Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Η ΡΩΣΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ


Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΑ ΔΥΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ, ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ, ΚΑΙ  ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ!!! 

2 ΒΙΝΤΕΟ




Μετά την κατάληψη των δύο αεροδρομίων της Σεβαστούπολης και της Συμφερούπολης, Ρωσικά επιθετικά-gunship ελικόπτερα Mil Mi-24/35 Hind κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης προκειμένου να παράσχουν κάλυψη στους Ρώσους Πεζοναύτες που χωρίς να φέρουν διακριτικά έχουν καταλάβει την περιοχή.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα τα οποία λόγω του όγκου πυρός τους, χαρακτηρίζονται και "εναέρια τανκς" μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 10 στρατιώτες με τον οπλισμό τους.'


Tα ελικόπτερα, περίπου 20 στον αριθμό, ήδη προσγειώθηκαν εντός του ουκρανικού εδάφους και αποβίβασαν άνδρες της αερομεταφερόμενης Μεραρχίας της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής της Ρωσίας.

Απόεκείνη την στιγμή ρωσικά αεροσκάφη κρούσης και εγγύς υποστήριξης Su-25 Frogfoot με την κάλυψη μαχητικών Su-27 πετούν μέσα στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Παράλληλα Ρωσικές σημαίες έχουν υψωθεί εκεί που μέχρι πρότινος κυμάτιζαν οι ουκρανικές και στρατιωτικά οχήματα Ρώσων κομάντο και της ρωσόφωνης ουκρανικής πολιτοφυλακής στάθηκαν στα σύνορα της δυτικής Ουκρανίας και της Κριμαίας, καθώς οι ρωσόφωνοι ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο των συνοριακών διαβάσεων μεταξύ του κράτους του Κιέβου και της χερσονήσου της Κριμαίας.

Τέλος οι Ρωσικές ναυτικές δυνάμεις απέκλεισαν το λιμάνι της Μπαλακλάβα στην Κριμαία, ενώ μια διμοιρία Ρώσων Πεζοναυτών έχει περικυκλώσει την βάση της ουκρανικής Ακτοφυλακής στην Κριμαία και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εισέλθει ή να εξέλθει από την βάση.

Δείτε στο πρώτο βίντεο την εισβολή των ελικοπτέρων. Κόβει την ανάσα. Είναι η πρώτη κανονική επιχείρηση που συμμετέχουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μετά την Γεωργία.




Στο δεύτερο βίντεο μπορείτε να δείτε μία ρωσική κορβέτα να περιπολεί στα ανοικτά του στρατηγικής σημασίας λιμανιού της Μπαλακλάβα και να εκτελεί ελιγμούς στην είσοδο του λιμανιού.

Η μόνη αντίδραση από πλευράς ουκρανικών αρχών ήταν η αποστολή ενός μικρού σκάφους της ακτοφυλακής το οποίο αρχικά παρακολουθούσε τη ρωσική φρεγάτα και εν συνεχεία αποχώρησε όταν πληροφορήθηκε ότι η βάση της είχε καταληφθεί από Ρώσους Πεζοναύτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου