Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ...


ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΜΑΝΣΗΣ  ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ...  ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΓΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ!



ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΜΟΥ- ΑΘΗΝΑΣ

Την αύξηση των πάγων είχε αποδείξει στο Ευρωκοινοβούλιο ο Nigel Farage από τον Σεπτέμβριο του 2013 λέγοντας:


Αυξάνονται οι πάγοι της Ανταρκτικής .
Κόντρα στις προβλέψεις, οι πάγοι της Ανταρκτικής, όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, όπως υποστηρίζουν Αυστραλοί επιστήμονες.

Πιο συγκεκριμένα, οι πάγοι της Ανταρκτικής παρουσίασαν τον περασμένο μήνα τη μεγαλύτερη αύξηση από τότε που άρχισαν οι επιστήμονες να τους παρακολουθούν και να καταγράφουν τον όγκο τους από δορυφόρους, πριν δηλαδή τριάντα χρόνια.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στην όλη ιστορία, είναι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ότι ενώ φέτος αυξήθηκε η έκταση που καλύπτουν οι πάγοι στην Ανταρκτική, στο Βόρειο Πόλο καταγράφηκε νέο ρεκόρ υποχώρησής τους!

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο όγκος των πάγων της Ανταρκτικής αυξάνεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα κάθε δεκαετία κόντρα σε όλες τις προβλέψεις των ειδικών για τις κλιματολογικές αλλαγές και τις αιτίες που τις προκαλούν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Αυστραλιανού Ερευνητικού Κέντρου του Χόμπαρτ που παρακολουθεί το οικοσύστημα της Ανταρκτικής, Rob Masson, οι επιστήμονες που ασχολούνται με τις κλιματολογικές αλλαγές, θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να κατανοήσουν και ερμηνεύσουν τι ακριβώς συμβαίνει με την αύξηση και μείωση των πάγων.


«Οι μέχρι τώρα προβλέψεις ότι οι πάγοι της Ανταρκτικής θα μειωθούν κατά 30% μέχρι το τέλος του αιώνα δεν επαληθεύονται, αφού αντί να μειωθούν αυξάνονται» τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και από το Κέντρο του Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών, που παρακολουθεί τα καιρικά φαινόμενα και τις χιονοπτώσεις στην Ανταρκτική, οι πάγοι στις 26 Σεπτεμβρίου, κάλυπταν μια επιφάνεια 19,44 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί νέο ρεκόρ, για την τελευταία τριακονταετία που καταγράφεται ο όγκος των πάγων από αεροφωτογραφίες που στέλνουν οι δορυφόροι από το διάστημα, ενώ το προηγούμενο είχε σημειωθεί το 2006 όταν η έκταση που κάλυπταν οι πάγοι της Ανταρκτικής, είχε φτάσει τα 19,39 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι αυξομειώσεις των πάγων της Ανταρκτικής ακολουθούν τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου