Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΕΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΒΙΝΤΕΟ



Έκλεισε οριστικά η "τανάλια" των ρωσόφωνων γύρω από την Μαριούπολη την πόλη που φιλοξενεί μια μεγάλη και ακμάζουσα ελληνική μειονότητα που έχει συνεχή παρουσία στην περιοχή για περισσότερο από 2500 χρόνια.

Στη Μαριούπολη εχουν παγιδευτεί 6 αξιωματικοί του ΝΑΤΟ oι οποίοι είχαν σταλθεί στην Α.Ουκρανία με στόχο να παράσχουν στους Ουκρανούς της υπηρεσίας πληροφοριών SBU πληροφορίες και ανάλυση πληροφοριών από τα δίκτυα του ΝΑΤΟ.

Αυτή τη στιγμή οι Έλληνες ομογενείς ζουν υπό τον φόβο αντιποίνων από τους Ουκρανούς νεοναζί οι οποίοι μόλις κατέλαβαν την εξουσία διέγραψαν την ελληνική γλώσσα από τις επίσημες γλώσσες του ουκρανικού πολυεθνικού κράτους.


Στο μεταξύ οι μαχητες της Νέας Ρωσίας ανακοίνωσαν την παγίδευση στην Μαριούπολη 6 αξιωματικών του ΝΑΤΟ (πιθανολογείται ότι πρόκειται για πράκτορες της NSA ο οποίοι είχαν έρθει από τις ΗΠΑ, υπό την κάλυψη της ΝΑΤΟϊκής ταυτότητας με στόχο την οργάνωση δικτύου ηλεκτρονικής κατασκοπείας).

"Άκρως απόρρητοι λόγοι δεν μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε το που ακριβώς βρίσκονται. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν πλέον να φύγουν από την Μαριούπολη. Όλες οι μονάδες της χούντας και οι ειδικές τους δυνάμεις έχουν ήδη εγκαταλείψει την πόλη. Παραμένουν μόνο κάποια διάσπαρτα μέλη των παραστρατιωτικών ταγμάτων Dnepr και Azov”.

Ο πολιτικός αναλυτής Igor Panarin δήλωσε στην Πράβδα ότι πρόκειται "για ομάδα Αμερικανών πρακτόρων οι οποίοι έχουν μεγάλη εξειδίκευση στον τομέα πληροφοριών. Έφτασαν στο Κίεβο από την Εσθονία για να οργανώσουν την κυβερνο-διοίκηση του ουκρανικού στρατού. Τον Ιούλιο οι 6 αξιωματούχοι είχαν ήδη αναπτύξει ένα κέντρο στο κτίριο του Συμβουλίου Εθνικης Ασφαλείας και Άμυνας στο Κίεβο. Από εκεί έδιναν κατευθύνσεις για τον λεγόμενο πόλεμο πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας αλλά και την ατζέντα των τιμωρητικών επιχειρήσεων των στρατευμάτων του Ποροσένκο".

Μετά από δύο ημέρες ταχύτατου ελιγμού, οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας κατάφεραν να κλείσουν την Μαριούπολη καταλαμβάνοντας στην Αζοφική Θάλασσα τα Starodubovku, Chervonoe από όπου εκδιώχθηκαν οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας με μεγάλες απώλειες. Έτσι το δαχτυλίδι περικύκλωσης της πόλης έκλεισε οριστικά

Ο κυβερνήτης και ολιγάρχης της Χερσώνας στο Dnipropetrovsk Igor Kolomoisky είπε νωρίτερα ότι η πόλη είναι κάτω από την προστασία του, κάτι το οποίο φυσικά βρίσκεται στην σφαίρα της φαντασίας καθώς δεν μπορούν να φθάσουν ενισχύσεις πλέον στην πόλη από τον ολιγάρχη. 

Ολες οι διαδρομές από την πόλη της Μαριούπολης έχουν αποκοπεί, και έχουν απομείνει μέσα υπολείμματα των νεοναζιστικών ταγμάτων της Εθνοφρουράς που αποτελούνται από νεοναζί εγκληματίες του Δεξιού Τομέα "Azov" και "Miner" συν κάποιες δυνάμεις ασφαλείας.

Η ευκολία με την οποία περικυκλώθηκε η πόλη της Μαριούπολης δείχνει την αδυναμία των Ουκρανών να προτάξουν οποιαδήποτε αντίσταση.

Όμως το πρόβλημα για τον Ελληνισμό της Ουκρανίας παραμένει, πως θα σωθούν οι Έλληνες από τους νεοναζί. Υπενθυμίζουμε την επιστολή που είχαν αποστείλει προ μηνών στον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, μέσω της οποίας απευθύνεται έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να υπάρξουν διευκολύνσεις και ταχύτεροι ρυθμοί στην έκδοση της Ειδικής Ταυτότητας Ομογενούς, από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας, με έδρα τη Μαριούπολη, Αλεξάνδρα Προτσένκο.

"Έρχονται στα γραφεία της Ομοσπονδίας οι άνδρες και ζητούν από μένα να βρω τρόπο να στείλω τα παιδιά τους με τις γυναίκες τους στην πατρίδα (σ.σ., έτσι αποκαλούν οι ομογενείς μας στη Μαριούπολη την Ελλάδα)"

Για την τεταμένη κατάσταση στην Ουκρανία, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων τονίζει: "Φοβόμαστε κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Η κατάσταση στη χώρα χειροτερεύει, αλλά εμείς κρατάμε καθημερινή επαφή με το προξενείο μας που ξέρει πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας. Το Προξενείο πλέον βγάζει πολύ γρήγορα τις βίζες, αλλά δεν προχωρεί στο θέμα με την έκδοση των ειδικών ταυτοτήτων [...] Το νέο διάταγμα του Προέδρου της Ελλάδος δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία της έκδοσης του εγγράφου αυτού. Χρειάζονται 4-5 χρόνια μόνο για να μαζέψει κανείς τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά, αλλά και σε ό,τι αφορά τα χρήματα, ο καθένας πρέπει να ξοδέψει έως 1500 ευρώ, χωρίς να είναι σίγουρος αν θα πάρει τελικά αυτό το πολυπόθητο έγγραφο που ανοίγει τον δρόμο προς την πατρίδα".

Στην Ουκρανία υπάρχει και διαβιεί Ελληνισμός εδώ και 30 αιώνες, από την εποχή των μεγάλων ελληνικών αποικισμών. Ολόκληρη η Μαύρη Θάλασσα τότε, μετατράπηκε σε ελληνική λίμνη, και τα ονόματα τα σημερινά ακόμη των πόλεων περιμετρικά, τονίζουν την ελληνική ταυτότητα και παρελθόν.

Στην πορεία, ο εκεί Ελληνισμός ενισχύθηκε από διάφορα ρεύματα, όπως πριν 100 χρόνια, όταν χιλιάδες Πόντιοι περνούσαν σε ρωσικό έδαφος για να γλυτώσουν από τη γενοκτονία που πραγματοποιούνταν τότε σε βάρος Ελλήνων και Αρμενίων από τους Νεότουρκους σφαγείς.

Είναι αντιληπτό στην παρούσα κρίση, πως παράταση της αβεβαιότητας και της αστάθειας δεν ευνοεί την ελληνική κοινότητα, ούτε τις άλλες μειονότητες της Ουκρανίας.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πόσοι είναι σήμερα οι Έλληνες εντός της υπό αίρεση ουκρανικής επικράτειας; Κάποιοι μιλούν για 200 και 300.000, όμως μετά από τόσους αιώνες συνύπαρξης και επιμειξιών, οι συνειδησιακά καθαροί Έλληνες σήμερα πρέπει να είναι αισθητά λιγότεροι.

Ο ιστορικός Βλάσσης Αγτζίδης, ο καλύτερος ίσως γνώστης του Ελληνισμού της Μαύρης Θάλασσας, τους υπολογίζει κάπου ανάμεσα σε 80-160.000 ψυχές. Ο εν λόγω ιστορικός μας καταθέτει την ανησυχία του για το μέλλον των Ελλήνων, λόγω της αστάθειας και των αρνητικών αισθημάτων μέρους της νέας κυβερνητικής τάξης του Κιέβου (Δεξιός Τομέας) προς τις μειονότητες.

Aκολουθεί η ανακοίνωση της επισημης ιστοσελίδας των Ελλήνων της Ουκρανίας οι οποίοι απεγνωσμένα ζητούν βοήθεια από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας, με έδρα τη Μαριούπολη, Αλεξάνδρα Προτσένκο.

"Αγαπητή κυρία πρόεδρε με βάση το σκοπό ύπαρξης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας, ο οποίος αποσκοπέι στην παροχή βοήθειας των Ελλήνων, στην τωρινή δύσκολη και ρευστή κατάσταση (ειδκά στα νοτιοανατολικά της χώρας), ζητούμε την παροχή πληροφοριών για τα προβλήματα των Ελλήνων στις πόλεις και στα χωριά τους, και την παροχή της καλύτερης δυνατής βοηθειας για την επίλυσή τους."

Και εμείς για "διευκόλυνση" κλείσαμε το ελληνικό προξενείο στην Μαριούπολη για "λόγους ασφαλειας", ακολουθώντας την εξωτερική πολιτική Βενιζέλου όπως την καταλαβαίνει αυτός.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, Όλγα-Νάντια Βαλαβάνη ζήτησε από από τον ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκο Γεροντόπουλο πλήρη ενημερωση με έκδηλη την ανυσηχία της για ελληνική μειονότητα και την τύχη που την περιμένει από την αναγκαστική διαβίωσή της με Ουκρανούς νεοναζί.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος συναντήθηκε, σήμερα, στο υπουργείο Εξωτερικών, με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Όλγα-Νάντια Βαλαβάνη, κατόπιν αιτήματός της.

Ο Κ.Γεροντόπουλος ενημέρωσε την κυρία Βαλαβάνη για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ειδικότερα για την κατάσταση των Ελλήνων ομογενών στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στην πρόσφατη μετεγκατάσταση για λόγους ασφαλείας(!) της έδρας του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης στην πόλη του Ντνιπροπετρόβσκ, καθώς και στην ετοιμότητα της χώρας μας να συμβάλει στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Δηλαδή θεωρεί τους ομόδοξους Ρώσους αντιπάλους, στις γραμμές των οποίων πολεμούν και Έλληνες εθελοντές.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε, τέλος, τη συνομιλήτριά του για την επανέναρξη, φέτος, μετά από πέντε χρόνια, των καλοκαιρινών προγραμμάτων φιλοξενίας νέων ομογενών, καθώς και για το πρόγραμμα επιμόρφωσης ομογενών καθηγητών της ελληνικής γλώσσας, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από την Ουκρανία.

Πως θα τους σώσει από τους νεοναζί αν παραστεί ανάγκη δεν το ξεκαθάρισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου