Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ: Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΟΙ ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ  ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΗΤΤΩΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ  ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ!Μαζική αυτομόληση Ουκρανών στρατιωτών στην πλευρά των δυνάμεων των ρωσόφωνων μαζί με  έξι τουλάχιστον τεθωρακισμένα σημειώθηκε σήμερα.
Αρχικά οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες αναφορικά με την εθνικότητα των δυνάμεων αυτών και εξαιτίας του γεγονότος ότι έφεραν την ρωσική σημαία πολλά διεθνή πρακτορεία έκαναν λόγο για ρωσικές δυνάμεις οι οποίες είχαν περάσει στο έδαφος της Ουκρανίας.

 Στη συνέχεια όμως διαπιστώθηκε ότι οι 60 στρατιώτες και τα 6 τεθωρακισμένα οχήματα  ήταν από τις δυνάμεις που είχε στείλει το καθεστώς του Κιέβου για την «αντι-τρομοκρατική» επιχείρηση όπως έχει ονομάσει την καταστολή των διαδηλώσεων των ρωσόφωνων στην Α. Ουκρανία.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες αφαίρεσαν τις ουκρανικές σημαίες, και ενώ είχαν σταλθεί στο Kramatorsk για να συμμετάσχουν σε επιχείρηση εναντίον των ρωσόφωνων, ουσιαστικά εντάχθηκαν στις δυνάμεις αυτοάμυνας της Δημοκρατίας του Donetsk.

«Είδαμε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με τρομοκράτες, αλλά με ντόπιους κατοίκους με τους οποίους δεν σκοπεύουμε να  πολεμήσουμε» είπε ένας εκ των Ουκρανών ενώ την αυτομόληση επιβεβαίωσαν και οι δυνάμεις αυτοάμυνας:               

.»Αύτη τη στιγμή όπως ήδη σας ενημερώσαμε έχουν υψώσει τη ρωσική σημαία, και έχουν βάλει τις κορδέλες του Αγίου Γεωργίου προστάτη του ρωσικού Ναυτικού. Τώρα προστατεύουν το κτίριο του δήμου του Σλάβιανσκ» είπαν από την πλευρά τους οι ρωσόφωνοι
Το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν σταλεί από το Κίεβο για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις έχοντας λάβει θέσεις έξω από τις πόλεις Σλοβιάντσκ και Κραματόρσκ της ανατολικής ρωσόφωνης Ουκρανίας βρίσκεται υπό… του μηδενός αφού όπως αποκαλύφθηκε έχουν να φάνε πολλές ημέρες!
Όπως είπαν στους κατοίκους της περιοχής του Σλοβιάντσκ οι άνδρες του 25ου Ταξαρχία, που αυτομόλησαν- παραδόθηκαν σήμερα στις ρωσόφωνες δυνάμεις έχουν να τραφούν σωστά εδώ και δύο εβδομάδες!

Νηστικοί και ταλαιπωρημένοι, ακινητοποιήθηκαν από τους πολίτες του Σλάβιανσκ οι οποίοι δεν τους υποδέχτηκαν με εχθρότητα, ζητώντας τους να πυκνώσουν τις τάξεις των δυνάμεων αυτοάμυνας της ανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Αποτέλεσμα μέχρι τώρα να έχουν καταθέσει τα όπλα τους τουλάχιστον 300 Ουκρανοί στρατιώτες.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως η τροφή είναι το πιο σημαντικό «μέσο» για να έχει ένα στράτευμα ηθικό. Καλύτερα να μην έχει σφαίρες παρά να του λείπει το φαγητό. Πεινασμένος στρατός δεν κερδίζει.

Παρόλα αυτά το καθεστώς του Κιέβου έστειλε τις δυνάμεις του σε ένα πόλεμο εντός των συνόρων του χωρίς να έχει τα απαραίτητα, τη σωστή επιμελητεία και διοικητική μέριμνα για τις δυνάμεις του. Το παρπάνω με απλά λόγια σημαίνει αφενός πως η «αντι-τρομοκρατική» επιχείρηση που προσπάθησε να εξαπολύσει ήταν πρόχειρα σχεδόν ερασιτεχνικά σχεδιασμένη και αφετέρου τώρα η Ουκρανία πληρώνει το τίμημα της πλήρους εγκατάλειψης της εθνικής της άμυνας όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου