Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΙΡΑΝ; ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΝΤΩΣ ΞΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ...

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΣΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ! ΕΠΙΒΑΛΕΙ NO FLY ZONE ΣΤΟ ΓΚΟΛΑΝ.  
ΒΙΝΤΕΟ


ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ. ΟΙ 4 ΝΕΚΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΙΡΑΝΟΙ!

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο SANA μια ισραηλινή επίθεση στόχευσε σήμερα το πρωί ένα τετραώροφο κτίριο στη συνοικία Mazzeh στη Δαμασκό..,

Η πολυκατοικία κατέρρευσε. Ο πρώτος απολογισμός μιλάει για 1 νεκρό και 3 τραυματίες αλλά είναι σίγουρο πως ο αριθμός των απωλειών θ΄αυξηθεί καθώς υπάρχουν άτομα κάτω από τα ερείπια και τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη για να τους απεγκλωβίσουν. 

Στο καρτιέ διαμένουν κυρίως Αλαουίτες και είναι από τις πιο καλές συνοικίες της συριακής πρωτεύουσας.

Πολεμικός ανταποκριτής:

”υπάρχουν πολλοί νεκροί. Απαιτείται να μην κυκλοφορούν ονόματα, ειδικά ονόματα κάποιων αξιωματικών, μέχρι την επίσημη ανακοίνωση.. !”

Ιρανικό Πρακτορείο Mehr: Δύο ανώτεροι σύμβουλοι των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής στη συνοικία Mezzeh στη Δαμασκό.

Προφανώς πρόκειται για στοχευμένη επίθεση.

Το Reuters αναφέρει ότι 4 μέλη της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς σκοτώθηκαν από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Δαμασκό, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της μονάδας πληροφοριών.

Τρεις έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση κατά της Δαμασκού, συμπεριλαμβανομένων δύο Ιρανών αξιωματικών από τα στελέχη πληροφοριών της Φρουράς της Επανάστασης (Al-Mayadeen)

Πηγές που πρόσκεινται στο Ισραήλ: ”Τα μέλη του IRGC Sadegh Omidzadeh, επικεφαλής αξιωματικός πληροφοριών της Quds Force του IRGC, μαζί με τον αναπληρωτή του Haj Gholam σκοτώθηκαν στην αναφερόμενη αεροπορική επιδρομή στη Δαμασκό της Συρίας, νωρίτερα σήμερα.. το Ιράν δεν έχει επιβεβαιώσει ταυτότητα θυμάτων.

Η ιρανική τηλεόραση ανακοινώνει το μαρτύριο ενός αριθμού συμβούλων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στη Συρία μετά την ισραηλινή επίθεση κατά της περιοχής Mezzeh στη Δαμασκό.





Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ιρανικής Φρουράς στη Συρία σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν επιβεβαίωσε ότι τέσσερα μέλη του, συμπεριλαμβανομένων ανώτατων αξιωματούχων, σκοτώθηκαν το πρωί του Σαββάτου, 20 Ιανουαρίου, σε αεροπορική επιδρομή που αποδίδεται στο Ισραήλ στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό. 

Άλλη πηγή αναφέρει τουλάχιστον έξι θανάτους, συμπεριλαμβανομένου ενός Σύρου αμάχου.

Μεταξύ των τεσσάρων νεκρών είναι ο στρατηγός Sadek Omidzadeh, αρχηγός πληροφοριών της Ταξιαρχίας al-Quds, της μονάδας που είναι υπεύθυνη για τις εξωτερικές επιχειρήσεις αυτού του επίλεκτου σώματος, και ο αναπληρωτής του.

Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στην εξαιρετικά ασφαλή γειτονιά Mazzé, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών και πολλές πρεσβείες στα δυτικά της Δαμασκού.

Προς μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ; Προς το παρόν ακόμη λύνουν τις διαφορές τους σε ουδέτερο έδαφος και τρίτες χώρες. 

Πλησιάζουμε όμως σταδιακά στην ώρα 0 μιας άμεσης και απευθείας σύρραξης. όποιος χτυπήσει πρώτος θα έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα αφού το χτύπημα δεν θα είναι συμβατικό.

Στις 25 Δεκεμβρίου, ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν στη Συρία, ο στρατηγός Razi Moussavi, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Sayeda Zeinab, νότια της Δαμασκού.

Σε απάντηση, στις 16 Ιανουαρίου, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν ένα ισραηλινό «αρχηγείο κατασκοπείας» στο Ερμπίλ, στο βόρειο Ιράκ, χρησιμοποιώντας αρκετούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Αυτός ο κύκλος επιθέσεων και απαντήσεων σηματοδοτεί μια σαφή κλιμάκωση της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή από τις 7 Οκτωβρίου, η οποία σταδιακά μετατρέπεται, σε μια από τις διαστάσεις της, σε άμεση αντιπαράθεση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.

Ιράν: «Διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε στη δολοφονία στρατιωτικών συμβούλων στη Δαμασκό την κατάλληλη στιγμή και τόπο»






Η Ρωσική πολεμική αεροπορία αρχίζει περιπολίες στα υψώματα του Γκολάν στη Συρία στα σύνορα με Ισραήλ. Αυτή η εξέλιξη επέρχεται μετά το χτύπημα του Ισραήλ στην καρδιά της Δαμασκού σήμερα όπου σκοτώθηκαν 5 Ιρανοί αξιωματούχοι μέλη των Φρουρών της Επανάστασης. Η Ρωσία με αυτή την κίνηση ουσιαστικά δημιουργεί μια no fly zone στο Γκολάν.




Η Ρωσία είναι μια ανάσα από Ιεροσόλυμα… έχει μεταφέρει και επίγεια τμήματα στρατού στο Γκολάν.. όλα σε ένα τεντωμένο σχοινί..

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικών αεροπορικών περιπολιών κατά μήκος της γραμμής απεμπλοκής μεταξύ της Συρίας και των Υψωμάτων του Γκολάν, που κατέχονται από το Ισραήλ, στη νότια Συρία.

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης (που συνδέεται με το Υπουργείο Άμυνας), ναύαρχος Vadim Kulit, δήλωσε ότι οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις ξεκίνησαν αεροπορικές περιπολίες κατά μήκος της «Γραμμής Μπράβο» που χωρίζει τα Υψίπεδα του Γκολάν μεταξύ Συρίας και Ισραήλ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων (TASS) χθες το απόγευμα, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στόχος των περιπολιών είναι η παρακολούθηση της κατάστασης κατά μήκος της γραμμής απεμπλοκής μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Kulit είπε ότι οι αεροπορικές μονάδες των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων οργάνωσαν αεροπορικές περιπολίες κατά μήκος της γραμμής απεμπλοκής που είναι γνωστή ως «Γραμμή Μπράβο».

Οι περιπολίες ήρθαν μέρες αφότου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την ανάπτυξη δύο νέων σημείων στο κατεχόμενο συριακό Γκολάν για την παρακολούθηση της εκεχειρίας μεταξύ Συρίας και Ισραήλ.

Στις 3 Ιανουαρίου, ο ναύαρχος Vadim Kulit δήλωσε ότι η χώρα του είχε εγκαταστήσει δύο στρατιωτικά σημεία στη νότια Συρία στο πλαίσιο των αυξανόμενων προκλήσεων στην «αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη».

Το TASS ανέφερε τότε ότι τα νέα σημεία ήταν τοποθετημένα με μονάδες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας για να «παρακολουθούν την κατάπαυση του πυρός».

Μετά από απουσία περισσότερο από ένα χρόνο, η Ρωσία επανέλαβε τις στρατιωτικές της περιπολίες στη νότια Συρία στις αρχές Νοεμβρίου 2023, καθώς μια ρωσική στρατιωτική περίπολος ταξίδεψε νότια της Κουνέιτρα μεταξύ Mualaqah και Ghadir al-Bustan, κοντά στην εταιρεία Safra που ανήκε στην 90η Ταξιαρχία νότια του κυβερνείου που ανήκει στον στρατό του καθεστώτος.

Ο ανταποκριτής του Enab Baladi στην Κουνέιτρα ανέφερε τότε ότι μια ρωσική περίπολος βγήκε σε περιοδεία κοντά στα σύνορα με τα κατεχόμενα εδάφη και πραγματοποίησε γύρο εντός της εταιρείας Safra.

Οι ρωσικές περιπολίες είχαν εξαφανιστεί εντελώς από την περιοχή για περισσότερο από ένα χρόνο αφού η Ρωσία εκκένωσε τη στρατιωτική θέση Red Hills βόρεια του κυβερνείου στα μέσα του 2021 και δεν έχει επιστρέψει στην περιοχή από τότε.

Το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψίπεδα του Γκολάν το 1967 και δεν επετράπη στις συριακές δυνάμεις να εισέλθουν στην ουδέτερη ζώνη σύμφωνα με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 1973 παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

Τα τελευταία χρόνια, το συριακό κράτος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι υποστηρίζει φατρίες της αντιπολίτευσης στα σύνορα του κατεχόμενου Γκολάν, ειδικά στην ύπαιθρο της Κουνέιτρα και τις παρακείμενες περιοχές της.

Ο Ιρανός πρόεδρος Ραΐσι λέει ότι η ισραηλινή επίθεση που σκότωσε πέντε Φρουρούς της Επανάστασης στη Συρία δεν θα «μείνει αναπάντητη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου