Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΟΥ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟ "ΕΘΝΙΚΟ" ΝΟΜΙΣΜΑ


ΧΩΡΙΟ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!Επανάσταση έκανε ένα χωριό στις Σέρρες με μόλις 2.000 κατοίκους, αφού αποφάσισε μετά από λαϊκή συνέλευση να χρησιμοποιεί στις καθημερινές τους συναλλαγές τη δραχμή. Πρόκειται για τo πρώτο ελληνικό χωριό το οποίο υιοθετεί αυτή την πρακτική, η οποία εφαρμόζεται σε χωριά της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.


«Η ιδέα ανήκε σε Ελληνογερμανό ο οποίος ζει και εργάζεται στο Renningen της Στουγκάρδης. Ήρθε στους γονείς του τα Χριστούγεννα και μας είπε ότι στο μικρό γερμανικό χωριό, οι κάτοικοί του έχουν ξεθάψει τα μάρκα και κάνουν συναλλαγές με το παλιό νόμισμα της Γερμανίας. Ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε πάλι στην ζωή μας την δραχμή…» είπε η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Όλγα Κεχαγιά.

«Με αυτόν τον τρόπο κάναμε την δική μας επανάσταση κατά του ευρώ. Καλό και χρυσό το ευρωπαϊκό νόμισμα αλλά μας έχει δώσει πολλές στενοχώριες. Τουλάχιστον με την δραχμούλα ήσουν πιο ήσυχος», πρόσθεσε. Πού όμως βρέθηκαν τόσα νομίσματα και χαρτονομίσματα;;; Οι κάτοικοι έψαξαν στα σεντούκια τους ενώ τους βοήθησε η Ένωση Συλλεκτών Βορείου Ελλάδας, τα μέλη της οποίας χάρισαν έναν σημαντικό αριθμό χαρτονομισμάτων σε δραχμές.

Όσο για το ποια είναι η ισοτιμία:

«Μετά από ώριμη σκέψη καταλήξαμε στην αναλογία 1 ευρώ = 500 δραχμές».
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Όλα καλά και άγια με αυτήν την πρωτοβουλία εκτός από την ισοτιμία. Το σωστό είναι 1 Δραχμή=με 1 Ευρώ χωρίς καμμιά υποτίμηση. Με την ισοτιμία 1 ευρώ = 500 δραχμές ήδη έχουμε περαιτέρω υποτίμηση της δραχμής (τώρα 1 ευρώ= 340,75 δραχμές). Σαν να μη μας τα λέει καλά ο Ελληνογερμανός... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου