Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ


ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
3 ΒΙΝΤΕΟ

 


ΕΚΤΑΚΤΟ Ισλαμιστής πυροβόλησε πισώπλατα Έλληνα ιερέα στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στη Λιόν Γαλλίας. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύλληψη υπόπτου. Οι ισλαμιστές μας κήρυξαν τον πόλεμο.

Πυρά σε μια ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία στην πόλη Λυών της Γαλλίας. Ένας Έλληνας Ορθόδοξος ιερέας τραυματίστηκε και ο τρομοκράτης τράπηκε σε φυγή μεταδίδουν (AFP / Le Progrès).O ιερέας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο αλλά έχει αποφύγει το κίνδυνο.

Ο ιερέας όταν έκλεινε την εκκλησία δέχθηκε πυρά από τον ισλαμιστή τρομοκράτη από πίσω με κοντόκανη καραμπίνα.

Ακούστηκαν 2 πυροβολισμοί στις 4 μμ στο 70 διαμέρισμα της Λυών επί της οδού Αθηνών rue d’Athènes όπου είναι η εκκλησία.

Οι ισλαμιστές μας κήρυξαν ανοιχτά τον πόλεμο.Οι αρχές ζητούν ν΄αποφεύγεται ο τομέας Jean-Macé σ΄εξέλιξη επιχείρηση αστυνομίας. 

Σύμφωνα με τη figaro o ιερέας είναι ο π.Nικόλαος K., ηλικίας 52 ετών και πατέρας 3 παιδιών Έλληνας υπήκοος.Είναι ο πατήρ Nικόλαος Κακαβελάκης και η εκκλησία είναι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου..


Ο ιερέας θύμα του Ισλαμιστή τρομοκράτη



Ο ιερέας παρουσιάζει μόνο 1 αλλά σοβαρότατο τραύμα. O Ζαν Καστέξ o Πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις και είπε από το Saint-Etienne-du-Rouvray (Seine-Maritime), δεν διαθέτουμε ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία για αυτό το γεγονός. 

Πηγαίνει άμεσα στο Παρίσι για να λάβει μέρος σε έκτακτη σύσκεψη γι αυτό “πρέπει να υπολογίζετε πάνω σε όλη την αποφαστικότητα της γαλλικής κυβέρνησης για να επιτρέψει στον καθένα να ασκεί τη λατρεία του με κάθε ελευθερία. η θέλησή μας είναι δυνατή και η θέλησή μας δεν θα εξασθενίσει. 

Αυτή είναι η τιμή της Γαλλίας αυτή είναι η τιμή της Πολιτείας”είπε. Το open μιλάει για 2 σφαίρες στο στήθος τα γαλλικά μιλούν για 2 πυροβολισμούς αλλά ένα τραύμα.


Εικόνα






Το υπ. Εσωτερικών έκανε έκτακτη ανακοίνωση.. Η είδηση έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Μαρτυρίες μας από Παρίσι που μεταφέρουμε με επιφύλαξη αναφέρουν ότι χτυπούν τώρα όλες οι καμπάνες για το σημερινό γεγονός ως συμπαράσταση.

TO ΠΡΟΦΙΛ TOY KATAZHTOYMENOY TΡOMOKΡATH

“άτομο με χαρακτηριστικά μεσογειακά ύψους περίπου 1m90. Ντυμένος με μακριά μαύρη καπαρντίνα με μαύρο καπέλο.Κάτω από την καπαρντίνα έκρυβε την κοντόκανη καραμπίνα, πυροβόλησε τον ιερέα και διέφυγε “, ανέφερε στο franceinfo Ludovic Cassier,ο εκπρόσωπος του συνδικάτου της αστυνομίας Unité SGP Police.




π. π. Νικόλαος Κακαβελάκης

”Αποφύγετε τον τομέα και ακολουθείστε τις οδηγίες. Υποστήριξη στις δυνάμεις μας τη ασφάλειας. Επιστρέφω στο Παρίσι και ανοίγω τη μονάδα κρίσης, σε συνεργασία με Πρόεδρο Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό.” ανακοίνωσε ο Υπ. Εσωτερικών ο Gerald Darmanin





O Δήμαρχος της Λιόν ο Grégory Doucet, πήγε στον τόπο του δράματος..

Αύριο είναι η μεγάλη γιορτή για δυτική χριστιανοσύνη αυτή των Αγίων Πάντων Toussaint περίμεναν χτύπημα το είχαν ανακοινώνει στον κόσμο oι Γάλλοι για να είναι προσεκτικός αλλά οι ισλαμιστές έκαναν αντιπερισπασμό χτύπησαν τους Ορθόδοξους..

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας ύποπτος συνελήφθη αργά το Σάββατο στο τέλος της ημέρας από μέλη της εθνικής αστυνομίας.Φέρεται να πυροβόλησε έναν ορθόδοξο ιερέα το Σάββατο το απόγευμα τραυματίζοντας τον σοβαρά.Τον ταυτοποίησαν πυροσβέστες. Ο ύποπτος συνελήφθη σε κεμπάπ στο 3ο διαμέρισμα της Λυών, που βρίσκεται στη rue Baraban.leprogres

Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι ο ισλαμιστής που πυροβόλησε τον Έλληνα ιερέα με καταγωγή από τα Χανιά στη Λυών είναι Τούρκος από Γερμανία αφού φέρεται να κυκλοφόρησε με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες τύπου VW Touran. Δεν εντοπίστηκε ούτε το όπλο που χρησιμοποίησε ούτε το όχημα. Αν καταφέρει και περάσει από Λυών Γερμανία θα χαθούν πιο εύκολα τα ίχνη του..Ένας ύποπτος που συνελήφθηκε νωρίτερα τελικά δεν ήταν ο δράστης.. O Eισαγγελέας Nicolas Jacquet είπε πως ο ύποπτος δεν έφερε όπλο κατά τη σύλληψή του

Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλές τούρκικες αντιαρμένικες διαδηλώσεις και αντιγαλλικές έγιναν στην Lyon και σε γειτονικές της πόλεις τις τελευταίες μέρες.


Καθώς κάποιοι επιχειρούν να συγκαλύψουν την υπόθεση και θέλουν να κλείσουν τα μάτια και να ανακατευθύνουν την υπόθεση επίθεσης στον Έλληνα ιερέα στη Λυών φέρνουμε στο φως μια σημαντική αποκάλυψη μαρτυρία. 

Δημοσιογράφος του euronews από τη Λυών μεταδίδει : ένα μέλος της ελληνορθόδοξης κοινότητας Lyon μου διηγείται ότι ο ιερέας που τραυματίστηκε αυτό το Σάββατο του εμπιστεύθηκε ότι του επιτέθηκαν στο δρόμο εδώ και 1 εβδομάδα 2 άνδρες” που αποπειράθηκαν να του “αρπάξουν το σταυρό του”. Αλλά ο ιερέας δεν κατέθεσε μήνυση..Με βάση και αυτή τη μαρτυρία είναι ισλαμιστική επίθεση η σημερινή ωμή βάρβαρη τρομοκρατία …





Όλη η οικουμένη θεωρεί από την α΄στιγμή πως πρόκειται για ισλαμιστική επίθεση ωστόσο η η le monde αναφέρει πως εκτός από την εκδοχή της τρομοκρατίας, μια άλλη ένδειξη εμφανίζεται κατά τις πρώτες ώρες της έρευνας από τη δικαστική αστυνομία: αυτή μιας σύγκρουσης εντός της μικρής ελληνικής θρησκευτικής κοινότητας της Λυών. Προς το παρόν, η υπόθεση δεν επιβεβαιώνεται, αλλά λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στις έρευνες.

Το θύμα, Νικόλαος Κακαβελάκης, είχε στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από πολλές μηνύσεις, . 

Κατηγορούμενος για αυταρχισμό και οικονομική υπεξαίρεση από έναν αποσχηματισμένο πρώην Ορθόδοξο μοναχό, ο ιερέας κατέληξε να υποβάλει καταγγελία για συκοφαντική δυσφήμιση και δικαιώθηκε πρωτόδικα το Νοέμβριο του 2018 αφού στον τ. μοναχό επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ για συκοφαντική καταγγελία από το Ποινικό Δικαστήριο της Λυών.

Η απόφαση επιβεβαιώθηκε από το Εφετείο της Λυών στις 31 Μαρτίου 2020.Kαι το BFMTV αναφέρει πως εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωπικής διαφοράς..

Αντίθετα το RTBF ανακοινώνει πως ο δράστης της επίθεσης κατά του ιερέα στη Lyon θα μπορούσε να είναι ένας Τούρκος.




Ωστόσο πρέπει να ληφθεί υπόψην ότι στη Γαλλία συνεχίζονται οι απόπειρες ισλαμιστών. Η αστυνομία αποτρέπει και σήμερα αλληλοδιαδοχικές επιθέσεις με μαχαίρια την τελευταία κοντά στο Pantheon στο Παρίσι….

Συνελήφθηκε σήμερα στο 13ο διαμέρισμα με κοράνι και μαχαίρι γιατί προετοίμαζε επίθεση.. Αυτό είναι το κλίμα στη γαλλική πρωτεύουσα και σήμερα …..


Αυτό είναι το κλίμα στη Γαλλία και στον κόσμο, σήμερα στο Κογκό (στο γαλλικό που λέγαμε Κογκό):Το ISCAP Ισλαμικό Κράτος της Κεντρικής Αφρικής ανακοινώνει ότι σκότωσε 19 χριστιανούς και έκαψε 45 σπίτια σε επίθεση στο χριστιανικό χωριό στην περιοχή Beni στη Δημοκρατία του Κογκό..


Συμπληρωματικά από δημοσιογραφικές πηγές για τον δράστη 1m90, αθλητικός, 40/45 ετών,βορειοαφρικάνος, ντυμένος στα μαύρα.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, βρίσκεται σε επαφή με τις γαλλικές αρχές για το αιματηρό περιστατικό.

Την επίθεση καταδίκασε ως και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ γιατί …….συνηθίζει να καταδικάζει εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και ειδικά αν αφορούν προσωπικές διαφορές παπάδων.

Kαι βέβαια ο Γάλλος Πρωθυπουργός αρέσκεται στο να κάνει δηλώσεις για περιστατικά που αφορούν προσωπικές διαφορές κι ο Υπ. Εσωτερικών κάνει μονάδα κρίσης με Μακρόν και Πρωθυπουργό για τις διαφορές Ελλήνων παπάδων.. 

Δεν έχουν υπηρεσίες .. εξαπατήθηκαν.. Η Αθήνα που είναι σ΄ανοιχτή γραμμή με Παρίσι γνωρίζει κάτι περισσότερο;;;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου