Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΣ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ;


Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής

Ενώ η κοινωνία μας παρακολουθεί αποσβολωμένη τις ειδήσεις από τον πόλεμο της Ουκρανίας που έχει άμεσες συνέπειας στη ζωή μας με την ακρίβεια που βιώνουμε, αλλά και την ανησυχία μας  για τα πιο δύσκολα που έρχονται παγώσαμε στο άκουσμα της είδησης ότι για το φρικιαστικό θάνατο της  μικρής Τζωρτζίνας κατηγορείται η μητέρα της και τις υποψίες ότι για τους αποτρόπαιους θανάτους των δυο μικρών αδελφών της μπορεί να ευθύνεται η μητέρα!

 Υπάρχει πιο στυγερό έγκλημα από μια μητέρα να σκοτώνει τα παιδιά της!!! 

Ξεπερνάει τα όρια της πιο νοσηρής φαντασίας! Επίσης, πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, ίσως και από άτομα, τόσο του συγγενικού της περιβάλλοντος, όσο  και από τον κοινωνικό της περίγυρο. 

Ακόμη, διερωτόμαστε όταν πέθανε το πρώτο παιδί δεν έπρεπε να γίνει ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του ώστε να αποφευχθούν οι δολοφονίες των άλλων δύο παιδιών και αν πραγματοποιήθηκαν γιατί δε διαπιστώθηκε κάτι; Μήπως υπήρξε πλημμελή άσκηση καθηκόντων από τους ιατροδικαστές; 

Ειρήσθω εν παρόδω, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι και οι εκτρώσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στην χώρα μας (υπολογίζονται σε 100.000-150.000 το χρόνο) είναι δολοφονίες, όσο και να μας ξενίζει  αυτό καθότι αφαιρείται το έμβρυο που έχει ψυχή από τη μήτρα! 

Ποια είναι όμως τα βαθύτερα αίτια των πρωτοφανών στυγερών δολοφονιών που συμβαίνουν όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό τα τελευταία χρόνια  στη χώρα μας; (π.χ. γυναικοκτονίες, δολοφονίες γιαγιάδων από εγγονούς, δολοφονία του οπαδού του Άρη Άλκη, δολοφονία του παιδιού στην Κυψέλη από το σύντροφο της μητέρας του και δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας).

Μια εξήγηση που μπορεί να δωθεί είναι ότι όλα τα παραπάνω είναι απόρροια της ηθικής κατάπτωσης της εποχής μας και της έλλειψης ελληνορθόδοξης παιδείας!

 Ο σύγχρονος άνθρωπος διαπνέεται από το υλιστικό πνεύμα, αγνοεί αξίες όπως η άδολη αγάπη και η αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο!

 Αντιθέτως, έχει κλειστεί στον εαυτό του, δεν έχει υπομονή και συγχωρητική διάθεση για τους άλλους και είναι έντονα εγωπαθής!

Επιπρόσθετα, αρκετά άτομα έχουν αποκτήσει ψυχολογικά προβλήματα και εκδηλώνουν επιθετική, καθώς και βίαιη συμπεριφορά απόρροια του παρατεταμένου εγκλεισμού και των υπόλοιπων αυστηρών κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού!

Για να αναστραφεί αυτή η θλιβερή κατάσταση επιβάλλεται να προβούμε σε αυτοκριτική, να κατευνάσουμε τα πάθη μας, να κατανοήσουμε ποιο είναι το βαθύτερο νόημα της ύπαρξής μας, που είναι η κατάκτηση της  αιωνιότητας κοντά στο Θεό και να συνειδητοποιήσουμε την ασημαντότητα του εαυτού μας! 

Τα παραπάνω θα επιτευχθούν αν προσεγγίσουμε τον Θεό μέσω της προσευχής! Ας προσευχηθούμε τα θύματα των δολοφονικών πράξεων να αναπαυθούν εν Κυρίω και οι θύτες να μετανοήσουν πραγματικά για να βρουν ψυχική αγαλλίαση!


 Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης
Οικονομολόγος-διεθνολόγος, αρθρογράφος


Y.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στους αποθανόντες πατέρα μου Θωμά και στους παππούδες μου Βασίλειο και Βασίλειο, καθώς και στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή και Στυλιανή. Επίσης, το αφιερώνω στην αποθανούσα νονά μου Ελβίρα και στον αποθανόντα νονό μου Βασίλειο, στους ζώντες μητέρα μου Μαίρη, την αδελφή μου Στυλιανή, στο θείο μου Ευάγγελο και στη θεία μου Φωτεινή.

Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα των συγγενικών και προσφιλών μου προσώπων στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες! Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ αυτούς που εκδήμησαν εις Κύριον και αυτούς που μνημονεύουν!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου