείξει ότι ενώ είναι κατά της λιτότητας, είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων και ότι θέλει να παίξει θετικό ρόλο εντός της ΕΕ».

 Οι 26 παπαγάλοι (ή οι καλοί μπάτσοι) συνεχίζουν επισημαίνοντας το γεγονός πως απαιτείται συνεχώς από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει κι άλλες παραχωρήσεις, «σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χάσει την πολιτική στήριξη και κατά συνέπεια, την ικανότητά του να βγάλει εις πέρας ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα ...».


Παράλληλα, επισημαίνουν πως υπάρχει ανάγκη, προκειμένου να μην φτάσουμε στην πτώχευση, για μια μακροπρόθεσμη και συνολική συμφωνία, γράφοντας: «Προφανώς, είναι αναγκαία μια ανανεωμένη και μακροπρόθεσμη συμφωνία με τους δανειστές, διαφορετικά μια χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη, κάτι που θα επιφέρει κινδύνους στις οικονομίες της Ευρώπης και του κόσμου και ακόμα στο ευρωπαϊκό εγχείρημα που η ευρωζώνη υποτίθεται πως καλείται να ισχυροποιήσει».

Στη συνέχεια, και αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό οι 26 οικονομολόγοι παπαγάλοι του ευρωσυστήματος υποστηρίζουν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη ελπίδα για νομιμότητα στην Ελλάδα», καθώς «μια αποτυχία να επιτευχθεί συμβιβασμός θα υπέσκαπτε τη δημοκρατία και θα είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών περισσότερων ριζοσπαστικών και δυσλειτουργικών προκλήσεων, βαθιά εχθρικών προς την ΕΕ».

Τί θέλουν να πουν οι "ποιητές"; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το τελευταίο χαρτί του ευρωσυστήματος στην Ελλάδα και αν αποτύχει η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε έξοδο από την Ε.Ε. και σε πατριωτικές επιλογές που δεν θα αρέσουν καθόλου στο ευρωατλαντικό σύστημα της παγκόσμιας νεας τάξης πραγμάτων... 

Τέλος, υποστηρίζουν ότι αν σημειωνόταν μια δραστική κίνηση στην κατεύθυνση «ενός θετικού προγράμματος για την ανάκαμψη της Ελλάδας (και της ΕΕ ως σύνολο)» με συγκεκριμένη χρηματοδότηση προς τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μέτρων που θα επέφεραν ανάπτυξη, «αυτό θα μπορούσε και να μετατρέψει τις οικονομικές επιδόσεις της ΕΕ και να γίνει μια ακόμα πηγή υπερηφάνειας για τους Ευρωπαίους πολίτες».

«Το πώς αντιμετωπίζεται η Ελλάδα, θα στείλει ένα μήνυμα σε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους. Όπως με το σχέδιο Μάρσαλ, ας γίνει (το πρόγραμμα για την Ελλάδα) η ελπίδα και όχι η απόγνωση» καταλήγουν.

Δηλαδή " μήν είστε τόσο πλεονέκτες δώστε στους ιθαγενείς μερικές χάντρες και καθρεφτάκια ακόμη όπως τότε (σχέδιο Μάρσαλ) για να συνεχίσουν να είναι και υποτελείς και ευχαριστημένοι...

Οι παπαγάλοι του ευρωσυστήματος που υπογράφουν την επιστολή!

Καμαρώστε τους: 

Καθηγητής Joseph Stiglitz Columbia University, κάτοχος βραβείου Νόμπελ (Nobel price, η τιμή εξαγοράς)
Καθηγητής Thomas Piketty École Normale Supérieure, London School of Economics (Πού αλλού;)
Massimo D’Alema Πρώην (δωσίλογος) πρωθυπουργός της Ιταλίας, Πρόεδρος του FEPS (Foundation of European Progressive Studies)
Καθηγήτρια Stephany Griffith-Jones IPD Columbia University
PΚαθηγήτρια Mary Kaldor London School of Economics
Hilary Wainwright Transnational Institute, Amsterdam
Καθηγητής Marcus Miller Warwick University
Καθηγητής John Grahl Middlesex University, London
Michael Burke Economists Against Austerity
Καθηγητής Panicos Demetriadis University of Leicester
Καθηγητής Trevor Evans Berlin School of Economics and Law
Καθηγητης Jamie Galbraith Dept of Government, University of Texas
Καθηγητής Gustav A Horn Macroeconomic Policy Institute (IMK)
Καθηγητής Andras Inotai Emeritus and πρώην διευθυντής του Institute for World Economics, Budapest
Σερ Richard Jolly Καθηγητής επί τιμή, IDS, Sussex University
Inge Kaul Επίκουρη Καθηγήτρια, Hertie School of Governance, Berlin
Neil MacKinnon VTB Capital
Καθηγητής Jacques Mazier University of Paris
Dr Robin Murray London School of Economics
καθηγητής Jose Antonio Ocampo Columbia University
Καθηγητής Dominique Plihon University of Paris
Avinash Persaud Peterson Institute for International Economics
Καθηγητής Mario Pianta University of Urbino
Helmut Reisen Shifting Wealth Consultancy
Dr Ernst Stetter Γενικός Γραμματέας του FEPS (Foundation fro European Progressive Studies)
καθηγητής Simon Wren-Lewis Merton College Oxford

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου