Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ UBER ALLES...

 Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝ ΚΑΙ   ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΗΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ!!! 

ΒΙΝΤΕΟ



Για το μόλις 5% της έκτασης που βρέθηκε να έχει αρχαία ευρύματα έγινε τέτοιος πόλεμος στα ΜΜΕ του Μαύρου Μετώπου

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει κάνει επαγγελματική καρρίερα πουλώντας, κυριολεκτικά, αρχαιολατρία, Ελληνική Αγωγή (κλάμα) και το προφίλ του Ιστορικού αν και χρειάστηκε πάνω από μια δεκαετία να πάρει το πτυχίο του, που δεν το λες και πυρηνική φυσική.

Αυτά λοιπόν που πουλάει στους πελάτες, δεν σημαίνει ότι έχουν σημασία γι αυτόν περισσότερη από το αν πουλούσε χαρτί υγείας ή κινητά τηλέφωνα, αρκεί να υπάρχει η ανάλογη ζήτηση.

Ετσι, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο χρησιμοποιεί κάθε απίθανο επιχείρημα ώστε να δικαιολογήσει το μπάζωμα των Αρχαίων ευρημάτων που ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στο Ελληνικό.

Ζητάει να αποπεμφθεί η έντιμη αρχαιολόγος που κάνει την δουλειά της, λέει το ανιστόρητο ότι ο Παρθενών χτίστηκε πάνω σε αρχαία, ενώ χτίστηκε πάνω στα ερείπια που άφησε ο Μαρδόνιος (η Πόλις χρειαζόταν Ναό), και τέλος το απίστευτο επιχείρημα ότι η Ελλάδα έχει παντού αρχαία «ας μπαζώσουμε και μερικά» χωρίς να γνωρίζει καν τι υπάρχει κάτω από το έδαφος.



Σχόλιο Οίμου Αθήνας: Λέει "να σοβαρευτούμε" αλλά υπάρχει πιο γελοίο επιχείρημα από αυτό που λέει για τον Παρθενώνα; Ακόμη και ο ίδιος παραδέχεται πως τον 5ο π.Χ.αιώνα ήταν κατεστραμμένη η Ακρόπολη από τους Πέρσες, τι ισχυρίζεται λοιπόνότι οι "επενδυτές" θα φτιάξουν στο Ελληνικό έναν νέο Παρθενώνα; 

Ας δούμε λοιπόν τι θέλει να μπαζώσει η Ελληνική Αγωγή του κ.Αδωνη Γεωργιάδη

Η αρχαιολογική σκαπάνη της κατασκευής της γραμμής 2 του μετρό, αποκάλυψε την Αρχαία Αστική Οδό που εκτεινόταν κατά μήκος της παραλιακής οδού στους δήμους Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού και Γλυφάδας και οδηγούσε στο ναό του Απόλλωνα στο Σούνιο!

Συγκεκριμένα, στον χώρο που κατασκευάστηκε το αμαξοστάσιο του τραμ αλλά και στον επίμαχο λόφο Χασάνι που θέλει να μπαζώσει ανασκαφές έφεραν στο φως οργανωμένο νεκροταφείο του αρχαίου Δήμου Ευωνύμου, το οποίο περιλαμβάνει ταφικό περίβολο κλασικής εποχής και μεγάλο αριθμό τάφων διαφόρων τύπων και μάλιστα ανασκάφηκαν 130 τάφοι(!) με τo νεκροταφείο να χρονολογείται από τον 8ο έως τον 4ο αι. π.Χ. όπως διαβάζουμε στο βιβλίο «Η αρχαία Αστική Οδός και το Μετρό κάτω από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης» (εκδ. Καπόν) της αρχαιολόγου Κωνσταντίνας Καζά-Παπαγεωργίου

Συζητάμε δηλαδή για το αν καταχώσουμε μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα των τελευταίων δεκαετιών στην Αττική για μια πισίνα παραπάνω!

Ας δούμε μερικά από αυτά.

Σημαντικά επίσης ήταν τα αγγεία επώνυμων ζωγράφων της αρχαιότητας και αγαλματίδια όπως αυτό του λιονταριού που έχει πιάσει ένα μοσχάρι.


Σημαντικά επίσης ήταν τα αγγεία επώνυμων ζωγράφων της αρχαιότητας, αρκετά νομίσματα και αγαλματίδια όπως αυτό του λιονταριού που έχει πιάσει ένα μοσχάρι.

Βρέθηκαν σπάνια νομίσματα που δείχνουν την εμπορική δραστηριότητα της περιοχής των Νοτίων προαστίων. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι ένα από τα τρία βιβλία που έχει γράψει ο κ.Γεωργιάδης αφορά τα αρχαία νομίσματα, ενώ πουλάει συλλογές αντιγράφων αρχαίων νομισμάτων, αλλά δεν έχει κανένα ενδοιασμό στην απώλεια των ανεκτίμητων αυθεντικών!






Ενα από τα 57 χάλκινα νομίσματα που βρέθηκαν στον χώρο του αρχαίου λατομείου

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανασκαφέας, «στη γωνιά του αγροκτήματος μιας πλούσιας οικογένειας Ευωνυμέων με σπίτια, πηγάδια και κήπους, κάποιο μέλος της, προς επίδειξη του πλούτου που κατείχε, ίδρυσε το επιβλητικό αυτό ταφικό μνημείο» το οποίο έφερε πλούσιο γλυπτό διάκοσμο. Μπροστά στην πρόσοψή του, ελαφρώς παρασυρμένα από πλημμύρα, βρέθηκαν τμήματα ναϊσκόμορφης στήλης με παράσταση δεξίωσης, όπως επίσης και μεγάλο τμήμα ναϊσκόμορφης στήλης με παράσταση γυμνού νέου   με τον σκύλο του,




 ανθεμωτή στήλη (φωτο) και δύο μαρμάρινες λήκυθοι.

Τα επιτάφια αυτά γλυπτά εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά, ενώ ο ταφικός περίβολος και άλλα κατάλοιπα πέριξ αυτού παραμένουν ορατά στον εξωτερικό χώρο του αμαξοστασίου. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι λίγα χρόνια αργότερα, κατά τις εργασίες κατασκευής του μετρό Αργυρούπολης, η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε ένα ακόμη τμήμα του οργανωμένου αυτού νεκροταφείου του αρχαίου Δήμου Ευωνύμου. Και οποία η ειρωνεία; Το κανάλι που ανέβαζε τα βίντεο του Γεωργιάδη στο youtube το έλεγε «Ευώνυμος»!

Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι κάτω από τις σύγχρονες επιχωματώσεις είναι πολύ πιθανή η εύρεση αρχαιοτήτων που χρονολογούνται από τα προϊστορικά χρόνια ως και τη μεταβυζαντινή εποχή.

Κλείνοντας, να θυμίσουμε ότι από βεβήλωση κινδυνεύει και η ίδια η Ακρόπολη, καθώς στα σχέδια υπάρχει ανέγερση κτηρίου 200μ που θα επισκιάσει τον Παρθενώνα, που δεν έχει τολμήσει κανείς άλλος ποτέ πριν και μέχρι σήμερα κανένα κτήριο δεν υπερβαίνει το ύψος της Ακρόπολης, που ανέρχεται στα 156 μέτρα, κάτι που όμως δεν μπορεί να εμποδίσει το ΚΑΣ.

Αυτά για τους δήθεν επαγγελματίες αρχαιολάτρες και τους πραγματικούς αρχαιολόγους του ΚΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου