Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Ο ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΦΥΡΕΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΑ ΤΑΝΚ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ 
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΑ ΚΟΝΒΟΪ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ
ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!

10 BINTEO


Το πραξικόπημα του Μακρόν. Ο διαταραγμένος Φύρερ της Ευρώπης κατέβασε τα τανκ στους δρόμους του Παρισιού πάνω στο Σηκουάνα για ν’ αποτρέψει κατάληψη του κέντρου της γαλλικής πρωτεύουσας στα πρότυπα της Οτάβα καθώς τα κονβόι κατά υγειονομικών μέτρων κι αύξησης τιμών καταφθάνουν από όλη τη Γαλλία σε κάποιες ώρες στο Παρίσι. 

Τα τεθωρακισμένα της χωροφυλακής περιπολούν στους δρόμους του Παρισιού σκορπίζοντας τρόμο στους πολίτες. Ήδη από χθες αύρες της αστυνομίας έχουν εγκατασταθεί στις εισόδους της πόλης του φωτός στα διόδια.

 Κλοιός ασφαλείας εγκαθίσταται περιμετρικά στα Ηλύσια Πεδία με οδοφράγματα. Για αύριο 12/2/22 είναι προγραμματισμένη μεγάλη διαδήλωση αντι-pass sanitaire στο Παρίσι.

Aναχωρώντας με κομβόι από τις τέσσερις γωνιές της Γαλλίας, χιλιάδες πολέμιοι του εμβολίου κατευθύνονται στο Παρίσι την Παρασκευή παρά την απαγόρευση που διατάχθηκε από το αρχηγείο της αστυνομίας και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι αρχές. 

Από το ξημέρωμα, πομπές από αυτοκινητοπομπές με αυτοκίνητα, τροχόσπιτα και φορτηγά σχηματίστηκαν στη Λιλ, στο Στρασβούργο ή στο Vimy (Pas-de-Calais). Αντίστοιχα κονβόι έφυγαν το πρωί από το Châteaubourg (Ille-et-Vilaine).



Πολυάριθμες είσοδοι του περίφημου περιφερειακού του Παρισιού έκλεισαν ως μέτρο αποτροπής ώστε το convoi de la liberte να μην έχει πρόσβαση στη γαλλική πρωτεύουσα. Αποτέλεσμα ήδη πριν την άφιξη του κονβόι να έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα.



Έντρομος ο δυνάστης Μακρόν ζητά «τη μεγαλύτερη δυνατή ηρεμία»

Καθώς τα κομβόι κατευθύνονται προς το Παρίσι έντρομος ο δυνάστης Μακρόν ζητά «τη μεγαλύτερη δυνατή ηρεμία» σε συνέντευξή του στο Ouest-France. Αφού πυροδότησε τη σύγκρουση με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά μερίδας του πληθυσμού κι αδιαλλαξία του τώρα παριστάνει τον ειρηνοποιό που γεφυρώνει χάσματα. Βρίσκεται σε δύσκολη θέση ώρα να πηγαίνει σε κανένα μυστικό κρησφύγετο σαν τον φίλο του τον Τριντό….

Σε συνέντευξή του στο Ouest-France, ενώ βρισκόταν στη Βρέστη την Παρασκευή, υπογραμμίζει ότι η Γαλλία «χρειάζεται αρμονία, πολλή συλλογική καλοσύνη». Ομολογεί τώρα «είμαστε όλοι συλλογικά κουρασμένοι από αυτό που ζούμε εδώ και δύο χρόνια…Βλέπουμε μια πολύ έντονη ψυχική ταλαιπωρία, στους μικρούς και μεγάλους μας. Και μερικές φορές, αυτή η κούραση μεταφράζεται και σε θυμό. Το ακούω και το σέβομαι», δηλώνει. Ωστόσο δεν δεσμεύεται για άρση μέτρων.

«Θα είμαστε αποφασιστικοί και θα αποτρέψουμε τα μπλοκαρίσματα», προειδοποιεί ο νομάρχης Lallement.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να επευφημήσουν την αυτοκινητοπομπή που εισέρχεται από την la porte d’Orléans στο Παρίσι . Γρήγορα οι δυνάμεις καταστολής των BRAV-M αναπτύχθηκαν για να διαλύσουν τους διαδηλωτές. Αστυνομοκρατία παντού στο Παρίσι και τεθωρακισμένα και δεν είναι σκηνές από φιλμ…
όλες οι δυνάμεις του καθεστώτος στο δρόμο εξονυχιστικοί έλεγχοι των οχημάτων του κονβόι που εισέρχονται Παρίσι.
Στην Ορλεάνη υποδοχή κονβόι..
στο δρόμο για Παρίσι και Βρυξέλλες για να διαμαρτυρηθούν για υγειονομικό πάσο κι αύξηση τιμή βενζίνης





3 σχόλια:

  1. Tα μοναδικα οχηματα που βγαινουν εξω στην Ελλαδα, ειναι τα τρακτερ των σαπιοκοιλιαδων της θεσσαλιας για τις επιδοτησεις τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι!
      Η επιδότηση πείνας να πέσει...
      Είναι να τους λυπάσαι... Χαίρονται για τα ψίχουλα που θα σκουπίσουν.
      Αυτής της εκτιμήσεως χαίρουν!

      Διαγραφή
  2. Αν ήταν εύκολο όλοι αγρότες θα ήταν..... Ο πιο αδικημένος και συκοφαντιμενος κλάδος.... αλλά ταυτόχρονα και ο πιο απαραίτητος για την επιβίωση του κάθε έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή