Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ...

ΤΟ ΒΥΘΙΣΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ 
ΡΩΣΟΙ ΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΝ! 


Απέτρεψαν "αυτοψία" που επιχειρούσαν δορυφόροι και αναγνωριστικά αεροπλάνα των ΗΠΑ. 

Το βύθισαν μόνοι τους οι Ρώσοι αφανίζοντας τ΄αποδεικτικά στοιχεία (άφησαν να συμβεί) ώστε να μην επιχαίρει ο αντίπαλος ότι το έπληξε-βύθισε! 

Το Υπ. Άμυνας Ρωσίας αναφέρει ότι το καταδρομικό Moskva τελικά βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκιση του στο λιμάνι!

 Οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν στενά από δορυφόρους και αναγνωριστικά αεροπλάνα το λαβωμένο πλοίο κατέγραφαν τα πάντα…Τώρα δεν θα έχουν τη δυνατότητα αυτοψίας…

Το καταδρομικό Moskva του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο υπέστη «σοβαρές ζημιές» μετά την έκρηξη πυρομαχικών και επακόλουθη πυρκαγιά, όπως είπε προηγουμένως το Υπουργείο Άμυνας, βυθίστηκε ενώ ρυμουλκούνταν κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

Το πυραυλικό καταδρομικό Moskva βυθίζεται κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας

Το πλοίο έχασε τη σταθερότητά του, δηλαδή την αντοχή του στην κλίση και την ικανότητά του να διατηρεί την ισορροπία του, αναφέρει το TASS επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

“Κατά τη ρυμούλκηση του καταδρομικού πυραύλων Moskva στο λιμάνι προορισμού( βλ. Σεβαστούπολη), λόγω ζημιάς στο κύτος του πλοίου κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς και έκρηξης πυρομαχικών, το πλοίο έχασε τη σταθερότητά του. Το πλοίο βυθίστηκε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας”, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

Όλο το πλήρωμα του καταδρομικού εκκενώθηκε από τα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που βρίσκονται στην περιοχή.

Η φωτιά στο καταδρομικό Moskva εκδηλώθηκε τη νύχτα της 14ης Απριλίου. Η τοποθεσία του συμβάντος δεν έχει αποκαλυφθεί. Αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι το πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές ως αποτέλεσμα της έκρηξης των πυρομαχικών. Έπρεπε να διαπιστωθεί η αιτία της πυρκαγιάς.

Το υπουργείο δήλωνε νωρίτερα ότι ο κύριος πυραυλικός οπλισμός του πλοίου δεν είχε υποστεί ζημιά, το καταδρομικό παρέμεινε στην επιφάνεια και το πλήρωμα εκκενώθηκε. Στη συνέχεια ελέγχθηκε η εστία της φωτιάς και έγιναν ενέργειες για τη μεταφορά του σκάφους στο λιμάνι.pravda 15/4/21

Το ρωσικό καταδρομικό Moskva βυθίστηκε ενώ ρυμουλκούνταν στη Σεβαστούπολη. Είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από πυρκαγιά που ακολούθησε έκρηξη ή το αντίστροφο. Οι αναφορές είναι αντιφατικές.

Οι Βρετανοί θεωρούν ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την καταστροφή. Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, το πλοίο καταστράφηκε από δύο πυραύλους Neptune ουκρανικής κατασκευής με αναβαθμίσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Το βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο Conqueror κατάφερε να τορπιλίσει και να βυθίσει το αμερικανικής κατασκευής αργεντίνικο καταδρομικό, ARA General Belgrano, κατά τη διάρκεια του πολέμου των Φώκλαντ στις 2 Μαΐου 1982. Η Sun έγραψε τότε στην πρώτη σελίδα: «Gotcha» (σας καταλάβαμε).voltairenet


Σύμφωνα με πηγές «Στη 1.14 π.μ. το καταδρομικό έγειρε στο πλάι και μετά από μισή ώρα έσβησε όλο το ρεύμα και περίπου στις 3 τα ξημερώματα αναφέρθηκε από Ρουμανία και Τουρκία ότι το πλοίο είχε βυθιστεί τελείως.”

Τι άλλαξε δραματικά τη φορά των πραγμάτων. Σε αυτό τον πόλεμο πληροφοριών σε εμπόλεμη κατάσταση όλα είναι πιθανά και μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν.

Ρωσία, ΗΠΑ ισχυρίζονταν πως το πλοίο μετακινούνταν ασφαλώς προς Σεβαστούπολη. Οι Ουκρανοί διατείνονται πως το χτύπησαν.. Οι ΗΠΑ αποδεδειγμένα μέσω δορυφόρων και όχι μόνο παρακολουθούν καρέ καρέ τα τεκταινόμενα..

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Viktor Litovkin σχετικά με την αποστολή του αμερικανικού αεροσκάφους αναγνώρισης Boeing P-8A Poseidon που πετούσε στην περιοχή όπου ήταν ελλιμενισμένο το ρωσικό καταδρομικό Moskva (Project 1164 Atlant).

 Ο ειδικός πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν να μάθουν το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη το ρωσικό πολεμικό πλοίο. Αυτό επιβεβαιώνει το συλλογισμό μας.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να μάθουν τι ζημιά υπέστη το καταδρομικό, ποια συστήματα απέτυχαν, ποια βήματα θα κάνει η διοίκηση του ρωσικού ναυτικού για να επιστρέψει το πλοίο σε υπηρεσία και πόσος χρόνος θα χρειαστεί. 

Οι Αμερικανοί αναλύουν όλα αυτά Είναι πολύ ενδιαφέρον γι’ αυτούς. Πρέπει να καταλάβουμε γιατί συνέβη η υποτιθέμενη έκρηξη πυρομαχικών, γιατί αυτή είναι πολύ σημαντική πληροφορία. Δεν αποκλείω να έχουν φωτογραφίες και βίντεο από τα πάντα”, είπε ο ειδικός στο news.ru.

Το καταδρομικό Moskva έφερε αντιπλοϊκούς πυραύλους Vulkan και συστήματα αεράμυνας Kinzhal, τα οποία είναι ικανά να καταρρίψουν οποιοδήποτε αεροσκάφος. Το οπλοστάσιο του πλοίου περιελάμβανε επίσης εκτοξευτήρα πυραύλων και σωλήνες τορπιλών.

Σύμφωνα με την πύλη Flightradar, το ανθυποβρυχιακό περιπολικό αεροσκάφος Boeing P-8A Poseidon καταγράφηκε περίπου 70 χιλιόμετρα από το καταδρομικό Moskva..

Αν υποθέσουμε ότι όλες οι πληροφορίες από όλες τις πλευρές ήταν ορθές ως τη στιγμή της βύθισης μόνο μια εκδοχή μπορεί να τη δικαιολογήσει…

Οι Ρώσοι έχοντας επίγνωση ότι το πλοίο επλήγη και για το κύρος και για το γόητρό τους αφού είναι η εμβληματική ναυαρχίδα τους στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας άφησαν να αφανιστεί ουσιαστικά το βύθισαν ώστε ο αντίπαλος να μη έχει αποδεικτικά στοιχεία κι επιχαίρει ότι το βύθισε αυτός! 

Δεν το .. πήρε ο άνεμος .. όσα παίρνει ο άνεμος.

Ουκρανικό στρατιωτικό εργοστάσιο κοντά στο Κίεβο που παρήγαγε πυραύλους που φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για να χτυπήσουν το ρωσικό πολεμικό πλοίο Moskva καταστράφηκε μερικώς από ρωσικά νυχτερινά πλήγματα – AFP

25/12/2016 Η Ρωσία δεν είναι η α΄φορά που δέχεται επικοινωνιακά πλήγματα από αντίπαλο.


Κατευθυνόταν στη στρατιωτική αεροπορική ρωσική βάση στη Λαττάκεια καταποντίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα. Η πλειοψηφία των επιβατών ήταν καλλιτέχνες του μουσικοχορευτικού στρατιωτικού συνόλου Alexandrov που θα έδιναν ένα κοντσέρτο για τη νέα χρονιά στους ρώσους στρατιωτικούς που σταθμεύουν στη Συρία. 60 μέλη της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού συγκαταλέγονται στα θύματα σύμφωνα με το RTB και ο διευθυντής του συνόλου Valéri Khakhilov,είναι νεκρός σύμφωνα με το RT. 

Θα συμμετείχαν στις γιορτές Χριστουγέννων στη Συρία. Και όμως και τότε ο πόλεμος κρίθηκε υπέρ της Ρωσίας…

Το πλήρωμα της βυθισμένης ναυαρχίδας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έφτασε στη Σεβαστούπολη. Οι ναύτες βρίσκονται στο σημείο μόνιμης ανάπτυξης.

Στις 15 Απριλίου, το εκκενωμένο πλήρωμα της ναυαρχίδας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, του καταδρομικού Moskva, που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, έφτασε με ασφάλεια στη Σεβαστούπολη. Αυτό ανακοίνωσε ενημερωμένη πηγή σε ναυτικούς κύκλους, αναφέρει το TASS.

«Το πλήρωμα παραδόθηκε στο σημείο μόνιμης ανάπτυξης», αναφέρει το μήνυμα. Ωστόσο υπάρχει μια ανησυχία στο ρώσικο διαδίκτυο για την τύχη συνολικά του πληρώματος.Aπό την άλλη πλευρά έρχονται δυσοίωνες αναφορές…

Το βύθισαν μόνοι τους οι Ρώσοι αφανίζοντας τ΄αποδεικτικά στοιχεία (άφησαν να συμβεί) ώστε να μην επιχαίρει ο αντίπαλος ότι το έπληξε-βύθισε! 

Απέτρεψαν έτσι ”αυτοψία” που επιχειρούσαν δορυφόροι και αναγνωριστικά αεροπλάνα των ΗΠΑ. Το Υπ. Άμυνας Ρωσίας αναφέρει ότι το καταδρομικό Moskva τελικά βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκιση του στο λιμάνι!.

Αναπληρωτής της Δούμας της πόλης της Μόσχας, και δημοσιογράφος ο Αντρέι Μεντβέντεφ για το καταδρομικό: ”Με την απώλεια του η Ρωσία δεν χάνεται. Αυτό είπε ο Κουτούζοφ. Σήμερα, μάλιστα, αναγκαζόμαστε να επαναλάβουμε αυτά τα λόγια... Δεν υπάρχει πόλεμος χωρίς απώλεια. Στρατός δεν δημιουργείται στις ασκήσεις, στρατός γεννιέται στις μάχες.

Τώρα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, γεννιέται ένας νέος ρωσικός στρατός, ικανός να πολεμήσει, αποτελεσματικός, σκληρός. Αυτή η στρατιωτική επιχείρηση θα δημιουργήσει έναν ολόκληρο γαλαξία νέων στρατηγών, στρατιωτικών ηγετών, διοικητών ταξιαρχιών, ναυάρχων.

Δεν είμαστε αντιμέτωποι με την Ουκρανία, αλλά με το μπλοκ του ΝΑΤΟ. Τα χτυπήματα κατά των στρατευμάτων μας πραγματοποιούνται με τη βοήθεια ακριβώς των συστημάτων του ΝΑΤΟ. 

Και συχνά με τα ίδια όπλα. Και, αν το καταδρομικό Moskva δέχθηκε πυραυλική επίθεση, αν δεν ήταν απλώς πυρκαγιά, τότε πιθανότατα στοχεύθηκε με τη βοήθεια αεροσκαφών AWACS από ρουμανικό έδαφος.…

Και ο Alexander Khodakovsky έχει δίκιο όταν μας υπενθυμίζει ότι ό,τι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς.

Άρα η νίκη θα είναι δική μας.”

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι η Ρωσική Ομοσπονδία ετοιμάζεται να Κηρύξει Επίσημα τον Πόλεμο στην Ουκρανία ως απάντηση στη βύθιση του ρωσικού πλοίου «Moskva».

Ο Ζελένσκι είπε ότι «όλες οι χώρες του κόσμου» πρέπει να είναι προετοιμασμένες για το γεγονός ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα κατά της Ουκρανίας 
(Συνέντευξη στο CNN). Ο Ζελένσκι θέλει να τους πάρει όλους μαζί του στην πυρηνική Κόλαση..



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου