Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...


ΕΤΣΙ ΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΗΣ NOVARTIS





Νέο πολιτικό «σεισμό» προκαλεί η επιστολή παραίτησης και η αναφορά του πρώην επόπτη της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ι. Αγγελή και Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που αποκαλύπτει πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στην υπόθεση της NOVARTIS με στόχο πολιτικά πρόσωπα, ενώ κάνει λόγο για σενάρια «τύπου Ρασπούτιν» και κατάχρηση εξουσίας.


Πρόκειται για πολύ σοβαρές καταγγελίες του καθ΄ύλην αρμοδίου εισαγγελέα, όπως δημοσιεύονται στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, σύμφωνα με τις οποίες η κυρία Τουλουπάκη σε συνεργασία με τον «Ρασπούτιν» είχαν αποφασίσει -χωρίς να διαθέτουν στοιχεία- την παραπομπή πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την εξόντωση του ιδίου, που ήταν εμπόδιο στα μοχθηρά σχέδια της συμμορίας των συκοφαντών, ενώ παράλληλα θέτει θέμα τέλεσης αξιόποινων πράξεων ή απόπειρας τέλεσης από τους εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση Novartis.

O αντιεισαγγελέας, που επέλεξε να παραιτηθεί από τη θέση του εποπτεύοντα μετά τα όσα έγιναν στη Βιέννη όταν επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ότι παρεμπόδισε την παραλαβή στοιχείων από το FBI, στοιχείων που ποτέ δεν υπήρξαν όπως και η πέραν του ατλαντικού υπηρεσία διαβεβαιώνει, αποκαλύπτει επί της ουσίας είναι παραδικαστικό κύκλωμα φτιαγμένο από πολιτικά πρόσωπα.

Ένα κύκλωμα που δείχνει να έχει στηθεί προκειμένου να στοχοποιηθούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και το οποίο δρά σε βάρος όσων αντιτίθενται αφού ο ίδιος ο κ. Αγγελής για την υπόθεση που τον αφορά αναφέρει ότι καταστρώθηκε σε βάρος του «σκοτεινό σενάριο» που διοχετεύθηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία από΄συγκεκριμένο άτομο.

Άτομο το οποίο σημειώνει χαρακτηριστικά «έχει την ικανότητα να πλάθει σενάρια τύπο Ρασπούτιν» και χειρίζεται διάφορές υποθέσεις.

Ο κ. Αγγελής περιγράφει επίσης με λεπτομέρειες την «εμπλοκή Ρασπούτιν», αναφέρει ότι το γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μπορεί να ήταν παγιδευμένο, και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο επιχείρησαν να τον εκθέσουν με δήθεν πληροφορίες ότι Αμερικανοί έδωσαν στοιχεία για πρώην υπουργό σε κλιμάκιο Ελλήνων εισαγγελέων στη Βιέννη και εκείνοι δεν τα παρέλαβαν.


Σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την αναφορά του αντιεισαγγελέα που βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2019 στα χέρια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, προκύπτουν τα εξής:


-Υπήρξε βιασύνη για την άσκηση διώξεων σε βάρος πολιτικών προσώπων.


-Ο ίδιος έλαβε απάντηση ότι η εισαγγελία θα ασκούσε διώξεις με βάσει απλές ενδείξεις (όπως έγινε για παράδειγμα στη περίπτωση του Α. Λοβέρδου)


-Οι έρευνες είχαν επιλεκτική μορφή τόσο ως προς τα πρόσωπα όσο και ως προς τις εμπλεκόμενες εταιρείες και τις εταιρείες στο χώρο του φαρμάκου.


-Θέτει ευθέως θέμα κατάχρησης εξουσίας από τους εισαγγελείς.


-Θέτει θέμα ανεπάρκειας των εισαγγελέως διαφθοράς σημειώνοντας ότι «αδυνατούν να διεξάγουν επιτυχώς τη σχετική ποινική έρευνα»

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο κ. Αγγελής αναφέρει ότι δεν θέλει να συνδεθεί το όνομά του με κατάχρηση εξουσίας, αναφέρει ότι οι καταθέσεις των ψευδομαρτύρων περιέχουν μόνον αξιολογικές, υποκειμενικές και αόριστες κρίσεις και όχι συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά, αναδεικνύει σοβαρά λάθη της εισαγγελίας διαφθοράς, και κάνει λόγο για ακυρότητα της όλης διαδικασίας.

Πάντως, με βάση τις καταγγελίες αυτές, έκθετη είναι και η απερχόμενη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου που έβαλε την αναφορά Αγγελή στο αρχείο, την ώρα που ο εποπτεύων εισαγγελέας δίνει ισχυρά στοιχεία για σοβαρά κακουργήματα, όπως η κατάχρηση εξουσίας και η απόπειρα αλλοίωσης πολιτεύματος που επισύρουν για τη συμμορία των συκοφαντών ποινή ισόβιας κάθειρξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου