Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

H AYTONOMIA ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ!

 

 ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟ 1998 
Ίσως πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα που έχει γλιτώσει τα περιβόητα «χαράτσια» της ΔΕΗ. 

Για την ακρίβεια, δεν λαμβάνει καν λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Διαμένει στο πλέον ειδυλλιακό σημείο της Πάτρας, δίπλα στη θάλασσα.
Ο επίγειος παράδεισος ανεξαρτησίας του 51χρονου πατρινού ζωγράφου Γιάννη Μπενετάτου, είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση, ως προς την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πελοπόννησος", στην περιοχή του παλαιού κολυμβητηρίου του ΝΟΠ, πάνω στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, που οδηγεί στην Πλαζ, το σπίτι του Γιάννη Μπενετάτου ξεχωρίζει από τις δύο ανεμογεννήτριες που δεσπόζουν στην αυλή του.

 Όποιος κοιτάξει προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι ακριβώς δίπλα από τους τεράστιους αυτούς ιστούς, είναι εγκατεστημένα και δύο ζεύγη φωτοβολταϊκών.
Αυτή ακριβώς είναι η αυτόνομη μονάδα παροχής ενέργειας, που του εξασφαλίζει συνολικά 800 watt ενέργειας, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι ανανεώσιμες αυτές πηγές ενέργειας είναι που μέσω μετασχηματιστού, «κινούν» το σπίτι του Πατρινού ζωγράφου και οικονομολόγου, που διαθέτει όλες τις συσκευές κάθε σύγχρονου νοικοκυριού: Ψυγείο, τηλεόραση, μίξερ, ραδιόφωνο, ξυριστική μηχανή, άλλες μικροσυσκευές και φυσικά άπλετο φωτισμό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου