Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΜΗ ΖΗΛΩΤΕΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ


ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ
 



 
Επιστολή μοναχών του Αγίου Όρους προς τον τύπο αναφέρεται στην επιδρομή της αστυνομίας στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου, παίρνοντας σαφώς το μέρος των Εσφιγμενιτών
 
 
Η επιστολή τους έχει ως εξής:

Μια άλλη άποψη για τα γεγονότα του κονακίου της Ι.Μ. Εσφιγμένου.
«Ακούμε από πολλούς δυσμενή σχόλια για τους Εσφιγμενίτες που υπερασπίστηκαν το κονάκι τους με μολότοφ και απορούμε, γιατί εθελοτυφλούν και δε βλέπουν ποιος δημιουργεί το πρόβλημα; Αυτός που πηγαίνει να σπάσει την πόρτα, τη μια με βαριά, την άλλη με λοστό και τώρα με κλαρκ; Ή αυτός που κάθεται στο κελί του ήσυχα και δεν ενοχλεί κανέναν;
 
Τουλάχιστον οι Εσφιγμενίτες μάχονται «υπέρ πίστεως» και «υπέρ βωμών και εστιών», ενώ οι κατσουλιέρηδες μάχονται για τα χρήματα του ΕΣΠΑ.
 
Επιτέλους η Ιερά Κοινότης ας περιορίσει αυτή τη χούφτα των ταραχοποιών πατέρων στο κελί που έκαναν με τα χρήματα της Εσφιγμένου, χωρίς να έχουν αξιώσεις στην Ι.Μ.Εσφιγμένου, ειδάλλως ας τους απελάσει εξ’ Αγίου Όρους για να ειρηνεύσουμε και να μη επωμιστεί, ως άμεσα υπεύθυνη, το βάρος των θυμάτων που αναπόφευκτα θα προκληθούν.
Εξάλλου, η αδελφότητα της Μονής, είτε μας αρέσει, είτε όχι, εκπροσωπεί εκατομμύρια παλαιοημερολογητών ορθοδόξων χριστιανών, ενώ η νέα αδελφότητα εκπροσωπεί μόνο τον Πατριάρχη πού μας σκανδαλίζει με τις ανορθόδοξες ενέργειές του με τους αιρετικούς.
 
Εμείς δεν είμαστε ζηλωτές, ούτε Εσφιγμενίτες, αλλά συγχαίρουμε τους ζηλωτές Πατέρες, που έχουν «πιστεύω» και «αξίες» πιο πάνω από τους κοσμικούς νόμους και αντιστέκονται όπως οι μάρτυρες και οι ομολογητές Αγιορείτες Πατέρες».
 

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Ρωμανέ πώς γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μοναχούς και δη αγιορείτες κι όχι για κάποιον κοσμικό παλαιοημερολογίτη;
    Επειδή το επικαλούνται οι υποτιθέμενοι συντάκτες της επιστολής;
    Νομίζω πως δεν συνάδει με τη νοοτροπία των αγιορειτών πατέρων ούτε το ύφος της επιστολής, ούτε το καταφανές γεγονός της ανωνυμίας.
    Οι αγιορείτες μοναχοί όσες φορές κι αν απέστειλλαν επιστολές στα ΜΜΕ απευθυνόμενοι στο λαό το έκαναν επώνυμα με τα ονόματά τους.
    Προσωπική μου αίσθηση είναι ότι η επιστολή είναι απάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος και αν έχει γράψει την επιστολή νομίζω λίγη σημασία έχει, μεγάλη σημασία έχει το κείμενο το οποίο λέει αλήθειες πέρα για πέρα. Οσο για μένα σας βεβαιώνω ότι δεν έχω καμία σχέση με τη μονή ούτε με τους διώκτες της τη "νέα αδελφότητα" απλά παρατηρώ και λυπάμαι για αυτά που σημβαίνουν και που ξεκινούν από τον Πατριάρχη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή