Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

EINAI BEBAIO OTI ΔEN ΘA ANTIΔΡOYN OΛOI ΜΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ...


REUTERS: "Η ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑ"



 ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

"Πάντες γαρ οι λαβόντες μάχαιραν εν μάχαιρα αποθανούνται¨
Ιησούς Χριστός
(Ματθ.ΚΣΤ΄52)


Για κλίμα τρόπου και ανασφάλειας λόγω της αντίδρασης διαφόρων ομάδων της ακροαριστεράς στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της αστυνομίας κατά των αναρχικών στην Βίλλα Αμαλία και σε άλλα σημεία του κέντρου, αλλά και λόγω της οικονομικής κρίσης, μιλάνε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με αφορμή την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού.

Το πρακτορείο Reuters σχολιάζει ότι στην Ελλάδα, που διανύει το έκτο έτος ύφεσης, τροφοδοτείται η οργή κατά των δανειστών και των πολιτικών, τους οποίους οι Έλληνες κατηγορούν για τη σκληρή λιτότητα που επιβάλλεται.

 
Ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου BBC στην Αθήνα τονίζει ότι «δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη επίθεση, υπάρχει οργή" αναφερόμενος στις σφαίρες που βρέθηκαν ακόμη και στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενώ υπενθυμίζει και τις επιθέσεις σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων την προηγούμενη εβδομάδα.

«Όλες οι επιθέσεις σημειώθηκαν μετά την επιχείρηση της αστυνομίας σε μία μεγάλη κατάληψη, συλλαμβάνοντας αναρχικούς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Mark Lowen.
«Άγνωστοι πυροβόλησαν στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μία σφαίρα χτύπησε το γραφείο του, Αντώνη Σαμαρά», αναφέρει το Associated Press, επισημαίνοντας ότι καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.

Το AP κάνει λόγο για «υποκινούμενη βία από αναρχικές και ακροαριστερές ομάδες».

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, μόνο μικρές υλικές ζημιές στο κτίριο, επισημαίνει η Wall Street Journal, ωστόσο, τονίζει ότι η επίθεση ακολουθεί μια σειρά από επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από τις επιχειρήσεις των ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών.

Από τα παραπάνω έχει ιδιαίτερη σημασία η ανταπόρκιση του Reuters που δίνει μια αλλη διάσταση: Οι πολίτες υποφέρουν και είναι οργισμένοι. Η πείνα τροφοδοτεί εξστρεμιστικές συμπεριφορές, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάνε στην κυβέρνηση...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου