Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠ΄ΟΤΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ!
Νέα διαρροή μυστικής δημοσκόπησης σημειώθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα από αγγλοσαξωνική πρεσβεία - μετά από αυτή της αμερικανικής - και πιο συγκεκριμένα της Βρετανικής πρεσβείας. Είναι η δεύτερη δημοσκόπηση των Βρετανών που διαρρέεται την τελευταία εβδομάδα.

Η διαρροή έγινε με τον ίδιο τόπο, σε ιστότοπο γεωστρατηγικού αναλυτή με καλές σχέσεις και με τις δύο πρεσβείες, τον δρ. Α.Δρούγο και τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά.

Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση εμφανίζει στην εκλογική επιρροή να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,5%, να ακολουθεί η ΧΑ με 18%, τρίτο κόμμα η ΝΔ με 17%, οι ΑΝΕΛ στο 5.5%,το ΚΚΕ στο 7,5% και το ΠΑΣΟΚ να εισέρχεται οριακά στην Βουλή με 3,5%.

Είναι γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις των πρεσβειών είναι πολύ πιο έγκυρες από τις έρευνες - ανέκδοτα που πραγματοποιούνται κατόπιν παραγγελιών από τα κανάλια και τις εφημερίδες γιατί δεν έχουν το κίνητρο να "φορμαριστούν" τα αποτελέσματα.


Το ερώτημα είναι αν επίτηδες διαρρέεται μια τέτοια εικόνα για να συναπιστούν οι συνητηρητικοί ψηφοφόροι, όχι τόσο από την άνοδο της ΧΑ, αλλά από την τεράστια διαφορά που καταγράφεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως μια τέτοια Βουλή θα είχε μόνο μία διέξοδο: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ. Πάντως, έτσι όπως διαγράφεται η κατάσταση (το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις σοβαρές δημοσκοπήσεις παρουσιάζει εκλογική επιρροή από το 3 μέχρι το 5% μάξιμουμ). Με την ΔΗΜΑΡ εκτός Βουλής, το βέβαιο είναι ότι θα επιδιωχθεί να υπάρξει μια σύμπλευση.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κρίνει τί είδους σύμπλευση θα υπάρξει και με ποιον. Γιατί η ΔΗΜΑΡ είναι διχασμένη: Η μισή θέλει να πάει με το ΠΑΣΟΚ και η άλλη μισή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν πάση περιπτώσει, είναι πολύ πιθανό τα ποσοστά να είναι έτσι από την στιγμή που η ΝΔ έχει τεράστια πίεση σε ότι αφορά την εκλογική της επιρροή ότι και να λένε οι "επί παραγγελία" δημοσκοπήσεις

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της αμερικανικής πρεσβείας εμφανιζόταν το ΠΑΣΟΚ στο 2,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23,5% στην πρόθεση ψήφου, επίσης δεύτερο κόμμα η ΧΑ,με ποσοτό 17,5%, με την ΝΔ να ακολουθεί στο 13,5%! Το ΚΚΕ εμφανίζόταν στο 5,5% και οι ΑΝΕΛ στο 4,5%, ενώ εκτός Βουλής φαινόταν και τότε η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 2,2%.

Προς εβδομάδος ο τηλεοπτικός σταθμός ZOOM του Μ.Τριανταφυλλόπουλου και του Βρυώνη είχε μεταδώσει μία δημοσκόπηση στην οποία αναφέρονταν τα εξής ποσοστά

ΣΥΡΙΖΑ 27,5 %

Χ. ΑΥΓΗ 20%

Ν.Δ 18%

ΑΝΕΛ 8,5%

ΚΚΕ 7,5 %

ΠΑΣΟΚ 3,5 %

Ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης, πάντως, από τον οποίο ζητήθηκε να σχολιάσει την δημοσκόπηση απάντησε ότι "Δεν αποκλείουμε τίποτα εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα. Και 15% μπορεί να είναι το ποσοστό της ΝΔ στις ευωρωεκλογές. Εμείς πάντως θα ρίξουμε το βάρος στις δημοτικές και τις περιφερειακές.

Αν καταφέρουμε και συγκεντρώσουμε το 70-80% των δήμων και των περιφερειών, σημαίνει ότι οι πολίτες στις ευρωεκλογές θα έχουν ψηφίσει με κριτήριο την διαμαρτυρία, αλλά όταν ψηφίζουν για το ποιος θέλουν να τους κυβερνά, όπως θα συμβεί στους δήμους και τις περιφέρειες θα ψηφίσει και πάλι τα μεγάλα κόμματα"...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου