Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Μ. ΗΛΙΑΔΗΣ:"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ"


ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014: 
Η ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



Γράφει ο Μ. Ε. Ηλιάδης
Πρόεδρος της Πολιτικής Παράταξης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"


Η θηλιά του Ευρώ σφίγγει στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και η λεγόμενη μεσαία τάξη χρησιμοποιεί τις όποιες τραπεζικές καταθέσεις της έχουν απομείνει, για να πληρώσει τους ανελέητους φόρους. Στην Βουλή ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2014 που κινείται στην κατεύθυνση της απαρέγκλιτης εφαρμογής των μνημονιακών επιλογών, ενώ η Kυβέρνηση ψεύδεται συνεχώς, παραπέμποντας σε ένα δήθεν καλύτερο μέλλον.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει:

  • Μείωση των πρωτογενών δαπανών (μισθών – συντάξεων – εξόδων για την κοινωνική ασφάλεια και την πρόνοια,...) κατά 6,4% (από 44.8 δις € του 2013 στα 41,9 δις € το 2014)
  • Αύξηση της φορολογίας κατά 11,5% (για μικρότερα εισοδήματα!)
  • Αύξηση της φορολογίας των ακινήτων κατά 41,4%
  • Μείωση των δαπανών για την παιδεία κατά 5,8%
  • Μείωση των δαπανών για τον ΕΟΠΥΥ (-30%), για τα νοσοκομεία (-35%) (υποτίθεται ότι θα καλυφθεί η διαφορά από το αυξημένο εισιτήριο των 25€)
  • Υπάρχουν μειώσεις στα κονδύλια για την Εθνική Άμυνα, αλλά και τις Δημόσιες Επενδύσεις, παρά το γεγονός ότι η επίσημη ανεργία ξεπερνάει το 27%, θυμίζοντάς μας την ρημαγμένη Μεταπολεμική Ελλάδα του 1950 και των αρχών του 1960.

Όμως, ας μου επιτραπεί από τον ορυμαγδό των «ευεργετικών» μέτρων που λαμβάνει η Kυβέρνηση για να πετύχουμε το «καλύτερο» μέλλον, να σταθώ στο πιο μεγάλο, στο πλέον εξόφθαλμο, αυτό που δεν μπορεί πια να καλυφθεί:

Διαβάζουμε στα έσοδα: «Πιστωτικά έσοδα: 63,5 δις €». Είναι προφανές ότι πρόκειται για δάνειο 63,5 δις € και το ερώτημα είναι, γιατί πρέπει να αυξήσουμε τα έσοδά μας δανειζόμενοι αυτό το υπέρογκο ποσό, όταν μάλιστα οι αρμόδιοι θεωρούν, ότι θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 4,5 δις €;

Διαβάζουμε στα έξοδα: «Δαπάνες εξυπηρέτησης δημόσιας πίστης: 74,7 δις €»

Τα χρήματα αυτά λοιπόν, τα 63,5 δις €, θα δοθούν στις τράπεζες και εμείς θα επιβαρυνθούμε επιπλέον με τους τόκους και διάφορα άλλα έξοδα.

Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα.

Το «καλύτερο μέλλον» που επιφυλάσσει λοιπόν αυτή η κυβέρνηση, αφορά στους τραπεζίτες, ενώ για τους Έλληνες η πραγματικότητα δείχνει περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής τους και υποβάθμιση του μέλλοντος της Πατρίδος μας. Σήμερα έχουμε 2 αυτοκτονίες κάθε μέρα, 200.000 μεταναστεύσεων κυρίως μορφωμένων νέων, 210.000 οικογένειες χωρίς ρεύμα. Αυτό είναι το δικό μας μέλλον!
Ας σημειωθεί ότι στις Η.Π.Α., υπάρχει νομοθεσία (νόμος Dodd and Frank - Ιούνιος 2010) που προστατεύει τους καταναλωτές. Συγκεκριμένα, τα χρέη των τραπεζών δεν μεταβιβάζονται στον κρατικό προϋπολογισμό, όπως γίνεται εδώ. Οι «Ελληνικές» τράπεζες έχουν πάρει περίπου 240 δις € με νόμους  και σιγά-σιγά εκταμιεύονται τα χρήματα αυτά στους κρατικούς προϋπολογισμούς. Τα 63,5 δις € είναι μέρος αυτού του αστρονομικού ποσού.

Έως πότε θα ανεχόμαστε να κλέβουν τις ζωές μας οι «σωτήρες» μας;

Δεν υπάρχει λύση εντός της Ευρωζώνης. Μόνο η άμεση αποχώρησή μας από το Ευρώ, θα βελτιώσει σταδιακά, αλλά άμεσα τη ζωή των Ελλήνων. Αυτό όμως σκοντάφτει στα μεγάλα συμφέροντα ξένων και Ελλήνων, τα οποία το ξενόδουλο πολιτικό σύστημα ανελλιπώς υπηρετεί.


Ο Πρόεδρος της Πολιτικής Παράταξης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"
Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου