Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ε. ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ:"ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Ή ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΑΦΟΥΝ ΜΑΖΙ"


«Οι συνθήκες είναι χειρότερες και από το Μεσαίωνα» 

(Ηχητικό)


Οι κοινωνίες των ανθρώπων και πρωτίστως η Ελληνική βρίσκονται ενώπιον ενός θεμελιώδους διλήμματος. Ή θα σταματήσει η καταστροφή των πολλών ή θα καταστραφούν μαζί κεφάλαιο και παραγωγικές δυνάμεις.

Η κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα και με την Ελλάδα ως πειραματικό εργαστήριο του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη, είναι πολύ χειρότερη ακόμη και από την περίοδο του μεσαίωνα, γιατί τότε οι δουλοπάροικοι έστω, είχαν χωράφια που καλλιεργούσαν και μπορούσαν να τραφούν.

Σήμερα όποιος δεν μπορεί να επιβιώσει στο βάρβαρο ανταγωνισμό απλά οδηγείται σε εξαφάνιση και βιολογικά. Αυτά είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στον 9,84, ένας από τους τελευταίους μεγάλους έλληνες στοχαστές με καταγωγή από την Κάντανο Χανίων, ο καθηγητής φιλοσοφίας και διανοητής της Αριστεράς Ευτύχης Μπιτσάκης.

Ο ίδιος μίλησε για την θεωρία του κοινωνικού δαρβινισμού στις μέρες μας και την λογική του Μάλθους στη πολιτική οικονομία όπως μετουσιώνεται στο σημερινό κεφαλαιοκρατικό ληστρικό σύστημα που οδηγεί την ανθρωπότητα στην αυτοκαταστροφή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου