Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ...

 
ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
 
 
 
 
 
Σε δεύτερη Προανακριτική για την πλαστογραφία στην ΕΛΣΤΑΤ θα πάει ο Γ.Παπακωνσταντίνου, ως προϊστάμενός του!
 
 
H ώρα της πληρωμής για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά της χώρας από το 2010 με τα Μνημόνια, φαίνετα ότι πλησιάζει για ορισμένους, τουλάχιστον, εκ των αυτουργών:
Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), και στενού συνεργάτη του πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Παπακωνστνατίνου, Ανδρέα Γεωργίου, και δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας.
 


 
Η ποινική δίωξη ασκήθηκε έπειτα από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημόσιου.
 
Υπενθυμίζεται πως η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων είχε αρχίσει μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους της Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, η οποία είχε κάνει λόγο για υπερβολική διόγκωση του ελλείμματος το 2009, ώστε να διευκολυνθεί η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.
 
 
Κατ'αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος και για δεύτερη προανακριτική για τον Γ.Παπακωνσταντίνου, αφού ο Α.Γεωργίου έχει δηλώσει ότι για να "φουσκώσει" το έλλειμμα με τεχνητό τρόπο, είχε λάβει εντολές από τον Γ.Παπακωνσταντίνου!
 
Σύμφωνα με την εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη "πρέπει να αναζητηθούν τυχόν ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι παράγγειλαν στους κατηγορούμενους να αλλοιώσουν τα στοιχεία που παρουσίασε εκείνη την περίοδο η ΕΛΣΤΑΤ, «φουσκώνοντας» το έλλειμμα ενόψει της προσφυγής στο ΔΝΤ και όσα επακολούθησαν". Πρόκειται για φράση που παραπέμπει στον Γ.Παπακωνσταντίνου, φυσικά...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου