Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΑΠΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ


ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ-ΤΕΛΟΣ



ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΙΓΚΡΑΜ ΠΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ


Στο άρθρο του Μάρτιν Γούλφ, στους Financial Times με τίτλο «Χωρίστε βιαστικά και μετανιώστε με την ησυχία σας»  παρομοιάζεται η σημερινή κρίση με τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και της πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα πριν το ξέσπασμα του Α'ΠΠ.

Η βρετανική εφημερίδα δίνει το πιο πλήρες στίγμα της διαπραγμάτευσης με το άρθρο του Γουλφ ο οποίος υποστηρίζει ότι κανείς δεν περιμένει «λευκό διαζύγιο» σε μια πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ στο σκίτσο του Ίνγραμ Πιν, που συνοδεύει το άρθρο του Γούλφ, ο Τσίπρας τραβάει το τουβλάκι της Ελλάδας από τοjenga της Ευρώπης στο οποίο κάθονται οι ευρωπαίοι ηγέτες.

Χαρακτηριστικές είναι οι έντρομες εκφράσεις των ηγετών της ΕΕ, όπως αυτή της Γερμανίδας καγκελάριου, η οποία κάνει απεγνωσμένα νόημα στον Έλληνα πρωθυπουργό να σταματήσει..



Την ίδια ώρα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κουνά το δάχτυλο στον Αλέξη Τσίπρα και ο Γάλλος πρόεδρος τον παρακολουθεί έκπληκτος.

Βέβαια έχουμε και μιά ένσταση για το σκίτσο κατά την ταπεινή μας άποψη διότι τον Τσίπρα τον περιμένει ο Πούτιν με τραμπολίνο και το οποίο θα τον εκτοξεύσει οικονομικά, εφόσον φύγει από την ευρωζώνη και "πέσει"εκεί που πρέπει...

Συμπερασματικά: Είτε η Ελλάδα συμφωνήσει σε έναν - κάκκιστο και μνημονιακό - όπως όλα δείχνουν - συμβιβασμό είτε πάει σε ρήξη, το τέλος της ευρωζώνης είναι πολύ εγγύτερα απ΄ ότι πιστεύουν οι περισσότεροι. 

Το κοινό νόμισμα-φυλακή δεν έχει πια πολλή "ζωή"...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου