Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ Β.Α. ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ...

ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΞΗΡΑΣ. ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

ΒΙΝΤΕΟ


Η "ελληνική" Μαριούπολη (υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 50.000 ελληνικής καταγωγής άνθρωποι, στην πόλη, όλοι ρωσόφιλοι) εδώ και μερικές ώρες ελέγχεται και πάλι από τις δυνάμεις των μαχητών της Νέας Ρωσίας τρεις ημέρες μετά την κατάληψή της από τα ουκρανικά στρατεύματα και τς νεοναζιστικές πολιτοφυλακές της κυβέρνησης του Κιέβου.


Όλα αυτά ενώ πληροφορίες αναφέρουν οτι οι ρωσόφωνοι μόλις ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης υπέγραψαν εκεχειρία με την κυβέρνηση του Κιέβου η οποία θα ξεκινήσει να ισχύει από τις 18.00 σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα.

Κάποιοι θύλακες Ουκρανών στρατιωτών βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο λιμάνι ενώ το νεοναζιστικό Τάγμα "Αζόφ" που ευθύνεται με εγκλήματα πολέμου κατά του ρωσόφωνου πληθυσμού πραγματικά ισοπεδώθηκε από μία ορμητική συνδυασμένη επέλαση των ρωσόφωνων.

Προφανώς οι μαχητές της Νέας Ρωσίας θέλουν να τελειώσουν και με αυτούς τους θύλακες και μετά να ξεκινήσει η εκεχειρία.

Προηγήθηκε σφοδρός βομβαρδισμός των θέσεων τους και εν συνεχεία ΤΟΜΑ BMP-2, τροχοφόρα ΤΟΜΠ BTR-80, κινητά α/α SHORAD με βλήματα STRELA κλπ. μαζί με 3.000 επαναστάτες  όρμησαν μέσα στην πόλη από  τρεις  διαφορετικές κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση το "Αζόφ" έχει αφήσει πίσω του 50 νεκρούς, ενώ καταστράφηκαν τέσσερα τεθωρακισμένα και έντεκα φορτηγά.

Την ίδια ώρα, ένα ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε ότι για πρώτη φορά ότι ένας Ρώσος εθελοντής στρατιώτης σκοτώθηκε στην ανατολική Ουκρανία.

«Σήμερα στον Κοστρομά αποχαιρέτισαν τον Ανατόλι Τράβκιν. Πριν από περίπου έναν μήνα έφυγε να πολεμήσει για την ελευθερία του Ντονμπάς (σ.σ. την ανατολική Ουκρανία) και έπεσε ηρωικά μαχόμενος», μετέδωσε συγκινημένος ο παρουσιαστής του καναλιού Πέρβι Κανάλ, ενός από τα μεγαλύτερα της Ρωσίας.

Με την κατάληψη της Μαριούπολης, δημιουργείται μία χερσαία ζώνης η οποία θα ξεκινά από το Luhansk, θα συνεχίζει προς το Donensk, θα περιλαμβάνει μία σημαντική περιοχή βόρεια της Μαριούπολης η οποία θα βρίσκεται μεταξύ των ουκρανικών πόλεων Zaporizhia και Energodar και των ακτών στην Αζοφική θάλασσα και θα καταλήγει στην παραποτάμια πόλη Kherson βορειοανατολικά της Κριμαίας.

Η Κριμαία πλέον επικοινωνεί με την Ρωσία και δια ξηράς. Και έπεται συνέχεια: Οδησσός και Χάρκοβο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου