Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ


ΠΑΣΟΚ:ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΤΟΥ)



Το μήνυμα του Mπένυ στους συνεργάτες του έχει προκαλέσει αναστάτωση στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ξέρουν ότι δεν θα αντέξει το απόκομμά τους τις πολλαπλές κάλπες

Η βεβαιότητα που επικρατούσε μέχρι πρότινος στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς δεν θα προχωρούσαν σε πρόωρες εκλογές φαίνεται ότι έχει εξαερωθεί εντελώς... 

Αυτό είναι το μήνυμα που πέρασε σε συνεργάτες του ο ακόμα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μπενίτο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι: 
«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι ο Σαμαράς δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές».

Η εξέλιξη αυτή έχει προβληματίσει την Χαρ. Τρικούπη που βλέπει την υπερδραστηριότητα του Σαμαρά, την βλέψη του να πιστωθεί θετικά γεγονότα και υπάρχει η υποψία ότι μάλλον στοχεύει στο κάτι παραπάνω.

Το ΠΑΣΟΚ, αυτονόητα, «ξορκίζει» τις βουλευτικές εκλογές. 
Με δεδομένο πως ο Βενιζέλος προωθεί την σύμπλευση με τους «58», αλλά μόνο στο όνομα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, κινδυνεύει -αν στηθούν τρεις κάλπες- να βρεθεί με τρία ονόματα: Στις ευρωεκλογές να κατέβει ως Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη, στις εθνικές να δοκιμαστεί ως ΠΑΣΟΚ και στις δημοτικές με το όνομα των κατά τόπους παρατάξεων. Ένα κόμμα σε σύγχυση δηλαδή, που το μόνο που δεν αντέχει αυτή τη στιγμή είναι οι πολλαπλές κάλπες.

Τα μηνύματα που παίρνουν από τις δημοσκοπήσεις σε καμία περίπτωση δεν δίνουν καλή εικόνα της κατάστασης και στην Χαριλάου Τρικούπη περιμένουν, ενώ εκτιμούν ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναπτύξει δυναμική στο δρόμο για τις ευρωεκλογές, τότε ο Μάιος θα είναι η τελευταία ευκαιρία του πρωθυπουργού να παλέψει. 

Έτσι πιθανολογούν ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 18 του μηνός μαζί με τις δημοτικές, έτσι ώστε οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν μια εβδομάδα μετά να μην έχουν καμία σημασία.


 Η ΝΔ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΕΙ ΤΟ "SUCCESS STORY" 

Με όλα τα παραπάνω στο μυαλό τους, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν μεν την κυβέρνηση, αλλά αναπτύσσουν και διακριτή περπατησιά. Η καχυποψία για τα κίνητρα των κινήσεων του Σαμαρά, αναφέρει η Real News, κρύβεται πίσω από την έκφραση διαφωνιών για πλήθος νομοσχεδίων που έρχονται στη Βουλή και για τις αντιδράσεις σε κινήσεις της Ρηγίλλης, όπως η αφίσα που εξέδωσε η ΝΔ για την αναδιανομή των 17 εκατ. ευρώ που περιήλθαν στο κράτος από τις μίζες. 

Η Χαρ. Τρικούπη χαρακτήρισε τον Σαμαρά «Μαυρογιαλούρο», επιχειρώντας να του κόψει τη φόρα για επανάληψη του φαινομένου, ενώ ήταν έτοιμη και μια καταγγελτική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αν ο πρωθυπουργός επιχειρούσε να καρπωθεί το σχέδιο για τις 440.000 ευκαιρίες απασχόλησης. Η δημόσια αναφορά του στην συμβολή του Ευάγγελου Βενιζέλου έσωσε την κατάσταση και η ανακοίνωση καταχωνιάστηκε. 

(Δηλαδή δυό γάϊδαροι μαλώνανε σ΄ανύπαρκτο αχυρώνα!)

Πάντως, με τα εκλογικά σενάρια να τρώνε σαν σαράκι τα σωθικά της Χαρ. Τρικούπη, ο Βενιζέλος ετοιμάζεται για κάθε περίπτωση.
(Έκλεισε φιλικό αγώνα σούμο με τον Πάγκαλο;)
Όχι! Σύμφωνα  με πληροφορίες, που δεν ήταν δυνατό να διασταυρωθούν(sic), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης με τον Σημίτη (σώθηκε!), προκειμένου ο πρώην αρχιδωσίλογος να βοηθήσει να συμμετάσχουν ξανά στο ΠΑΣΟΚ παλιά λαμόγια που έχουν αποστασιοποιηθεί αλλά εξακολουθούν να διατηρούν επαφές μαζί του.

Η κλινική εικόνα του ασθενούς αποκόμματος ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι αφού από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ μεταλλάχτηκε κατα τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη σε Κ.Κ.Κ.Α.Σ.Ο.Ρ. (από τα αρχικά των ιστορικών πολιτικών του πτώσεων, Κοσκοτάς, Κουτσόγιωργας, Κεμάλ, Ανάν, Σοφοκλέους, Οτσαλάν, Ρεπούση) οδηγείται πλέον στο ραντεβού με το τέλος της ιστορίας του
Την είδηση την βρήκαμε εδώ και της αλλάξαμε τα φώτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου