Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΟ ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΧΑΟΣ! ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ...! ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ...

5 ΒΙΝΤΕΟ


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΤΗΚΕ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ!

Χάος στη Γαλλία, οι αγρότες πολιορκούν το Παρίσι τα μπλόκα αποκόπτουν τη χώρα, καίνε νταλίκες που μεταφέρουν εισαγόμενα προϊόντα, επιτίθενται σε καταστήματα και σπάνε τα ξένα προϊόντα είναι ένα αντι-ευρωενωσιακό κίνημα. 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα και με αχυράνθρωπο της αγρότη κεντρική φιγούρα των κινητοποιήσεων που προσεταιρίστηκε επιχείρησε να διασπάσει το κίνημα. Απέτυχε οι οργισμένοι αγρότες τώρα είναι ακόμη πιο εξοργισμένοι και πάνε για πολιορκία του Παρισιού... 

Τον αχυράνθρωπο τον κατηγορούν για προδοσία και συνεχίζουν ακάθεκτοι... ο ίδιος αργότερα λόγω της κοινωνικής κατακραυγής εναντίον του αναγκάστηκε να παραδεχθεί απόπειρα εξαγοράς του από την κυβέρνηση: 

«Αρνήθηκα μια θέση αντί της σιωπής μου» αυτό δήλωσε ο Jérôme Bayle σε όσους τον κατηγορούν ότι εγκατέλειψε πολύ γρήγορα το κίνημα...αρνήθηκε τη συγκεκριμένη θέση τι δεν αρνήθηκε δεν είπε και σε κάθε περίπτωση απαρνήθηκε το κίνημα και τους νεκρούς του. 


Κίνημα ”Οργισμένοι αγρότες”: Διατηρούνται τα οδοφράγματα αυτό το Σάββατο, ενώ ο αποκλεισμός του Παρισιού ανακοινώθηκε για τη Δευτέρα...

Η κυβέρνηση επιχείρησε να διασπάσει το κίνημα..καθώς αποδείχθηκε αχυράνθρωπος της ο αγρότης Jérôme Bayle που ξεκίνησε τα μπλόκα.. ήταν ο λαγός που θα τραβούσε την κούρσα για να την ανακατευθύνει την κρίσιμη στιγμή. 

Στο πλευρό του Γάλλου πρωθυπουργού σε μια φάρμα ο Jérôme Bayle ανακοίνωσε πως λύει το εμβληματικό οδόφραγμα A64 γιατί ικανοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό τα αρχικά αιτήματα...Τα 2 κύρια αγροτικά συνδικάτα δήλωσαν πως συνεχίζουν και κλιμακώνουν. 

Φαίνεται πως καθώς οι κινητοποιήσεις φάνταζαν αναπόφευκτες το παρακράτος προσέλαβε τον αχυράνθρωπο για να καπελώσει το κίνημα αν και προβλήθηκε από τα ΜΜΕ ως ηγετική φιγούρα για να προχωρήσει σε ελεγχόμενη έκρηξη...

Ο Gabriel Attal υποσχέθηκε την Παρασκευή 10 μέτρα για να αντιμετωπίσει τη βαθιά οργή της υπαίθρου. Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης θεωρήθηκαν ανεπαρκή ιδίως από το FNSEA...



Ο πρωθυπουργός Gabriel Attal επισκέφθηκε μια φάρμα στο Montastruc-de-Salies, στο Haute-Garonne, την Παρασκευή, όπου έκανε ανακοινώσεις για να απαντήσει στην οργή της αγροτικής κοινότητας.

Παρά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, η FNSEA και η JA (τα δύο βασικά αγροτικά σωματεία) καλούν για συνέχιση της κινητοποίησης.

Μια πορεία προς τιμήν της κτηνοτρόφου και της 12χρονης κόρης της, που έχασαν τη ζωή τους μετά από ατύχημα που συνέβη την Τρίτη σε φράγμα αγροτών στο Ariège, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο στο Pamiers.


Προς αποκλεισμό «του Παρισιού και των εσωτερικών προαστίων του Παρισιού» Η μάχη μετατοπίζεται στο Παρίσι..
«Στο Ile-de-France οι κινητοποιήσεις έχουν αρθεί, αλλά για να επιστρέψουμε καλύτερα», εξηγεί ο Maxime Buizard, από τους Νέους Αγρότες του Loiret, στο BFMTV σήμερα το πρωί. 

Ο αγρότης ανακοινώνει «τον αποκλεισμό του Παρισιού και των εσωτερικών προαστίων του Παρισιού»: «Θα εκμεταλλευτούμε το Σαββατοκύριακο για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να προετοιμαστούμε για την κινητοποίηση». 

«Η ιδέα είναι ότι δεν θα υπάρχει φορτηγό που θα μπορεί να εξυπηρετήσει την πρωτεύουσα, για να διασφαλίσουμε ότι κανένα προϊόν δεν θα εισέρχεται στο Παρίσι, ώστε οι Παριζιάνοι να καταλάβουν ότι χρειάζονται αγρότες για να ζήσουν», συνεχίζει ο Maxime Buizard. 

Το μπλοκάρισμα αυτό «αναμένεται να διαρκέσει, τουλάχιστον για 5 ημέρες», διευκρινίζει ο συνδικαλιστής, ο οποίος συμβουλεύει τους Παριζιάνους να «τηλεργάζονται».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου