Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...ΗAARP


ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 
ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ.... 

ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ... ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ!

“Τροποποίηση καιρού ονομάζεται η σχεδιασμένη επέμβαση του ανθρώπου σε συγκεκριμένα νέφη…Η πιο γνωστή μέθοδος τροποποίησης καιρού είναι η σπορά των νεφών, η οποία εφαρμόζεται για να επιτευχθεί αύξηση βροχής και χιονιού, καταστολή χαλαζιού και διάλυση ομίχλης”

Τροποποίηση καιρού στην Ελλάδα


Τα φυσίγγια με ιωδιούχο άργυρο με τα οποία ψεκάζουν τα σύννεφα

​Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί αυτήν την πρακτική. Τα προγράμματα, γίνονται μέσω του ΕΛ.ΓΑ. και σε συνεργασία με την 3Δ  Α.Ε. Όπως γράφει η εταιρεία στο ιστολόγιο της: “Η 3Δ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 και αρχικά, η κύρια ενασχόληση της εταιρείας ήταν  οι αεροψεκασμοί με αεροπλάνα. 

Στη συνέχεια και με την αποκόμιση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας καθώς και ιδιόκτητου εξοπλισμού, η εταιρεία επεκτάθηκε και σε άλλες δραστηριότητες όπως την τροποποίηση καιρού (…) 

Σήμερα η 3Δ Α.Ε. παρέχει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών με εξειδίκευση στον τομέα εφαρμογών τροποποίησης καιρού. Είναι ενεργό μέλος του Weather Modification Association (WMA). 

Συνάπτει, κυρίως, κυβερνητικές συμβάσεις και ασχολείται ενεργά με προγράμματα αύξησης βροχοπτώσεων και καταστολής χαλαζιού από το 1981.  
Με πρωτοβουλία του ΟΓΑ άρχισε και η τεχνολογία τροποποίησης καιρού το 1981:"Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται στο χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στους Νομούς Ημαθίας, Πέλλας και σε τμήμα των Νομών Πιερίας και Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας μία έκταση 2.350.000 στρεμμάτων, στη χρονική περίοδο από 15 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου", αναφέρει ο ΕΛΓΑ. (διαβάστε συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ)

Τότε γιατί έχουμε τόσες καταστροφές από χαλαζοπτώσεις ειδικά σε αυτές τις περιοχές;

Τα μέλη του Κινήματος Επιβιώνουμε (τότε ως ομάδα SaveGeaGroup), είχαν ασχοληθεί με το θέμα Τροποποίησης Καιρού στην Ελλάδα και ακτιβιστές είχαν εκφράσεις ποικιλοτρόπως τους φόβους και τις αντιρρήσεις τους, ακόμα και με διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ.

Ωστόσο η πρακτική συνεχίζεται με υψηλό οικονομικό κόστος, με αναποτελεσματικότητα και με ισχυρές ενδείξεις ότι όχι μόνο δεν ωφελούνται οι αγρότες, αλλά τελικά το περιβάλλον καταστρέφεται, μαζί και οι καλλιέργειες.

Η Ιωάννα Χαραλαμποπούλου, μέλος του Κ.Επ. και υπεύθυνη για τον αγροτικό τομέα, έκανε μια έρευνα για τον αριθμό των φετινών χαλαζοπτώσεων. Ρίχνοντας απλά μια ματιά στα ΜΜΕ, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απογοητευτικό:



"Παρουσιάζει ενδιαφέρον ότι από το 2013 ως τώρα, εκτός από την Άνοιξη, και κατά τους θερινούς μήνες -Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο- έχουμε πολλές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα", σχολιάζει η ίδια. 

"Παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον το γεγονός ότι πάρα πολλά από τα φαινόμενα χαλαζοπτώσεων, πλήττουν κυρίως περιοχές της χώρας με χιλιάδες στρέμματα καλλιεργητικών εκτάσεων. 

Και επειδή έχουμε βομβαρδιστεί κυριολεκτικά αυτά τα χρόνια με ανακοινώσεις του τύπου ότι διανύουμε το Θερμότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών -κάθε χρόνο- και επειδή η μνήμη και η νοημοσύνη μας βάλλεται από παντού, αναρωτιόμαστε

: Το καλοκαίρι στην χώρα μας είχε διάρκεια μόνο δύο μηνών και με εικόνες Αποκάλυψης σε τακτά χρονικά διαστήματα; Με κάνα δυό μίνι καύσωνες τον Ιούλιο και ξανά οι θερμοκρασίες οι χαμηλότερες για την εποχή της Νότιας Ευρώπη; Είναι οι χρονιές που ζήσαμε τα "θερμότερα καλοκαίρια" των τελευταίων ετών σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε;"

Και όχι μόνο το χαλάζι πλήττει κυρίως περιοχές με καλλιέργειες, αλλά πλήττει εκείνες τις περιοχές όπου γίνεται (υποτίθεται) χαλαζική προστασία με εναέρια μέσα. Το 2015, η Allnewz είχε σχετικό άρθρο: Μεγάλες οι καταστροφές στις περιοχές όπου ψεκάζει ο ΕΛΓΑ. Κι από τότε, τα πράγματα απλά χειροτέρεψαν.
Ο ΕΛΓΑ, τα ασφάλιστρα και οι ψεκασμοί


Αποτέλεσμα εικόνας για Τροποποίηση καιρού στην Ελλάδα

​"Το από αέρος πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ υλοποιείται κάθε χρόνο από τις 20 Μαρτίου, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, κοστίζει 3,5 εκατ. ευρώ και καλύπτει 5.200.000 στρ. στον κάμπο της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα οι πτήσεις σποράς προστατεύουν τμήματα των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και ένα πολύ μικρό κομμάτι της Φθιώτιδας", γράφει σε πρόσφατο άρθρο του το Έθνος, σε μια προσπάθεια προβολής της εταιρείας 3Δ. Έτσι βλέπουμε ότι ολοένα το πρόγραμμα επεκτείνεται τόσο σε διάρκεια όσο και σε περιοχές. 

Κι εδώ αρχίζει το παιγνίδι με τα ασφάλιστρα. Τον περασμένο Μάιο παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, έγινε ημερίδα  με θέμα την «ενεργητική προστασία αγροκαλλιεργειών από τον ΕΛ.Γ.Α και η καταβολή αποζημιώσεων» την οποία διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Νέστου.

 Η ημερίδα είχε ως βασικούς άξονες την ανάδειξη των παθογενειών και των στρεβλώσεων της ενεργητικής προστασίας των αγροτικών καλλιεργειών, της παθητικής προστασίας μέσω αποζημιώσεων αλλά και τις προτάσεις για τρόπους εξάλειψης ή θεράπευσης αυτών.

 Μεταξύ των ομιλητών και εκπρόσωπος της εταιρίας για την χαλαζιακή προστασία με εναέρια μέσα (αεροπλάνα και drones) και ο πρόεδρος της 3Δ (η οποία έχει κάνει την σύμβαση με τον ΕΛ.Γ.Α για την νέα ΚΑΠ) αναφέρει το thraki.com.gr. Σκοπός να προστεθούν κι άλλες περιοχές. 

Ο ΕΛΓΑ ωστόσο, έχει και προγράμματα ενεργητικής προστασίας με δίχτυα και μεμβράνες και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για φέτος, στις... αρχές Ιουνίου! Τόσο αργά; ΕΔΩ η ανακοίνωση και η απίστευτη γραφειοκρατία.

Περίεργο δημοσίευμα αφήνει υπονοούμενα για... "παράγωγα καιρού"; Τα παράγωγα καιρού είναι χρηματοοικονομικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εταιρίες, οργανισμούς ή φυσικά πρόσωπα ως τμήμα μιας στρατηγικής για τη διαχείριση και τη μείωση των κινδύνων που συνδέονται με ανεπιθύμητα ή απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα. 

Ακριβώς όπως τα παραδοσιακά παράγωγα, των οποίων τα κέρδη εξαρτώνται από την τιμή ενός υποκείμενου τίτλου, ένα παράγωγο καιρού μπορεί να έχει για υποκείμενο τίτλο τα εξής: βροχόπτωση, θερμοκρασία, ξηρασία, υγρασία ή χιονόπτωση.

 Μεγάλες ζηµιές - γενναίες ανακατατάξεις, είναι η προσέγγιση βάσει της οποίας η διοίκηση του ΕΛΓΑ επιχειρεί να απαντήσει στις νέες ανάγκες των καιρών, µιας και η κλιµατική αλλαγή -όπως επιµένουν οι επιστήµονες- είναι εδώ και η ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής δεν µπορεί να παραµένει εγκλωβισµένη σε ένα κρατικοδίαιτο πελατειακό σύστηµα, το οποίο θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την αξιοποίηση των περιστάσεων για προσέγγιση της λαϊκής ψήφου.

«Οι φετινές ζηµιές στην αγροτική παραγωγή είναι αποτέλεσµα άκαιρων, θα λέγαµε, ακραίων καιρικών φαινοµένων, τα οποία εντοπίζονται ωστόσο σε συγκεκριµένες περιοχές και ζώνες καλλιέργειας, δεν παρουσιάζουν δηλαδή εικόνα γενίκευσης σε όλη την χώρα και µε βάση τα µέχρι στιγµής δεδοµένα είναι ελεγχόµενου κόστους», δηλώνει αποκλειστικά στην Agrenda o πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεµπές. 

«Θα µπορούσαµε να πούµε ότι οι φετινές ζηµιές, παρά το θόρυβο που έχει γίνει, είναι κατά τι µικρότερες απ’ ότι το πρώτο εξάµηνο του 2016» επιµένει ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, «κάτι που θα µπορεί να τεκµηριωθεί µε ακρίβεια στο τέλος του µήνα, όταν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία των εκτιµήσεων και συνταχθεί το αίτηµα αναπροσαρµογής του προϋπολογισµού, ώστε ο Οργανισµός να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις πρόσθετες ανάγκες».  

Σηµειωτέον ότι πέρσι τέτοιο καιρό η διοίκηση του ΕΛΓΑ είχε ζητήσει µια αύξηση της πρόβλεψης για αποζηµιώσεις της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων έλαβε ως κρατική συνεισφορά περίπου τα µισά), ενώ φέτος η αντίστοιχη αύξηση της γραµµής χρηµατοδότησης δεν θα είναι µεγαλύτερη των 20 εκατ. ευρώ.
\Αυτά κι άλλα πολλά αναφέρει το  agronews.gr, με τις απορίες μας να παραμένουν εδώ και χρόνια οι ίδιες:
Αφού οι ψεκασμοί δεν εξασφαλίζουν 100%  χαλαζική προστασία γιατί δεν δίνεται περισσότερη έμφαση σε εκείνη με τα δίχτυα και τις μεμβράνες;

Ποιος εγγυάται ότι η χειροτέρευση του κλίματος, η "κλιματική αλλαγή", η "ανθρωπογενής", όπως αρέσκονται να την ονομάζουν, δεν οφείλεται στη συνεχή τροποποίηση του καιρού, η οποία μάλιστα απαγορεύθηκε με μορατόριουμ του ΟΗΕ το 2010 - ένα μορατόριουμ που δεν σεβάστηκε κανείς!

Ποιες είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, το pH της γης, στο νερό και στην ποιότητα των καλλιεργειών; Η μια και μοναδική μελέτη που έγινε  από πανεπιστήμιο χρονολογείται από το… 1995! όταν οι ψεκασμοί ήταν πολύ λιγότεροι, το ίδιο και η περίοδος ψεκασμών.
Έχουν πραγματικά οφέλη οι αγρότες αλλά και οι κτηνοτρόφοι στις γύρω περιοχές;

Μερικές απαντήσεις ίσως βρείτε στο εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο:
​"Ποια αλήθεια κρύβει ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, για την εναέρια χαλαζική προστασία της Καβάλας και της Δράμας"



Όπως καταλαβαίνετε, παίζεται χοντρό παιγνίδι σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων, με τα ασφάλιστρα και με την χαλαζική προστασία, ενώ στον αγροτικό κόσμο επικρατεί το χάος και το γνωστό διαίρει και βασίλευε. Ωστόσο αν μας ρωτήσει κάποιος τι θα προτιμούσαμε, τα χρήματα να τα πάρουν οι εταιρείες που προσφέρουν προστασία με δίχτυα ή εκείνες που ψεκάζουν με τοξικό ιωδιούχο άργυρο, σαφώς και η απάντηση θα ήταν ξεκάθαρα οι πρώτοι!

Όμως σώζονται τελικά οι αγρότες; Η απάντηση είναι όχι και την δίνουν πιο εύκολα οι κτηνοτρόφοι των Τρικάλων, που εδώ και χρόνια τους κλέβουν τη βροχή και την πάνε βόλτα στους αγρούς, όπου πέφτει πολλές φορές... ως χαλάζι!

Το 2013, δυο εκπρόσωποι της Allnewz επισκέφτηκαν ένα ορεινό χωριό των Τρικάλων, όπου οι κάτοικοι του, που είναι κύρια κτηνοτρόφοι, θεωρούνται παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Σύμφωνα με το agrotypos.gr τη μέρα που πήγε στο Διάσελλο ήταν και η μέρα έναρξης του Προγράμματος Χαλαζικής Προστασίας με εναέρια μέσα. 

Αναφέρει ακόμα: “Η στατιστική αξιολόγηση του Προγράμματος έδειξε ποσοστά επιτυχίας από 35% έως και 72% στις παραμέτρους, όπως η μέση διάμετρος χαλαζοκόκκου, η κινητική του ενέργεια κ.ά., ενώ η οικονομική αξιολόγηση ότι τα ποσά αποζημιώσεων που καταβάλλονται για ζημιές από χαλάζι στις αγροτικές καλλιέργειες περιορίζονται κατά 58,2% και οι πληγείσες εκτάσεις κατά 30,3%.”

Η Γιάννα Μυράτ, επικεφαλής του Κινήματος Επιβιώνουμε και η Ντίνα Σταμπασίδη, υπεύθυνη του Κινήματος για την Κτηνοτροφία, συνομίλησαν τότε με τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι με ένα στόμα μια φωνή κατήγγειλαν τα αεροπλάνα του ΕΛΓΑ που, μόλις δουν σύννεφα έρχονται και ψεκάζουν. 

 Αμέσως δημιουργείται μια περίεργη ζέστη, τα σύννεφα διαλύονται και σηκώνεται αέρας. Η έλλειψη νερού έχει προκαλέσει σοβαρές ασθένειες στα ζώα και τα κοπάδια αποδεκατίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει η Ντίνα Σταμπασίδη, η κατάσταση αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα:

"Χτες με ενημέρωσαν από το Διάσελλο ότι τους ψέκαζαν αενάως την ίδια μέρα... σηκώθηκε αέρας μετά από την έλευση των αεροπλάνων και διώχτηκαν αλλού τα σύννεφα"  [15/5/17]

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο με τις καταγγελίες των κτηνοτρόφων:


Και κλείνουμε το αφιέρωμα με απόσπασμα σημερινό από τον Ε.Τ:
Σε ό,τι αφορά στις ζημιές που έχουν προκληθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τη χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι με βάση μελέτες που έχουν γίνει από τον ΕΛΓΑ για την κάλυψη όλων των ασφαλιστικών κινδύνων ανά προϊόν, «δημιουργούνται ασφάλιστρα που δεν μπορεί να σηκώσει ο αγροτικός κόσμος». 

Δεν δίστασε μάλιστα να αναφέρει ότι το 1/3 των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ θα έπρεπε να καλύπτεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό προσθέτοντας ότι η Ε.Ε. συζητά μεν για την κλιματική αλλαγή, αλλά δεν μπαίνει σε κουβέντα για την κάλυψη ζημιών.

Σχετικά με την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Αποστόλου, στο πλαίσιο της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ναύπλιο, επεσήμανε την ανάγκη επίσπευσης όλων των μέτρων. 

Απευθυνόμενος στους υπηρεσιακούς παράγοντες σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια στην υλοποίηση των επιμέρους μέτρων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους γεωργικούς συμβούλους και στην αποκατάσταση των ζημιών από το μέτρο που θα «τρέξει» ο ΕΛΓΑ. «Υπάρχουν ζημιές σε όλη τη χώρα, άρα πρέπει να ενεργοποιηθεί τάχιστα το αντίστοιχο πρόγραμμα (μέτρο 5.2 για την αποκατάσταση των ζημιών). 

Πολλοί κάτοικοι της υπαίθρου περιμένουν τα Leader, υποχρέωσή μας είναι να τρέξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι προκηρύξεις για να επενδύσουν όσοι ενδιαφέρονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μήπως, κε Αποστόλου, ήρθε πλέον η ώρα να δούμε ποιος προκαλεί την κλιματική αλλαγή και ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτήν; 

Μικρά και μεγάλα αεροπλάνα, με μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Και το αποτέλεσμα είναι, αντί η χώρα να έχει επάρκεια σε αγαθά που μπορεί να παράξει και να κάνει εξαγωγές, στο τέλος να εισάγει, ενώ ο αγροτικός κόσμος να ψάχνει τρόπους πως θα ξανασπείρει τα χωράφια του.

 Επιτέλους, οι ευθύνες σας είναι τεράστιες, όσο τεράστιες και οι τσέπες της 3Δ που θα ήταν χαρά της να μην μείνει σπιθαμή ελληνικής γης αψέκαστη!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου