Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΡΑΧ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2017

BofA: Η WALL STREET ΠETAEI ΠOΛY KONTA ΣTON HΛIO-ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΘΑ ΛΥΩΣΟΥΝ!





Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προειδοποιεί για κατάρρευση της Wall Street στα τέλη του 2017

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη μελλοντική πορεία της Wall Street κρούει η BofA Merrill Lynch, επικαλούμενη και τον μύθο του Ικάρου.


«Το χρηματιστήριο πετάει πολύ κοντά στον ήλιο.
Αργά ή γρήγορα τα φτερά του θα λιώσουν» αναφέρεται στην ανάλυση της τράπεζας, όπου γίνεται λόγο για το καταστροφικό τέλος των risk assets (το λεγόμενο «Icarus trade») πριν από το τέλος του έτους (2017). 

Επισημαίνεται ότι η τράπεζα προειδοποιεί για κατάρρευση της Wall Street στα τέλη του 2017 από τον Ιανουάριο, ενώ την ίδια στιγμή αναγνωρίζει μια μεσοπρόθεσμη συνέχιση της «τήξης» που σημειώθηκε στις μετοχές στα χρηματιστήρια από τις αρχές του 2016. 
Η BofA Merrill Lynch βλέπει την ανάπτυξη του Icarus trade να ενεργοποιείται από την πολιτική της κεντρικής τράπεζας, όπως η εμμονή της Fed σε ένα σταδιακό ρυθμό νομισματικής σύσφιξης.

Αυτό συνέβαλε στην ''ανισότητα'' καθώς η άνοδος των χρηματιστηρίων έχει κάνει πιο ακριβή από την αγορά μετοχών».
Στην πραγματικότητα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας διαπιστώνουν ότι συνθήκες έχουν τεντωθεί τόσο πολύ ώστε ο συνολικός αριθμός των ωρών εργασίας που απαιτούνται για την αγορά μιας μετοχής του S&P 500 έχει σκαρφαλώσει σε ιστορικό όλων των εποχών.




Στη συνέχεια, σε μια κρίσιμη αλλαγή της μοίρας, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει ότι οι ίδιες οι κεντρικές τράπεζες θα αναγκαστούν να ξεφουσκώσουν το trade καθώς συνεχίζουν να μειώνουν τις αγορές assets.

«Περαιτέρω ανοδική κίνηση στα risk assets (σσ. μετοχές) θα δημιουργήσει προβλήματα» αναφέρεται στην ανάλυση της BofA Merrill Lynch o Michael Hartnett.
«Το Icarus Trade θα επιδεινώσει την ανισότητα, αναγκάζοντας τελικά την Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες να σκάσουν τη φούσκα αργότερα αυτό το έτος (2017)» επισημαίνει ίδιος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου