Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ! ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ...

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΒΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ! ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ 90.000 ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ!


Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΒΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Αρχίζει η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ με 90.000 στρατό με σενάριο πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας!

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να κινητοποιήσει 90.000 στρατιώτες για τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου (dpa) Και έχει ως σενάριο πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας..

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την Πέμπτη την έναρξη την επόμενη εβδομάδα μιας τεράστιας στρατιωτικής άσκησης, της μεγαλύτερης «εδώ και δεκαετίες», η οποία θα διαρκέσει αρκετούς μήνες και θα περιλαμβάνει περίπου 90.000 στρατιώτες.

«Αυτό θα είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη της ενότητάς μας, της δύναμής μας και της αποφασιστικότητάς μας να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον», δήλωσε στον Τύπο ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής στην Ευρώπη (Saceur), Αμερικανός Στρατηγός Κρίστοφερ Κάβολι, πλησιάζοντας τα δύο χρόνια από την έναρξη του Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

 Μίλησε στο τέλος μιας διήμερης συνάντησης στις Βρυξέλλες της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ – του ανώτατου στρατιωτικού οργάνου της Ατλαντικής Συμμαχίας, σε επίπεδο Αρχηγών Άμυνας (Chod).

Αυτή η άσκηση, που ονομάζεται Steadfast Defender, έχει προγραμματιστεί από πέρυσι. Είναι η κλίμακα του – 90.000 στρατιώτες από τις 31 χώρες του ΝΑΤΟ και χώρες εταίρους – που είναι εντυπωσιακή γιατί ο αριθμός που αναφερόταν ως τώρα ήταν 40.000.

 Σύμφωνα με τον στρατηγό Cavoli, αυτή η μεγάλη άσκηση θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάιο, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων στρατευμάτων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μέρος των οποίων θα πρέπει να διέλθει μέσω του Βελγίου. 

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, το σενάριο Steadfast Defender είναι αυτό μιας επίθεσης που εξαπέλυσε η Ρωσία – η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 – που θα είχε ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του άρθρου 5 της ιδρυτικής συνθήκης του ΝΑΤΟ, το οποίο ορίζει ότι μια επίθεση εναντίον ενός συμμάχου θα να θεωρηθεί επίθεση εναντίον όλων.

20.000 Βρετανοί. Koμβικός ο ρόλος Βελγίου ως χώρα διέλευσης στρατευμάτων

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς ανέφερε τη Δευτέρα ότι η συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου θα ανέλθει σε 20.000 στρατιώτες για αυτά τα γυμνάσια του ΝΑΤΟ, πρωτοφανή από τον Ψυχρό Πόλεμο.

 Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Βελγίου, Ludivine Dedonder, ο βελγικός στρατός θα συμμετάσχει με «αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες στους χερσαίους, εναέριους και θαλάσσιους τομείς και με το Σύνταγμα Ειδικών Επιχειρήσεων (SOR, μια επίλεκτη μονάδα που συγκεντρώνει παρακομάντο και ειδικές δυνάμεις) ως μέρος μιας αμερικανικής άσκησης σε μια από τις χώρες της Βαλτικής».

Μια μηχανοκίνητη δύναμη από το τμήμα της ξηράς θα συμμετάσχει επίσης ως μέρος γερμανικής άσκησης, αεροσκάφη μάχης F-16 και μια φρεγάτα – η F931 Louise-Marie – ως μέρος μιας βρετανικής άσκησης και ξανά αυτή η ίδια φρεγάτα ως μέρος μιας νορβηγικής άσκησης , διευκρίνισε κατά την ολομέλεια του Επιμελητηρίου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Φρανσουά Ντε Σμετ. 

Σύμφωνα με την κ. Dedonder, αυτού του είδους η άσκηση είναι πολύ σημαντική για το Βέλγιο, που λόγω της στρατηγικής του θέσης ως έθνος διέλευσης, παίζει και κεντρικό ρόλο στη στρατιωτική κινητικότητα στην Ευρώπη.



1 σχόλιο:

  1. Η λησμοσύνη των Χριστιανών επί του ιδίου αυτών Πατρός, του Θεού, είναι μέγα κακόν, διότι όταν η πατρική ράβδος τους κτυπήσει (πόνος, θλίψη, πειρασμοί κλπ.), απελπίζονται, τους κυριεύουν μύριοι λογισμοί και η παιδεία των γίνεται λίαν επίμοχθος χωρίς καμίαν παράκλησιν.

    Πόσον ωραία, μας λέγει ο Απόστολος Παύλος: «Εκλέλυσθε, λέγει, της παρακλήσεως, ήτις υμίν ως υιοίς διαλέγεται» (Εβρ. 12, 5), ελησμονήσαμεν λέγει, την παρήγορον συμβουλήν, ότι ως παιδιά Του ο Θεός διαλέγεται προς ημάς. Είναι αναπόφευκτος η παιδεία Κυρίου προς τα ίδιά Του παιδιά, τα οποία Αυτός γνωρίζει.

    Ο Θεός δεν χαρίζει, ο Θεός υπό νοσηράς αγάπης – την οποίαν πολλοί ανόητοι γονείς ασκούν επί των ιδίων των τέκνων και η οποία νοσηρά αγάπη κατόπιν θα επιφέρει εις τα αγαπώμενα την καταστροφήν των και την αιώνιον κόλασίν των – δεν κλέπτεται, ως απαθής και άγιος, ούτως ώστε δια να μη λυπήσει τα αγαπώμενα τέκνα Του να παραβλέψει τας παρεκτροπάς των και την αμορφωσύνην των. Όχι, μύρια όχι! Είναι Θεός έχων γνησίαν αγάπην προς τα παιδιά Του, θα τα παιδεύσει, θα τα νουθετήσει, θα δεσμεύσει την ελευθερίαν των και θα τα επιπλήξει κατά διαφόρους τρόπους, δια να μορφώσει τους κακούς χαρακτήρας, προς τους ιδίους Του αγίους χαρακτήρας προς δόξαν και έπαινον εν Χριστώ Ιησού.

    Και ο Χριστός, όταν ήτο επί της γης, Τέκνον ηγαπημένον του Πατρός, εξησκήθη εις την παιδείαν Κυρίου, όχι ότι είχε χρείαν ο αναμάρτητος Θεός, αλλά προς σωτηρίαν του ανθρώπου και προς ημετέραν νουθεσίαν και παράδειγμα, ίνα ακολουθήσωμεν τοις ίχνεσιν Αυτού, «ει δυνατόν εστί, παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο, ούχ ως εγώ θέλω, αλλ΄ ως Συ, γενηθήτω το θέλημά Σου» (Ματθ. 26, 39)

    http://elderephraimarizona.blogspot.com/2018/06/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή