Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΑΓΙΩΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: "Η ΧΩΡΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ".



ΗΑριστερά Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ένα οκτασέλιδο κείμενο συμβολής, στο πλαίσιο της επικύρωσης της ευρωδιακήρυξης, εμμένοντας στο να εξεταστεί το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και το κοινό νόμισμα.

Κατά την τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας εμφανίστηκε αντίθετος στις «εκπτώσεις του ριζοσπαστισμού που γίνονται...
στο πλαίσιο προσέγγισης της Κεντροαριστεράς», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Επίσης, με σκληρή γλώσσα προειδοποίησε ταυτόχρονα πως «αν επενδύσουμε στο άνοιγμα στην κεντροαριστερά, δεν θα δούμε κυβέρνηση ούτε με κυάλια».

Τέλος, ένα τρίτο σημείο το οποίο προκάλεσε αίσθηση ήταν το ερώτημα που έθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Υπάρχει ζωή εκτός ευρωζώνης;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και στη συνέχεια πρόσθεσε «Αυτό το ερώτημα πρέπει να το απαντήσουμε τώρα δημόσια και με σχέδιο.

Εάν η χώρα εκβιαστεί μελλοντικά, εάν μας θέσουν ασύμφορα διλήμματα τότε μια κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να μην ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου, αλλά να εξετάσει το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη».

Και στο οκτασέλιδο κείμενο της Αριστερής πλατφόρμας αναφέρεται χαρακτηριστικά «Θεωρούμε εξαιρετικά αναγκαίο να εκπονήσει και να επεξεργαστεί για κάθε περίπτωση το κόμμα σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη σε προοδευτική κατεύθυνση και με βάση αντικειμενικά και επιστημονικά κριτήρια. Εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ότι η σχεδιασμένη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν συνιστά καθόλου μια καταστροφική επιλογή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου