Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΡΟΤΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ


ΔΕΝ EΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ... ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ!!!




ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ 9ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ!!!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τρομερής συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλες.

Αυτό που μεταδίδεται είναι ότι επικράτησε ένα κλίμα συμφωνίας σε όλα τα επίπεδα μεταξύ των τριών ηγετών ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε εξακολουθεί να εξακολουθεί να παίζει τον ρόλο του κακού μπάτσου και παριστάνει ότι αντιδρά και ότι θέλει να τορπιλίσει την δήθεν συμφέρουσα για την Ελλάδα συμφωνία....

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπήρξε "εποικοδομητικό κλίμα" και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των συνομιλιών σε τεχνικό επίπεδο για την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει (sic) στην ανάπτυξη και με βιώσιμο χρέος(!)... 

Η κρίσιμη συνάντηση ξεκίνησε στις 11 το βράδυ και ολοκληρώθηκε δύο ώρες μετά.

Εν μέσω φημών για επικείμενη συμφωνία " με αμοιβαίες υποχωρήσεις" , γίνονται "σκληρά παζάρια" , κυρίως ως προς το ύψος του πλεονάσματος.

Παρόλα αυτά φαίνεται ότι οδεύουμε σε τελική λύση καθαρά μνημονιακή.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους  στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσε και η πρόταση της Αθήνας για εννεάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης! 

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, η "αριστερή" μας κυβέρνηση αιτήθηκε εννεάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης (δηλαδή του παλιού μνημονίου) προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της οικονομίας..

Το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνει τα κεφάλαια από το ευρωπαϊκό σκέλος του τρέχοντος προγράμματος, τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), καθώς και την ανταλλαγή χρέους μεταξύ του ESM και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Άρα δεν πάμε σε νέο μνημόνιο, αλλά παρατείνουμε το ήδη υπάρχον!!!

Το οποίο μνημόνιο, θα έσκιζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το που θα  αναλάμβανε την εξουσία... 

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου