Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Η ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!


  ΤΕΛOΣ ΤΟ ΡΕYΣΤΟ ΧΡΗΜΑ...ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΩ!




O Fabio Panetta τραπεζίτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανακοινώνει προετοιμασίες για την εισαγωγή ενός ψηφιακού ευρώ και την επικείμενη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων Big Tech. 

Ο Fabio Panetta είναι Ιταλός οικονομολόγος, πρώην Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας της Ιταλίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εποπτείας των Ασφαλίσεων (IVASS). 

Από την 1η Ιανουαρίου 2020, υπηρετεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Επιταχύνονται οι εξελίξεις. Σε δημοσίευμα (sofokleousin 01 Φεβρουαρίου 2020) αναφέρεται: ”Ήδη μια ισχυρή ομάδα έξι κεντρικών τραπεζών κατέληξε σε συμφωνία συνεργασίας για να εξετάσουν από κοινού όλες τις τεχνικές και οικονομικές παραμέτρους της έκδοσης ψηφιακών νομισμάτων από κεντρικές τράπεζες (central bank digital currency – CDBC)…

Στην ομάδα αυτή μετέχουν οι κεντρικές τράπεζες του Καναδά, της Αγγλίας, της Ιαπωνίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα έχει και τον κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο, μαζί με την Τράπεζα της Αγγλίας.. 

Η Λαγκάρντ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο έκδοσης ενός ψηφιακού ευρώ, ενώ, μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό, διευκρίνισε ότι η ΕΚΤ άρχισε ήδη να εξετάζει την προοπτική της έκδοσης ψηφιακού νομίσματος…










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου