Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ


«ΘΑ ΓΙΝΗ ΔΙΩΓΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 30.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ  ΖΗΤΗΜΑ ΕΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ 100 ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΕΪΑ»


Εξ. Χριστ.


Πάντοτε τα πτωχαδάκια διώκονται, και μένουν κοντά στο Χριστό. Οι άλλοι, που έχουν αξιώματα, ως επί το πλείστον πολεμούν το Χριστό. 

Θα γίνη διωγμός. Θα τα δήτε εσείς που θα ζήσετε, εγώ γέρος άνθρωπος είμαι. Θα γίνη διωγμός, και θα δήτε όλους τους δασκαλάκους να προσκυνάνε το κόκκινο θηρίο. 

Τριάντα χιλιάδες είναι όλοι οι δάσκαλοι. Ζήτημα να μείνουν εκατό που να πουν: «Προτιμούμε να γίνουμε λούστροι στην πλατεία της πόλεως, παρά να κηρύττουμε αθεΐα».

 Όλοι οι άλλοι, με όση ευκολία χειροκροτούσαν τον Παπαδόπουλο, με όση ευκολία χειροκροτούσαν τον Καραμανλή, με την ίδια ευκολία θα χειροκροτούνε και τον αντίχριστο. Θα τα δήτε αυτά. 

Συμφέρον και μόνο συμφέρον είναι σήμερα οι άνθρωποι, και τίποτε περισσότερο. Τέτοιοι είναι και οι δάσκαλοι και οι καθηγηταί και οι αξιωματικοί, γιατί όχι και οι παπάδες και οι δεσποτάδες – δεν κάνω καμμία διάκριση.

Δεν ήρθε ακόμη η ώρα του αντιχρίστου· όταν θα έρθη, θα το δούμε. Μιλάει παρακάτω ο απόστολος για την ώρα του αντιχρίστου.

Διαμάντια άθραυστα είνε οι πραγματικοί Χριστιανοί.


Λίγοι, ήταν οι Χριστιανοί της Θεσσαλονίκης, αλλά ζωντανοί. Έχει αξία όχι το ποσόν αλλά το ποιόν. Πότε θ’ αποκτήσῃ η Εκκλησία μας τέτοιους ζωντανούς Χριστιανούς;


(Είναι απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα απο κύκλο Αγίας Γραφής ανδρών του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου στην Μητρόπολη, απο το 1975)

 Ἀπο το βιβλίο τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου «ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ», ἐκδοση Γ ἐπηυξημένη, 2015, σελ. 15Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου