Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΜΕΓΑ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Ο ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΖΗΤΑΕΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: "ΝΕΑ" ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΟ...ΕΚΑΣ, ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP!
Να ξαναφέρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε έκτακτο Eurogroup που θα συγκληθεί σήμερα –ενδεχομένως μέσω τηλεδιάσκεψης- επιχειρεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με βάση συμβιβαστική φόρμουλα της τελευταίας στιγμής που ετοίμασε η Κομισιόν και που θα δίνει και προοπτική μείωσης του χρέους.

Ο Γιούνκερ πρέπει να ήταν μάλλον μεθυσμένος (πάλι) διότι προτείνει στον Τσίπρα και την κυβέρνηση τέσσερις βασικούς όρους για συμφωνία τους οποίους μόνο ένας σουρωμένος θα θεωρούσε ότι μπορούν να γίνουν δεκτοί. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Α.Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι αυτοσκοπός δεν είναι να υπάρξει μια επαχθής συμφωνία και ότι απλά θα παραιτηθεί την Δυτέρα αν δεν πάει "καθαρό" "ΟΧΙ" από το δημοψήφισμα.

Και τώρα, ο γελωτοποιός Γιούνκερ, όχι απλά θέτει το ίδιο επαχθές κείμενο των θεσμών προς ψήφιση, αλλά ζητεί και την ταπείνωση της Ελλάδας ζητώντας από την κυβέρνηση να ζητήσει η ίδια ... έκτακτο Eurogroup! Δηλαδή να συρθεί και να παρακαλέσει για μία συμφωνία που απέριψε πριν τέσσερις ημέρες!

Αναλυτικά ζητάει με θράσος:
Να γίνει αποδεκτό το κείμενο των θεσμών 
Ο Τσίπρας να ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει ναι
Οι θεσμοί να αποδεχτούν μια αλλαγή στο κείμενο τους (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για υποχώρηση των δανειστών στην κατάργηση του ΕΚΑΣ)
Η κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτο Eurogroup
Πάντως σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο πρόεδρος της Κομισιόν πρότεινε να υπάρξει και μια απλή αναφορά για το χρέος...


Η Αθήνα όπως ήταν φυσικό απέρριψε και το νέο τελεσίγραφο, αφού οι απαιτήσεις όχι απλώς είναι οι ίδιες ακριβώς,  επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα και το κείμενο που η κυβέρνηση θέτει στην κρίση των πολιτών στο δημοψήφισμα.

Χθες πάντως, ο Τσίπρας, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει αποχωρήσει ποτέ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τόνισε χαρακτηριστικά «Τώρα που το δίλημμα είναι πιο σαφές πιστεύω ότι θα υπάρξει μια υπαναχώρηση. Το μήνυμα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Είμαστε εδώ. Οι διαφορές μας στα δημοσιονομικά είναι μηδαμινές. Στα άλλα είναι πολύ σημαντικές. Αν βρεθεί η λύση έστω και στο και πέντε εμείς θα την πάρουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσίπρας είχε προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων την Τρίτη, την οποία, όμως ακύρωσε το βράδυ της Δευτέρας χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι... 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, στόχος της νέας πρότασης Γιούνκερ είναι να υπάρξει πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης μία συμφωνία για τεχνική παράταση στο πρόγραμμα της Ελλάδας μέχρι τα τέλη Ιουλίου, με δάνειο από τον ΕSM, δηλαδή, χρηματοδότηση με νέο πρόγραμμα και δέσμευση πάνω στην συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012 για την ρύθμιση του χρέους, αλλά χωρίς μια καινούρια ουσιαστική πρόταση και εμμένει στην παλιά, χωρίς πρόβλεψη για "κούρεμα" χρέους, αλλά με μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις!

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως την Δευτέρα η πρόταση εξετάστηκε σε επίπεδο EuroWorking Group, προκειμένου να τεθεί σήμερα προς συζήτηση στο Eurogroup.

Με αυτή τη δήθεν συμβιβαστική φόρμουλα, επιδιώκεται να καλυφθεί το χρονικό διάστημα, από το πρωί της Τετάρτης έως το πρωί της Δευτέρας, την επόμενη του δημοψηφίσματος.

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ, ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΡΥΠΝΑ ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου