Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑΣΚΑΝΑΠΕΣ: ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 

Ιδού τι παθαίνουν τα ζωτικά όργανα από την καθιστική ζωή


Καρδιά

Οι μύες καίνε λιγότερο λίπος και το αίμα ρέει με πιο αργό ρυθμό κατά τη διάρκεια μιας καθιστικής ημέρας, επιτρέποντας στα λιπαρά οξέα να φράξουν πιο εύκολα την καρδιά. Η παρατεταμένη καθιστική εργασία μάλιστα έχει συνδεθεί με την υψηλή πίεση του αίματος και τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, ενώ όσοι από μας κάνουμε καθιστική ζωή υπερδιπλασιάζουμε τις πιθανότητες να νοσήσουμε από καρδιαγγειακή νόσο.


Πάγκρεας

Το πάγκρεας παράγει ινσουλίνη, μια ορμόνη που μεταφέρει τη γλυκόζη στα κύτταρα για να έχουμε ενέργεια. Αλλά τα κύτταρα σε αδράνεια δεν ανταποκρίνονται τόσο εύκολα στην ινσουλίνη, έτσι ώστε το πάγκρεας να παράγει όλο και περισσότερη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη και άλλες ασθένειες.

Παχύ έντερο

Μελέτες έχουν συνδέσει την καθιστική ζωή με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέoς εντέρου, του στήθους και του ενδομητρίου. Ο λόγος είναι ασαφής, αλλά μία θεωρία είναι ότι η περίσσεια ινσουλίνης ενθαρρύνει την ανάπτυξη των κυττάρων. Ένας άλλος λόγος είναι ότι η τακτική κίνηση ενισχύει τα φυσικά αντιοξειδωτικά που σκοτώνουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν καρκίνο.


Κοιλιακοί μύες

Όταν στεκόμαστε, κινούμαστε ή ακόμα και όταν καθόμαστε σε σωστή, όρθια στάση, οι κοιλιακοί μύες βρίσκονται σε ευθεία. Αλλά όταν γέρνουμε σε μία καρέκλα απλά αδρανούν. Η συνεχόμενη κυρτή στάση του σώματος, λόγω της καθιστικήw ζωής μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μιας φυσικής «αψίδας» της σπονδυλικής στήλης, δηλαδή σε λόρδωση.


Γοφοί

Οι ευέλικτοι γοφοί βοηθούν στη διατήρηση της καλύτερης ισορροπίας αλλά η χρόνια καθιστική ζωή, που εμποδίζει την επέκταση του ισχίου, ώστε να γίνει σφριγηλό, περιορίζει το εύρος της κίνησης και το μήκος του διασκελισμού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μειωμένη κινητικότητα του ισχίου είναι ένας βασικός λόγος που οι ηλικιωμένοι έχουν την τάση να πέφτουν.


Γλουτοί

Η καθιστική κίνηση απαιτεί την απόλυτη αδράνεια των γλουτών και αυτό είναι κάτι που δυστυχώς γίνεται συνήθεια. Οι μαλακοί γλουτοί βλάπτουν τη σταθερότητα, την ικανότητα να σπρώξουμε ή να διατηρήσουμε ένα ισχυρό βήμα.


Κάτω άκρα

Η μακροχρόνια καθιστική ζωή επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία προκαλεί τη συγκέντρωση υγρού στα πόδια. Τα προβλήματα κυμαίνονται από πρησμένους αστραγάλους και φλεβίτιδα μέχρι επικίνδυνες θρομβώσεις του αίματος.


Οστά

Δραστηριότητες όπως το περπάτημα και το τρέξιμο τονώνουν το ισχίο και τα οστά στα κάτω άκρα, ενισχύοντας τον οργανισμό να «χτίσει» δυνατά, πυκνά και ισχυρά οστά. Οι επιστήμονες αποδίδουν εν μέρει την πρόσφατη αύξηση σε περιπτώσεις οστεοπόρωσης στην έλλειψη δραστηριότητας.


Εγκέφαλος

Οι κινήσεις των μυών αντλούν φρέσκο αίμα και οξυγόνο μέσω του εγκεφάλου και προκαλούν έτσι την απελευθέρωση όλων των ειδών των χημικών ουσιών του. Όταν όμως συνηθίζουμε να παραμένουμε καθισμένοι για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, η έκκριση των ουσιών αυτών επιβραδύνεται, μειώνοντας παράλληλα τις λειτουργίες του εγκεφάλου.


Λαιμός

Ο χώρος εργασίας, το βασίλειο δηλαδή της καθιστικής ζωής, όπου η κλασική κίνηση είναι να γέρνουμε προς τα εμπρός, προς το πληκτρολόγιο ή προς το ακουστικό του τηλεφώνου μπορεί να είναι ο κύριος υπεύθυνος για διάφορα αυχενικά προβλήματα, τα οποία μπορούν κάλλιστα να οδηγήσουν σε μόνιμες ανισορροπίες.


Ώμοι και πλάτη

Ακολουθώντας την κίνηση του λαιμού, έτσι και οι ώμοι και η πλάτη μπορούν να οδηγήσουν σε αντίστοιχα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης.


Σπονδυλική στήλη

Όταν κινούμαστε, οι μαλακοί δίσκοι μεταξύ των σπονδύλων διαστέλλονται και συστέλλονται σαν σφουγγάρια, «απολαμβάνοντας» φρέσκο αίμα και θρεπτικά συστατικά. Αλλά όταν καθόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι δίσκοι είναι άνισα στριμωγμένοι και το κολλαγόνο σκληραίνει γύρω από τους τένοντες και τους συνδέσμους, που υποβαστάζουν τους δίσκους της σπονδυλικής στήλης.


Δίσκοι

Οι άνθρωποι που κάθονται περισσότερο, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για οσφυϊκή δισκοκήλη. Ένας μυς που ονομάζεται μείζων ψοΐτης εκφύεται από το 12ο θωρακικό και τους πέντε οσφυικούς σπονδύλους και καταφύεται στο μηριαίο οστό.

Με απλά λόγια, σύμφωνα με το clickatlife, ταξιδεύει μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα και, όταν σφίγγει, τραβά την άνω οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης προς τα εμπρός. Αποτέλεσμα αυτού, είναι το πάνω μέρος του σωματικού μας βάρους να στηρίζεται εξ' ολοκλήρου στο ισχιακό κύρτωμα, αντί να διανέμεται κατά μήκος του τόξου της σπονδυλικής στήλης.

Αν ούτε με αυτά τα στοιχεία πειστήκατε, απλά να θυμάστε ότι σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που παρακολούθησαν τις περισσότερες ώρες τηλεόραση σε μια μελέτη που διήρκησε 8,5 χρόνια είχαν 61% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από εκείνους που έβλεπαν λιγότερο από μία ώρα την ημέρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ


Ὀλα αυτά τα σωματικά προβλήματα που προκαλούνται από την διαβίωση στον καναπέ, είναι μεν σοβαρά, αλλά τα σοβαρότερα είναι τα ψυχικά προβλήματα, αυτά που προσβάλουν την προσωπικότητα του ανθρώπου.

Πρώτα απ΄όλα βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι όλα τα προβλήματα που ακολουθούν είναι οι συνέπειες του συνδυασμού καναπέ και τηλεόρασης.

Ελευθερία

Η ελευθερία του ατόμου που διαβιώνει στον καναπέ με τηλεόραση ελαττώνεται μέρα με την μέρα, ώσπου γίνεται εντελώς δέσμιος του επίπλου-δυνάστη και δεν το κουνάει από εκεί με τίποτε.

Ανεξαρτησία
Η  ατομική του ανεξαρτησία ελαττώνεται μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς έτσι ώστε ούτε η συλλογική και εθνική ανεξαρτησία να τον ενδιαφέρουν. Έτσι εξηγείται και η αδράνεια των περισσοτέρων απέναντι στην χυδαία κατάργηση και αυτονοήτων ακόμη ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ντόπια και παγκόσμια χούντα. Σε αυτό συντείνουν και τα κανάλια της τηλεόρασης τα αποκαλούμενα από εμάς και σαμπουάν μυαλών!

Ψυχική υγεία

Η ψυχική υγεία κλονίζεται και η κατάθλιψη κυριαρχεί μέσα στην ψυχή του καναπεδοτηλεορασόπληκτου. Το 
σθένος  και η θέληση για αντίσταση μειώνονται μέρα με την μέρα, και στο τέλος καταντά ένας ψυχάκιας που μπορεί να φτάσει στα άκρα, αν αποπειραθούν να τον σηκώσουν από το έπιπλο-φέρετρο.

Θάρρος

Το θάρρος του λάτρη του 
καναπέ με τηλεόραση, ολοένα και μειώνεται, ο φόβος κυριαρχεί, η ανασφάλεια τον κυριεύει και νιώθει ότι μόλις σηκωθεί από τον καναπέ και βγει έξω, θα του συμβούν όλα όσα είδε στην τηλεόραση!
Έτσι καταντά ένα δειλό, φοβισμένο ανθρωπάκι, αυτό που εμείς αποκαλούμε νεοραγιά!


ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΝΑΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!

ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ! 

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΣ ΒΟΛΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ, ΣΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου