Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΕΧΕΙ ΤΑΧΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ BMW ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ



Μετάφραση: Απολλόδωρος


Σε συνέχεια της προειδοποίησης της Toyota για τη βιασύνη προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τώρα ο διευθύνων σύμβουλος της BMW απευθύνει παρόμοια προειδοποίηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, Oliver Zipse, δήλωσε ότι οι εταιρείες πρέπει να είναι προσεκτικές ώστε να μην εξαρτώνται υπερβολικά από λίγες επιλεγμένες χώρες, εστιάζοντας μόνο στα ηλεκτρικά οχήματα, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να υπάρχει αγορά για τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

"Όταν κοιτάμε την τεχνολογία που βγαίνει, την ώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί ταυτόχρονα αυξάνετε την εξάρτηση από πολύ λίγες χώρες", δήλωσε ο Zipse σε στρογγυλό τραπέζι στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας ότι η προμήθεια πρώτων υλών για μπαταρίες ελέγχεται κυρίως από την Κίνα.

"Αν κάποιος δεν μπορεί να αγοράσει ένα EV για κάποιο λόγο, αλλά χρειάζεται ένα αυτοκίνητο, θα προτιμούσατε να του προτείνετε να συνεχίσει να οδηγεί το παλιό του αυτοκίνητο για πάντα; Αν δεν πουλάτε πια κινητήρες εσωτερικής καύσης, κάποιος άλλος θα το κάνει", δήλωσε ο Zipse.

Ο ίδιος έχει ταχθεί εδώ και καιρό κατά της καθολικής απαγόρευσης των πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης ενόψει της αυξανόμενης πίεσης των ρυθμιστικών αρχών προς την αυτοκινητοβιομηχανία να περιορίσει τις "εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα" και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της.

Η προσφορά πιο αποδοτικών αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης ήταν το κλειδί τόσο από την άποψη του κέρδους όσο και από την περιβαλλοντική άποψη, υποστήριξε ο Zipse, επισημαίνοντας τα κενά στις υποδομές φόρτισης και την υψηλή τιμή των ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι εταιρείες έπρεπε επίσης να προγραμματίσουν ότι οι τιμές της ενέργειας και των πρώτων υλών θα παραμείνουν υψηλές, με το να είναι πιο αποδοτικές στην παραγωγή τους και να εντείνουν τις προσπάθειες ανακύκλωσης για να διατηρήσουν το κόστος χαμηλό, είπε.

"Έχουμε μια κορύφωση τώρα, μπορεί να μην παραμείνουν στην κορύφωση, αλλά δεν θα επιστρέψουν στις προηγούμενες τιμές", είπε. "Το πόση ενέργεια χρειάζεστε και χρησιμοποιείτε, και η κυκλικότητα, είναι σημαντική - για περιβαλλοντικούς λόγους, αλλά ακόμη περισσότερο για οικονομικούς λόγους".


ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

BMW CEO warns against electric-only strategy


ΠΗΓΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου