Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΘΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΚΙ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟ ΣΑΣ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟ;

 
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ

 
       
Απευθύνουμε δραματική έκκληση σε κάθε αρμόδιο έστω και την έσχατη ώρα να παρέμβει για να απελευθερωθούν άμεσα τα κονδύλια που απαιτούνται για την απρόσκοπτη λειτουργία του ελληνικού σχολείου στην Κορυτσά που απετέλεσε και αποτελεί φάρο της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού στην περιοχή.
     

  
Με αυτά τα λόγια καταλήγει το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης στις 20 Ιανουαρίου. Πράγματι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, οι δάσκαλοι παραμένουν απλήρωτοι για 18 μήνες και το πρόβλημα συνέχισης της λειτουργίας του σχολείου έχει φθάσει σε αδιέξοδο.
 
Την στιγμή που οι Αλβανοί το βλέπουν σαν ευκαιρία για να ζητήσουν το κλείσιμο του σχολείου, η Τουρκία με Αραβική συνεργασία λειτουργούν ήδη ένα Ισλαμικό σχολείο στην Κορυτσά με προφανή σκοπό την ισλαμοποίηση και την τουρκοποίηση της πόλης αλλά και της περιοχής γενικότερα.
 
Το Ελληνικό σχολείο δημιουργήθηκε πριν από λίγα χρόνια, μετά από 80 περίπου χρόνια απουσίας, με πολλές δυσκολίες, και σύντομα έγινε μια εστία Ελληνισμού σε μια πόλη κέντρο Ελληνισμού από αιώνων. Τα νέα της τελευταίας στιγμής είναι η υπόσχεση του ΥΠΕΞ κ. Αβραμόπουλου ο οποίος εγγυήθηκε πως θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για την άμεση επίλυση του προβλήματος και τη καταβολή των οφειλομένων στους δασκάλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου