Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΒΡΕΛΛΗΣ "ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ" ΕΝΑΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΔΩΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ «ΕΝΑΣΤΡΗ ΝΥΧΤΑ» ΤΟΥ ΒΙΝΣΕΝΤ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ

ΒΙΝΤΕΟ
 
 

 
Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι από τον Φεβρουάριο έχουν δει τον διαδραστικό πίνακα της «Έναστρης Νύχτας» του Βαν Γκογκ, ενώ ο διεθνής Τύπος έχει πει τα καλύτερα για τον δημιουργό του και το βίντεο αναπαράγεται στα μεγαλύτερα sites του κόσμου.
 

Ακόμα και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, όπου εκτίθεται ο πίνακας, προώθησε το διαδραστικό βίντεο στο facebook.
 
Κι όλα αυτά ξεκίνησαν από τα Γιάννενα. Δημιουργός του, αυτός που κατάφερε να δώσει κίνηση στην «Έναστρη Νύχτα», είναι ο 38χρονος Πέτρος Βρέλλης. Ηλεκτρολόγος μηχανολόγος στο επάγγελμα (δουλεύει στην Περιφέρεια Ηπείρου), αλλά και απόφοιτος του Τμήματος Πλαστικών Τέχνης και Επιστημών Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


 
Η δουλειά του τράβηξε την προσοχή και του Μουσείου Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, και συγκεκριμένα κάποιων επιμελητών που έχουν αναλάβει να στήσουν μια προσωρινή έκθεση για τον μεγάλο ζωγράφο, δεδομένου ότι το μουσείο ετοιμάζεται να κλείσει λόγω ανακαίνισης. Στην προσωρινή αυτή έκθεση, ο Πέτρος Βρέλλης κλήθηκε να δώσει το παρών τον Σεπτέμβριο προκειμένου να φιλοξενηθεί και το διαδραστικό του βίντεο. Δύο μήνες νωρίτερα, θα βρεθεί στη Βραζιλία σε ένα μεγάλο φεστιβάλ βίντεο αρτ, στο οποίο προσκλήθηκε να πάει με καλυμμένα μάλιστα τα έξοδα.


Υ.Γ. Δεν γνωρίζουμε τη σχέση του Πέτρου Βρέλλη με τον δημιουργό του μουσείου των κέρινων ομοιωμάτων στα Γιαννενα Παύλο Π. Βρέλλη.
Θα μπορούσε να είναι γιός του, γιατί του μοιάζει.
Σίγουρα πνευματικά είναι γιός του μεγάλου δημιουργού που πρίν πολλά χρόνια είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε στα Γιάννενα...

 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου