Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΠΑΝΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΒΥΣΣΟ


H J. B. MORGAN EKΦΡΑΖΟΝΤΑΣ THN ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ "ΒΛΕΠΕΙ"  ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2014 ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ.-ΕΛΙΑΣ (ΠΑΣΟΚ) ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΟΥ( ΞΕΦΤΙΑ ΠΑΣΟΚ , ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΒΥΘΟΚΟΡΥΜΑΤΩΝ)  
Συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-Ελιάς και "Ποταμιού" βλέπει ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός κολοσσός, J.P.Morgan σε περίπτωση που προκηρυχθούν εθνικές εκλογές εντός του 2014 κάτι που φαίνεται, από τα όσα περιέχονται σε σχετική έκθεση της τράπεζας, πολύ πιθανό.

 Στην σχετική έκθεσή της που έστειλε προ ημερών η επενδυτική τράπεζα J. P. Morgan στους πελάτες της, εκτός του ότι διακρίνει υψηλές πιθανότητες διενέργειας εθνικών εκλογών μέσα στο 2014, προβλέπει ότι το «Ποτάμι» θα συμμετάσχει με τη Ν.Δ. και την Ελιά σε μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ του 2012 θα τα μοιραστούν οι δύο νεοπαγείς πολιτικοί σχηματισμοί.

Η οίκος αναφέρει στο σημείωμά της ότι στην Ελλάδα υπάρχει «διαρκής κίνδυνος (!!!) νέων εκλογών καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία είναι εξαιρετικά εύθραυστη».

Φέρνει, μάλιστα, ως παράδειγμα, τις τριβές που σημειώθηκαν σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, και θεωρεί ότι δεν θα αντέξει για πολύ ακόμα τέτοια κοινοβουλευτικά εμπόδια. 

Η μειωμένη κοινοβουλευτική στήριξη στη συγκυβέρνηση αναφερόμενη στην διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη «δεν βοηθάει τη Νέα Δημοκρατία, καθώς προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία της στο να διασφαλίσει τόσο ένα πρωτογενές πλεόνασμα όσο και μια εποικοδομητική συμφωνία με την τρόικα». 

Η έκθεση που υπογράφεται από υψηλόβαθμο στέλεχος της J.P. Morgan, σημειώνει ότι «το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα συνεχίζει να μεταβάλλεται γρήγορα τις τελευταίες εβδομάδες, με την “αναζήτηση μιας νέας κανονικότητας” να οδηγεί σε πιθανώς σημαντικές αλλαγές μέσα στο κομματικό σύστημα». 

Το ενδιαφέρον όμως στο σημείωμα είναι στο ότι αποκαλύπτει το γιατί είχαμε την πρόσφατη δημιουργία ενός κόμματος, το οποίο στηρίχθηκε από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων και από όλα τα ΜΜΕ από έναν δηοσιογράφο, υπάλληλο των μεγαλύτερων συγκροτημέτων Τύπου της χώρας.

«Υπάρχει η πιθανότητα τα νέα κόμματα να πάρουν ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ στα Αριστερά, αλλά και να προσφέρουν δυνητικά στη Ν.Δ. νέους εταίρους σε κυβέρνηση συνεργασίας στο μετεκλογικό τοπίο κερδίζοντας μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ το 2012», γράφει αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ.
Αμφιβάλει, πλέον κανείς, για τον ακριβή ρόλο του "Ποταμιού";


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου