Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ


O ENAΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ


 
 
Μάχη για την σωτηρία κατά κύριο λόγο του Γιώργου Παπανδρέου και κατά δεύτερο του Ευάγγελου Βενιζέλου, δίνει η κυβέρνηση στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ:

Η απόφαση να στηθούν 3 κάλπες συνιστά ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ανάλογο των έγχρωμων ψηφοδελτίων της προεδρικής εκλογής του 1985!



Kατ'αυτό τον τρόπο θα κριθούν ... προτάσεις κομμάτων και όχι πρόσωπα, τα πρόσωπα που προτείνεται να παραπεμφθούν (Γ.Παπανδρέου, Ε.Βενιζέλος, Γ. Παπακωνσταντίνου και Λ.Παπαδήμος), είναι κάτι το οποίο καταδεικνύει προσπάθεια προστασίας για κάθε κόστος του πρώην και του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
 
 
Ο τρόμος του κυβερνητικού επιτελείου, δεν είναι να παραπεμφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτό το σενάριο θωρείται απίθανο, αλλά οι πολιτικές συνέπειες που θα υπάρξουν για την συνοχή της κυβέρνησης αν υπέρ της παραπομπής του κ. Βενιζέλου ψηφίσουν περισσότεροι από 135 βουλευτές κάτι που θεωρείται  παραπάνω από βέβαιο.
 
 
Από εκεί και πέρα ήταν περισσότερο βέβαιο ότι ο Γ.Παπανδρέου θα συγκέντρωνε περισσότερους από 151 ψήφους και θα μπορούσε εύκολα να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Κάτι που η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου