Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Η «ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ» ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...


ΒΑΡΕΤΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΣ



Γράφει ο Στάθης

Κομμένα τα κουλά με τον Κούλη! Ένας - ένας οι φεουδάρχες της Ν.Δ. υποβάλλουν ευπειθώς τα σέβη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον Επιβεβαιωμένο! 

Σαμαράς, μάλιστα νύκτωρ, κι είτα ο πολύς Κουρασμένος και πολύ Σιωπηλός Καραμανλής. Δημοκρατία - δημοκρατία, αλλά οι τελετουργίες έλκουν την καταγωγή τους απ’ το απώτατο παρελθόν, το κάργα βαθύ και άκρως δηλωτικό.

Τώρα μένει και οι κρυφές εύνοιες να φανερωθούν λιγάκι, τα συζητούν ήδη αυτά στα γραφεία τους και τις λέσχες τους οι Δυνατοί – οι σύζυγοι στις βεγγέρες και στα τηλέφωνα – ξέρετε τι εύνοιες, τίτλοι και τι βαριά πουγκιά μοιράζονται μεταξύ τυρού και αχλαδίου, τι επισφραγίζεται με ένα «εννοείται, χρυσή μου» και μ’ ένα «οκέυ, φίλε μου».

Στο άλλο στρατόπεδο αναμαλλιασμένοι περιστρέφονται κι ολολύζουν οι τσουρουφλισμένοι. Άλλοι αμετανόητοι κι άλλοι προβληματισμένοι για ποιο πράγμα να μετανοήσουν και πώς. 

Πολλοί από τους μικρομέγαλους, μεγαλόσχημους του ηθικού πλεονεκτήματος (που αυτόκλητοι ιδιοποιήθηκαν) σχίζουν τα ιμάτιά τους σαν τον Καγιάφα και τα ρίχνουν στον Άννα που τους ηπάτησε, στον λαό (που σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι μαλάκας) εκτός κι αν ξαναγίνει σοφός υπερψηφίζοντας όσους τον είχαν για μαλάκα.

«Δεν πείθομαι», σου λέει ο Παππάς, «ότι υπάρχουν ψηφοφόροι που ενοχλήθηκαν απ’ το ύφος Πολάκη» – τι λες, χρυσέ μου;! Κι ύστερα περιμένετε από τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να σας εμπιστεύονται και να σας στέλνουν για τσιγάρα;

Έχω πάντως την εντύπωση ότι μόλις κοπάσει ο κοπετός και καταλαγιάσει το σύστριγγλο, ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη του:

 Να αγοράσει πίσω τα αεροδρόμια από τους Γερμαναρέους, να αποξηράνει τις Πρέσπες και να κάνει άνθρωπο τη Δούρου. Ηράκλειοι άθλοι (ιδιαιτέρως ο τελευταίος), αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τον Kolotoumba τον Μερκελοφονιά.

(Και μην πάει ο νους σας στο απογοητευτικό, για πολλούς, φινάλε του Game of Thrones) – στο Κινγκς Λάντινγκ του Μαξίμου τα πράγματα είναι πιο ένδοξα. 

Ουδείς μυξοκλαίει, αλλά οι πιο γενναίοι κλαίνε με μπινελίκια: φέρτε μου τον Βερναρδάκη που ανάγκασε τον Τσακαλώτο να βάλει φόρους και στον Καλογρίτσα! Φέρτε μου τα κότερα να τα κάνω υδροφόρες στο Μάτι – μη με αδικείτε άλλο, σας συγχωρώ!...

***

Ο άνθρωπος που έκανε το πρόσωπο του Βελουχιώτη τούρτα και τον έφαγε ευοί ευάν ευωχούμενος, ο Πολάκης, είναι ο τελετάρχης σ’ αυτήν την τελετή του τέλους…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου